تاریخ انتشار :دوشنبه ۱۳ سنبله ۱۳۹۶ ساعت ۱۶:۴۷
کد مطلب : 149307
پنجمین همایش علمای مذاهب اسلامی افغانستان در کابل برگزار شد

افغانستان نماد برجسته وحدت و همگرایی درمیان کشورهای اسلامی است، با وجود تمام مشکلات و نا امنیهای موجود، اما مردم این سرزمین وحدت خود را حفظ کرده و پرچم همگرایی و تعامل را تا هنوز استوار نگهداشته است.

به گزارش خبرگزاری صدای افغان (آوا) پنجمین سمینار "علمای اسلامی در افغانستان" به منظور تقریب مذاهب، انسجام مسلمانان در مبارزه با تفکر و اندیشه افراط و تکفیر، به ابتکار "جامعة المصطفی العالمیه" در کابل برگزار شد.

"مولوی عبد القادر ابراهیمی" معاون شورای اخوت اسلامی افغانستان در این سمینار گفت: در شرایط کنونی برای نجات از اندیشه افراط گرایی، بحث پیرامون انسجام، همگرایی و تقریب مذاهب یک ضرورت جدی احساس می شود.

به گفته "ابراهیمی" درحالی که روح اسلام با افراط و تکفیر در تضاد کامل قرار دارد، اما در طول تاریخ اندیشه افراط گرایی ضربه های سنگینی را بر پیکر اسلام وارد کرده است.

به باور او، هرچند فرهنگ همپذیری همواره در افغانستان حاکم بوده است و علمای دین توانسته اند پیروان مذاهب مختلف را از سقوط در کام افراطیت نجات بدهند، اما نفوذ و توسعه تفکر باطل به خصوص در مراکز علمی و اکادمیک کشور طی چند سال اخیر نگرانی هایی را بوجود آورده است.

او تاکید کرد: دشمن و یا هر گروه افراطی و ضد دینی دیگر در افغانستان ۳ هدف عمده را دنبال می کنند ۱. ینکه تلاش می کنند نیروهای امنیتی را به چالش بکشند ۲. ایجاد نفاق میان مردم ۳. افزایش اختلافات میان پیروان مذاهب.

به گفته "ابراهیمی" دشمن در دو گزینه اول تا کنون دست آوردهایی داشته است، اما در ایجاد اختلافات مذهبی هنوز موفق نشده اند هر چند کارهایی را انجام داده اند.

معاون شورای اخوت اسلامی، از علمای کشور خواست که با هماهنگی و وحدت در برابر تروریزم و افراطیت باید مواضع معینی داشته باشند.

در همین حال "آیت الله اعرافی" رییس جامعة المصطفی"، افغانستان را نماد برجسته وحدت و همگرایی در میان کشورهای اسلامی خواند و تاکید کرد: با وجود تمام مشکلات و ناامنی‌های موجود، اما مردم این سرزمین وحدت را حفظ کرده و پرچم همگرایی و تعامل را همواره استوار نگهداشته است.

وی با اشاره به اینکه جهان اسلام در شرایط کنونی به شدت نیازمند پیوستهای فرهنگی مذهبی می باشد افزود: سمینارهای مشترک می تواند برای پیروان مذاهب مختلف الهام بخش و برای مسلمانان جهان الگو باشد.

او در ادامه سخنان خود گفت: امروز اسرائیل به عنوان یک غده سرطانی با اینکه تخم نفاق را در منطقه پاشیده است، اما خود را کنار کشیده و مسلمانان را به جان هم انداخته است.

اعرافی تصریح کرد: در حال حاضر تمام سرمایه مسلمانان به خاطر رژیم "صهیونیستی" در آتش نفاق و تفرقه می سوزد.

آقای اعرافی علاوه کرد: با تمام نشانه های نا امیدی، اما مسلمانان می توانند با وحدت و انسجام، زخمهای دنیای اسلام و گسست های اجتماعی برخواسته از قوم، نژاد، مرز و به خصوص گسست های دینی مذهبی را معالجه کنند.

او تاکید کرد که مسلمانان برای ترمیم گسست های دینی مذهبی هرگز موفق نخواهد شد مگر اینکه با وحدت و انسجام روی محورهای بنیادی و فکری از نگاه کلام و فلسفه، عقل و همچنین براساس متغیرهای اخلاق، منطق و استدلال کار کنند.

"سید حسین عالمی بلخی" وزیر مهاجرین و عودت کنندگان نیز با بیان اینکه امروز بهترین خدمت برای مسلمین ایجاد وحدت می باشد افزود: امروز متاسفانه دنیای اسلام به خصوص مردم افغانستان در آتش نفاق می سوزند و افراد بیگناه در گوشه و کنار کشور قتل عام می شوند اما هیچ صدای بلند نمی شود.

او، با اظهار اینکه امروز آیه "وحدت" در قرآن کریم از مظلوم ترین آیات این کتاب آسمانی در میان مسلمانان می باشد علاوه کرد: تنها با شعار کار بجایی نمی رسد بلکه در راه وحدت و انسجام مسلمانان باید گامهای علمی برداشته شود.

به گفته "عالمی بلخی" یک عده امروز تمام پیروان مذاهب را مشرک دانسته و جان و مالش را حلال می دانند، بنا براین تمام مسلمانان به خصوص علمای دین باید در برابر این تفکر موضع واحد اتخاذ کنند و مسوولیت اسلامی خود را ادا نمایند.

داکتر"عباس بصیر" مشاور ارشد رییس جمهور از سخنرانان دیگر این سمینار نیز وحدت و صلح را از ضرورتهای اولیه مردم افغانستان خواند و گفت: برای تامین امنیت و صلح پایدار در کشور ابتدا باید زمینه های فکری ایجاد شود.

به باور آقای "بصیر" در جامعه‌ای که خشونت ریشه فرهنگی دارد و انسانها در آن ارزش ندارد تنها سخن گفتن از صلح کافی نیست. به عبارت دیگر صلح پدیده شعار محور نیست بلکه خرد محور بوده و از راه معقول و منطقی باید به آن دست یافت.

او همچنان گفت: با درنظرداشت اینکه به صورت پیوسته اماکن مقدس و مساجد از سوی گروه های تروریستی مورد حمله قرار می گیرد، لازم است که در کنار کارهای سیاسی و نظامی به مسائل فکری و فرهنگی نیز پرداخته شود.

مشاور رییس جمهور اضافه کرد: مردم افغانستان امروز به یک جریان فکری به رهبری علما نیازمند است تا میان پیروان مذاهب اسلامی گفتگو و تعامل را ایجاد کرده و روحیه تحمل پذیری و همگرایی را ایجاد کند.

لازم به ذکر است که آقای "بستامی" مسوول "جامعة المصطفی" در افغانستان، "داکتر عبدالباقی امین" استاد دانشگاه، سبحان الله صدیقی از دیگر سخنرانان این سمینار نیز بر وحدت مسلمانان و تقریب مذاهب اسلامی تاکید کردند.

این سمینار مشترک اسلامی درحالی برگزار می شود که عده ای از شهروندان کشور از علمای دین انتقاد می کنند و می گویند: با وجود اینکه علما نقش محوری و تعیین کننده را در جامعه دارند، اما در برابر بسیاری از فجایع و رویدادهای خونین و هراس افگنی از سوی گروه های تروریستی سکوت می کنند.

آنان می افزایند: در کشور عراق با یک فتوی حضرت آیت الله سیستانی گروه داعش نابود شد، اما در افغانستان تا کنون فتوی علیه گروه های تروریستی از سوی علما صادر نشده است.

https://avapress.com/vdcbg9b8zrhbafp.uiur.html
ارسال نظر
نام شما
آدرس ايميل شما