تاریخ انتشار :سه شنبه ۲ جدی ۱۳۹۳ ساعت ۰۱:۲۸
کد مطلب : 104306
مبارزه با تروریزم؛ شلیک به آنسوی دیورند
فرمانده پولیس قندهار گفته به نیروهای زیر فرمانش دستور داده که شورشیان طالبان را در آن سوی مرز و در داخل خاک پاکستان هدف قرار دهند.
جنرال عبدالرازق که به مخالفت سرسختانه با طالبان شهرت دارد، پس از بازگشت از منطقه مرزی 'شورآبک' در دوصد کیلومتری جنوب شرق شهر قندهار گفته که چند پناهگاه شورشیان را در آن سوی مرز از بین برده است.
آقای رازق افزود:"دشمن در صد متری پسته های پولیس مرزی پاکستان جا گرفته و به نیروهای افغان حمله می‌ کنند که این یک ثبوت آشکار است."
فرمانده پولیس قندهار گفت:"هدف ما هم همین بود که عملیات متقابل انجام دهیم و محلاتی را که از آنجا به پسته ‌های مرزی و گشت ما حمله می ‌شد، هدف قرار دهیم. با آن که از خط صفری دیورند سیصد متر فاصله داشت، ما از سلاح سنگین استفاده کردیم. به سربازانم دستور دادم که هر محلی را که از آن به ما حمله می ‌شود، هدف قرار بدهند."
این تازه ترین موضع جنجال برانگیز فرمانده قاطع پولیس قندهار است.
او پیش از این نیز به اتخاذ اینگونه موضع گیری ها شهرت داشت. مثلا باری برای نخستین بار در مقام یک فرمانده پولیس به نیروهای تحت امرش دستور داد که اسرای طالبان را در میدان نبرد، آماج قرار دهند و از آوردن اسیر، خودداری ورزند.
این موضع او به نظر می رسید در اعتراض به سیاست رسمی دولت پیشین افغانستان صورت گرفت که زندانیان طالبان را که با سند و مدرک و ثبوت از سوی نیروهای امنیتی کشور، دستگیر می شدند، آزاد می کرد و این امر، خشم گسترده عمومی را برانگیخته بود.
کارشناسان می گویند که مواضع تازه فرمانده پولیس قندهار اما به مراتب جدی تر و جنجال برانگیزتر از رویکرد قبلی او خواهد بود؛ زیرا این بار فقط بحث یک دوگانگی یا اختلاف سلیقه در حوزه سیاست داخلی در زمینه برخورد با تروریست ها نیست؛ بلکه موضوع حاکمیت ملی یک کشور دیگر مطرح است.
این موضع جنرال عبدالرزاق در واقع برخاسته از یک باور عمومی است که معتقد است تروریزم ریشه در پاکستان دارد و نیروهای تروریستی در معیت سربازان پاکستانی و با حمایت های وسیع و مستقیم آنها، بر علیه اهدافی در داخل خاک افغانستان، حمله می کنند.
از جانب دیگر، آنگونه که در اظهارات آقای رازق آمده است تروریست ها از آنسوی مرز دیورند، اهدافی را در داخل خاک افغانستان و در قندهار آماج قرار می دهند که بر پایه آن، نیروهای امنیتی کشور نیز حق دارند پاسخ آنها را در همان سطح با شلیک به آنسوی دیورند بدهند.
آقای رازق از وزارت امور داخله نیز خواست؛ تا از راه‌های دیپلماتیک از پاکستان بخواهد مانع از تکرار حملات طالبان از داخل پاکستان به خاک افغانستان شود.
او گفت:"خواست ما از وزارت داخله این است که از طریق وزارت خارجه با پاکستان در تماس شود؛ تا این عمل تکرار نشود و اگر تکرار شود، دستور ما به نیروهای مان این است که از هر جایی که به آنها شلیک می‌ شود، در مقابل آنجا را هدف قرار دهند، اگر در پاکستان باشد یا افغانستان."
این بخش از اظهارات او نشان می دهد که تصمیم تازه وی، افزون بر پیامد امنیتی، بار و پیام سیاسی نیز دارد.
اگر تصمیم چندی قبل او در کشتن اسرای طالبان در میدان نبرد، در اعتراض به سیاست صلح و سازش و آزادی بی محاکمه زندانیان طالبان انجام گرفت، این تصمیم او، سیاست های منفعلانه دولت افغانستان در قبال عملکردهای مداخله جویانه پاکستان را به چالش کشیده است.
بنابراین، به عقیده تحلیلگران، پیام سیاسی این تصمیم، شاید مهم تر از پیامد امنیتی آن باشد.
این تصمیم البته در جایی مانند قندهار شاید بی هزینه نیز نباشد.
آقای رازق پیش از این، چندین بار از سوی نیروهای طالبان، آماج تیر ترور قرار گرفته و جان به سلامت برده است.
ناظران می گویند که دلیل اصلی خشم طالبان نسبت به او، مواضع ضد پاکستانی و ضد طالبانی این فرمانده پولیس است.
مقام ‌های پاکستانی پیش از این، ادعاهای مقام‌ های افغانستان در خصوص فعال بودن هسته های تروریستی در داخل خاک کشور شان را رد کرده‌ اند؛ اما هنوز به اظهارات فرمانده پولیس قندهار واکنشی نشان نداده‌ اند.
در همین حال، با افزایش ناامنی ها در کابل و بسیاری از ولایات، وزارت دفاع می گوید که در بسیاری اوقات میان نهادهای امنیتی هماهنگی لازم وجود ندارد.
جنرال دولت وزیری؛ معاون سخنگوی این وزارت می گوید، پس از دستور رییس جمهور آنها به خاطر حل این مشکلات تلاش هایی را آغاز کرده اند.
آقای وزیری گفت، در برخی موارد یا معلومات استخباراتی به موقع نمی رسد و یا هم گزارش های استخباراتی به گونه درست تحلیل و تجزیه نمی گردد.
آقای وزیری می گوید که نهادهای امنیتی تلاش دارند؛ تا هماهنگی میان آنان بیشتر شده و مطابق معلومات استخباراتی فعالیت های خود را به موقع انجام دهند.
ناهماهنگی در عملکرد نیروهای امنیتی از دیرباز یکی از مسایل اصلی مورد انتقاد ناظران مسایل نظامی بوده است.
این امر، به باور این گروه از ناظران سبب شده است؛ تا نقشه های دشمنان از قبیل حمله های انتحاری، راه اندازی عملیات های گروهی و بمب گذاری های مرگبار، به موقع و پیش از وقوع، با واکنش نیروهای امنیتی مواجه نشود.
از سوی دیگر، در سال های گذشته، این ناهماهنگی به اندازه ای جدی بود که در برخی موارد، نیروهای مسلح وابسته به دو نهاد امنیتی، با هم درگیر می شدند و این امر، به مخالفان مسلح، فرصت می داد؛ تا با استفاده از این شکاف، رقابت و دوگانگی، طرح های خود را به پیش ببرند.
انتظار می رود از این پس و با توجه به اینکه رییس جمهور نیز خود شخصا از وجود ناهماهنگی میان ارگان های امنیتی انتقاد کرده و آنها را به تبادل اطلاعات، همکاری و اقدامات مشترک فراخوانده است، شاهد شکل گیری یک روند منسجم و هماهنگ در مبارزه با تروریزم باشیم و در صورتی که این روند، با یک راهبرد مدون و مکتوب مصوب شورای امنیت ملی نیز همراه شود، پیش بینی می شود فرایند مبارزه با تروریزم، جانی تازه گرفته و وارد مرحله جدیدی شود.
https://avapress.com/vdcbgab80rhbgfp.uiur.html
ارسال نظر
نام شما
آدرس ايميل شما

زنده باشی اقای رازق
موشک جواب موشک حرف قرمانده قندهار درست میباشد