تاریخ انتشار :يکشنبه ۱۷ جدی ۱۳۹۱ ساعت ۱۳:۰۲
کد مطلب : 55723
اصول واقعی قانون اساسی افغانستان در غبار هیاهوی غربی ها گم شده است

قانون اساسی کنونی افغانستان در نوع خود یکی از بهترین قوانین تاریخ کشور می باشد که علاوه بر مترقی بودن، دارای نقاط برجسته قابل ملاحظه ای می باشد.

داکتر ظهوری حسینی در گفتگو با خبرگزاری آوا، با بیان مطلب فوق گفت: تدوین پیش نویس قانون اساسی کنونی در افغانستان با نظر خواهی نسبی کارشناسان حقوقی و مذهبی آماده گردیده و توانسته است، خواسته های عموم ملت و جامعه اسلامی را تا حد زیادی مد نظر قرار دهد.

این حقوقدان کشورمان با بیان اینکه قانون اساسی افغانستان با آرای نمایندگان در لویه جرگه به تصویب رسید، اذعان نمود: در این قانون، حقوق اساسی اتباع کشور، متناسب با ارزش های اسلامی و مورد قبول در جامعه ملی و بین المللی بوده و متناسب با نیازهای کنونی مردم افغانستان پایه گذاری گردید و در خصوص تعامل و تنظیم روابط قوای سه گانه تأمل و توجه خاصی مبذول شده است.

وی توجه به ارزشهای اعتقادی و اسلامی مردم افغانستان را از مهمترین نقاط برجسته این قانون برشمرد و خاطر نشان کرد: نظام سیاسی کشور افغانستان، دولت جمهوری اسلامی معرفی شده، لذا اصل نظام جمهوری اسلامی و به رسمیت شناختن حقوق بشر، اصل دولت واحد، تفکیک قوا، دموکراسی و حاکمیت قانون از جمله ارزش های مدرن و دموکراتیک برای ایجاد یک نظام موثر در کشور می باشد که از آن در این قانون اساسی بهره گرفته شده است.
ظهوری یکی دیگر از نقاط قوت قانون اساسی کشور را تعدیل ناپذیری اصل پیروی از دین مقدس اسلام و نظام جمهوری اسلامی دانست.
داکتر ظهوری با اشاره به ضعف ها، کاستیهای قانون اساسی افغانستان گفت: براساس اصول حقوقی، یک قانون وقتی مفید است که با عرف، سنن، اعتقادات، ارزشها و فرهنگ آن جامعه همخوانی داشته باشد، در غیر اینصورت اگر بدون توجه به زمینه های عملی و تطبیق آن، وضع گردد و در جامعه صورت عملی به خود نگیرد، این قانون یک قانون خنثی یا قانون متروک به حساب آمده، ارزش حقوقی خود را از دست می دهد.

وی در تکمیل مطلب فوق خاطر نشان کرد: درتدوین قانون اساسی فعلی افغانستان، برای کشوری که در جهت حفظ اعتقادات و ارزشهای دینی خود سی سال، هر نوع مبارزه و قربانی را تحمل کرده، اسلامی بودن نظام سیاسی، ارزش حیاتی دارد و نمی تواند محتوای نظام حاکم بر چنین جامعه ای خالی از چنین ارزشی باشد. لذا برای تحقق و عملی ساختن چنین نظامی علاوه بر پوشش دادن محتوای ارزشی و اسلامی جامعه در نظام سیاسی، جمهوریت می تواند مقبولیت و مشروعیت ملی و بین المللی را که همان سیستم موفق، مدرن و منطقی باشد، تامین کند و دموکراسی و حاکمیت مردم سالار در کشور ایجاد کند.

وی با اشاره به نگرانی های مردم در اجرای فرامین قانون اساسی افغانستان اظهار داشت: آنچه باعث دغدغه فکری مردم و آگاهان جامعه گردیده است، مربوط به ضمانت اجرای قانون اساسی است که اصول واقعی آن در غبار هیاهوی غربی ها گم شود، مواد اسلامی با دخالت خارجی ها به فراموشی سپرده شده و مواد غربی پسند آن، پررنگتر جلوه کرده و اجرا می گردد، که این موضوع ممکن است قانون اساسی را تحت تاثیر قرار دهد.

داکتر ظهوری با اذعان این مطلب که افغانستان در حال حاضر دوران بسیار حساسی را طی می کند، خاطر نشان کرد: طی سی سال گذشته افغانستان دوران سختی را پشت سر گذاشته و نظام های متعددی را تجربه کرده است، از نظام کمونیستی گرفته تا نظامی که در زمان مجاهدین روی کار آمد و پس از آن نظام حکومتی طالبان و سرانجام نظام ریاستی که هم اکنون در افغانستان حاکم است. 
وی افزود: نظامی که فعلا در افغانستان وجود دارد از نظر ساختارهای سیاسی و اجتماعی نسبت به نظام های حکومتی سی سال گذشته از استحکام بیشتری برخوردار است، ضمن اینکه ایراداتی نیز در آن وجود دارد. 

داکتر ظهوری  با تاکید بر اینکه در هر حال باید سرنوشت مردم افغانستان مد نظر دولت و احزاب سیاسی قرار بگیرد، اذعان نمود: چنانچه رهبران افغانستان بخواهند بی توجه به خواست و نظر مردم، سلیقه های شخصی و گروهی خود را مد نظر قرار دهند، چه بسا شاهد بازگشت به دوران ناخوشایند گذشته خواهیم بود و تنها کسانی که در این میان متضرر می گردند،، باز هم مردم افغانستان خواهند بود.

https://avapress.com/vdcbfzbs.rhbs5piuur.html
ارسال نظر
نام شما
آدرس ايميل شما

به نظر من ظهوری صاحب نتوانسته خوب مطالب و چالشهای قانون اساسی را بیان کنه، در ابتدا آمده تنها از قانون اساسی تعریف کرده و نقاط قوت آن را بیان کرده و در آخر هم آنقدر این قانون را بد گفته که هیچ نگو، البته باید گفت با ایشان مصاحبه شده شاید هم مصاحبه کننده نتوانسته سئوالات درستی بپرسه و یا اینکه همه گفته های داکتر صاحب را نیاورده باشه. ولی با این حال استفاده کردیم.
آقای تمیم وهاب بلی قسمت دوم نظر شما را بنده هم تائید می کنم شاید همینطور باشد
ام قسمت اول را من با تعبیر دیگر عرض می کنم که آقای داکتر خواسته نقاط ضعف و قوت قانون را به صورت بسیار فشرد و محدود بیان کند که بد نبوده و واقعیت دارد.
من با آقای وهاب مخالفم چرا که آقای ظهوری خوب صحبت کرده و مطالب را هم خیلی خوب و رسا بیان کرده، ایشان به اصل تعدیل ناپذیر اسلام و جمهوری اسلامی در ابتدا اشاره کرده و در انتها هم گفته است که قانون اساسی خوب است، یک سری موادی مثلا مانند حقوق بشر و دموکراسی و غیره دارد، ولی خارجی ها و وابستگان آنها، این مواد را برجسته می کنند و مواد اسلامی را کمرنگ جلوه می دهند، بنابراین آقای ظهوری اصلی را گفته که فعلا در افغانستان در حال اتفاق افتادن است. در حال حاضر اگر شما ببینید و به کمیسیون حقوق بشر توجه کنید متوجه این قضیه خواهید شد.
خارجی ها با فشار قانون توشیح شده توسط کرزی را، دوباره مجبور به تعدیل کردند و چندین مواد یک قانون حذف شد. بنابراین خارجی ها و وابستگان آنها، در نحوه اجرای قانون اساسی و دیگر قوانین مدون جمهوری اسلامی افغانستان، نقش بسزایی دارند و نمی گذارند که قوانین اسلامی درست و بجا اجرا گردد.
این قانون اساسی که آقای ظهوری گفته است بر اساس فرامین اسلامی و بر اساس اعتقادات مردم افغانستان تدوین گردیده است، اگر اینطور است پس چرا شواهد چیز دیگری را نشان می دهد یا اینکه این قانون به درستی به دولتمردان درست تفهیم نشده یا اخود این قانون دارای چالش های اساسی می باشد. در کدام قانون اساسی اسلامی اشخاصی که حتی بر اجساد مسلمانان رحم نمی کنند و عمل کثیف و غیر انسانی را بر روی آن انجام می دهند، مجازات بر آنها واجب نمی گردد و یا بسیاری از اعمال زشتی دیگر مانند تجاوز به ناموس مردم ، پس چرا قانون در مورد چنین چیزهایی اجرا نمی گردد . آقای ظهوری خودش هم ضد و نقیض صحبت کرده در ابتدا آمده از این قانون تعریف و تمجید و در پایان از آن بد گفته است ما که نفهمیدم این قانون خوبه یه بد
خوب البته که ایرادهایی قانون اساسی امان داره ولی با درست شدن اوضاع داخلی کشور باید ماده هایی به ان افزدوه شوه و یک چیزهایی کم شوه که البته بسته به نظر دولت و قانون گذاران خبره . همینکه بعد چندین سال دربه دری و مشکلات و جنگ قانونی و دولتی و ولسی جرگه ای داریم خدا را شکر!
برادران و خواهران محترم!
قانون اساسی کشور افغانستان طوری نوشته شده است که به نظر می رسد همه چیز را شامل شده است. البته که نوشتن قانون اساسی بعد از چدین سال زورسالاری به ویژه حکومت عصر ججریر طالبان بسیار به کام ملت افغانستان شیرین بود. اینکه در بسیاری از موارد قانون اساسی اجرا نمی شود این مشکل از قانون نیست مشکل از نحوه اجرای ان است. هستند بسیاری از افراد زومندی که قانون اساسی کشور را مانعی برای جاه طلبی های خود می دانند.
سلام بر همه خوانندگان محترم!
در مورد مصاحبه جناب داکتر صاحب ظهوری و موضوع قانون اساسی در افغانستان نظرات خوبی ارائه شده که حاکی از علاقه مردم عزیز ما به قانون حاکم بر تعیین تکلیف و سرنوشت زندگی شان می باشد.
این نظر به نکته مهمی اشاره داشت که در مصاحبه هم تذکر داده شده است که هر قانونی اگر عمل و اجرا شود در حد خود خوب است.
پس قانون اساسی ما هم که بعد از نظامنامه یا همان قانون اساسی در زمان امان الله خان در 90 سال قبل و اینکه چندین قانون اساسی دیگر هم تا حالا داشته ایم و از این لحاظ افتخار قدمت مدید قانون گذاری را هم داریم همه و همه در اجرا مشکل داشته و دارند و الا خصوصا این قانون جدید قانون بسیار جامع و نسبتا بهتری است.
اگر خوب همه مواد آن اجرا شود بسیاری از مشکلات جامعه حل خواهد شد.
داکتر صاحب هم خوب در حد یک مصاحبه به آن پرداخته و الا بحث مفصلی نیاز دارد.
موفق باشید
قانون اساسی بر اساس فرامین اسلامی و بر اساس اعتقادات مردم افغانستان تدوین گردیده است.
آقای داکتر ظهوری هم از این قانون تعریف و تمجید کرده است.
شاید اینها مطلق نباشد و قوانین قابل تغیر است.
مهم اجرای درست آن است.
salam
nazare der morede ghanon asasi ra bayad kasi ke vared ast begoyad
va bayad deghat shavad
moffagh bashid