تاریخ انتشار :چهارشنبه ۵ قوس ۱۳۹۳ ساعت ۱۵:۱۰
کد مطلب : 102902
مکاتب کشور به شبکه فایبر نوری وصل می‌شوند
کنفرانس مطبوعاتی مشترک میان وزارت های مخابرات و تکنالوژی معلوماتی و معارف، به منظور روشن شدن پلان های تکنالوژی معلوماتی و مخابراتی در بخش معارف کشور با حضور سرپرست وزارت های مخابرات و معارف، امروز چهار شنبه در کابل دایر گردید.
به گزارش خبرگزاری آوا، طی این کنفرانس سه انستیتوت، یک دار المعلمین، و دو لیسه مسلکی با فایبر نوری وصل شدند.
همچنین لابرتوارهای کمپیوتر و مواد لکچر بر اساس فلم سه بعدی برای مضامین فزیک، کمیا، بیولوژی و ریاضی به زودی در مکاتب جاسازی خواهد شد.
امیرزی سنگین، سرپرست وزارت مخابرات که در این کنفرانس صحبت می کرد، گفت: هرچند بیشتر کشورها فکر می کردند که فایبر نوری در افغانستان فعال نمی شود، اما برخلاف انتظار خوشبختانه این تکنالوژی در کشور درحال توسعه است.
او همچنان گفت: قرار است که پس از این با توسعه تکنالوژی در مکاتب شاگردان عملاً با واقعیت ها آشنا شوند.
به گفته او، اگر سابق استادان با لکچرنوت و آمادگی های معمولی و سنتی تدریس می کردند که صد درصد خالی از اشتباه نبود، اما با رفتن تکنالوژی معلوماتی در مکاتب حقایق را تدریس می کنند، به طور مثال برای شاگرد به صورت تصویری نشان داده می شود که یک چشم برای دیدن چه فعالیت های را انجام می دهد.
سنگین، تکنالوژی معلوماتی را در مکاتب مهم و حیاتی عنوان کرد و گفت: وزارت مخابرات افغانستان آماده هرگونه همکاری و فراهم آوری تسهیلات در این راستا با وزارت معارف می باشد.
سرپرست وزارت مخابرات، توسعه تکنالوژی معلوماتی را در حکومت داری خوب نیز موثر عنوان کرد و گفت: استفاده از کمپیوتر و تکنالوژی معاصر جلو فساد اداری را گرفته و دست بردها را کاهش می دهد.
سنگین گفت: مبلغ ۸ میلیون دالر امریکایی جهت مجهز کردن مکاتب به تکنالوژی معلوماتی در ۲۹ ولایت اختصاص داده شده که در ۲۰ ولایت فعال و ۹ ولایت دیگر نیز تحت کار است.
درهمین حال، فاروق وردک سرپرست وزارت معارف نیز ضمن قدردانی از وزارت مخابرات اظهار داشت: ایجاد لابرتوارهای کمپیوتری در مکاتب معارف، یکی از اهداف عمده این وزارت بوده که خوشبختانه به کمک و همکاری وزارت مخابرات کار آن آغاز شده است.
وردک علاوه کرد: وزارت مخابرات و تکانالوژی معلوماتی تعهد نموده است تا از بودجه صندوق انکشافی خدمات مخابراتی TDF سر از امروز کار افتتاح صنف های متذکره را از شش مرکز تعلیمی و تربیتی معارف( انستیتوت های میخانیکی و تربیه معلمین مسلکی، دار المعلمین سید جمال الدین، لیسه های نا بینایان، مسلکی جمهوریت و انستیتوت های تکنالوژی معلوماتی) آغاز کند.
وردک همچنان گفت: با وصل شدن تکنالوژی با فایبرنوری انقلابی در مکاتب بوجود خواهد آمد.
مسوولین وزارت خانه های مخابرات و معارف می گویند که لابرتوارهای کمپیوتری مکاتب لکچرهای مضامین فزیک، کمیا، بیولوژی و ریاضی تهیه شده و از طریق سی‌دی ها به زودی ارایه خواهد شد.
با نصب شبکه فایبر نوری برای سه سال، شاگردان معارف از امکانات انترنتی رایگان مستفید خواهند شد که طبق پلان مطروحه همه ساله ۲۰۰ لیسه تحت پوشش این پروژه قرار خواهد گرفت.
https://avapress.com/vdcbg5b85rhbg9p.uiur.html
ارسال نظر
نام شما
آدرس ايميل شما