تاریخ انتشار :شنبه ۲۶ اسد ۱۳۹۲ ساعت ۱۷:۴۶
کد مطلب : 72553
احزاب سیاسی مخالف حکومت افغانستان در نشست مونیخ شرکت می‏کنند

برخی از رهبران احزاب سیاسی مخالف حکومت افغانستان در نشست دو روزه در جرمنی شرکت می کنند.
در این نشست "نظام متمرکز و پارلمانی" افغانستان مورد بحث و بررسی قرار می گیرد.
به گزارش آوا ، بحث روی نظام پارلمانی، حکومت متمرکز، پروسه‎ی صلح افغانستان و برگزاری انتخابات ریاست جمهوری سال آینده، از برنامه های اصلی این نشست به شمار می رود.
این نشست از روز شنبه به ابتکار افغانستانی های مقیم جرمنی و سازمان های غیر دولتی اروپایی به مدت دو روز راه اندازی شده است.
سردار محمد رحیمی؛ سخنگوی جبهه ملی در گفتگو با رادیو آزادی گفت که در این نشست احمد ضیاء مسعود رهبر جبهه ملی، امرالله صالح رییس پیشین امنیت ملی و یک عضو بلند پایه این جبهه، فیض الله ذکی معاون جنبش ملی و محمد محقق رهبر حزب وحدت اسلامی اشتراک می کنند.
وی با بیان اینکه « اجندای این نشست برای جبهه ملی بسیار مطلوب است» گفت: نشست مونیخ به طور دوره ای و با هدف بحث در رابطه با مسایل مهم افغانستان به خصوص چگونگی انتخاب نظام کشور در آینده راه اندازی شده است.
به گفته‎ی وی، در این نشست کارشناسان مسایل سیاسی امریکا، بریتانیا، ایران، پاکستان، هند و برخی از کشورهای دیگر حضور دارند.
جبهه‎ی ملی یکی از دو احزاب سیاسی فعال در افغانستان است که خواهان تغییر نظام ریاست جمهوری به نظام متمرکز و یا پارلمانی شده است.
هر چند اعضای این حزب اظهارات مبنی بر اینکه جبهه ملی خواهان نظامی فدرالی است را رد می کنند، اما تاکید دارند که باید والیان بر اساس انتخابات تعیین شوند.
سال گذشته نیز نشست مشابه ای با اشتراک برخی از سناتوران امریکایی و نمایندگان برخی از احزاب سیاسی که خواهان نظام متمرکز اند در شهر برلین جرمنی برگزار شد.
هر چند حکومت افغانستان تاکنون در ارتباط با نشست مونیخ اظهار نظری نکرده، اما با برگزاری نشست برلین به شدت مخالفت کرده و راه اندازی همچو نشست هایی را مداخله‏ی غرب در امور کشور تلقی نموده است.
از سوی دیگر، حزب حق و عدالت می گوید که در این نشست حنیف اتمر رهبر این حزب نیز دعوت شده است.
معاون حزب حق و عدالت گفت که "اتمر" با توجه به مشغله های کاری بسیار در این نشست شرکت نکرده و بطور غیر مستقیم در این نشست از کابل اشتراک می کند.
هر چند آقای مرستیال برگزاری این گونه نشست ها را به نحوه به منفعت افغانستان می داند، اما تاکید دارد که تغییر نظام، بستگی به نطر مردم کشور دارد.
پیش از این رییس جمهور کرزی ابراز نگرانی کرده است که برخی از کشور ها به شمول پاکستان در تلاش ایجاد نظام ملک الطوایفی در افغانستان اند.
حتی برخی از مقام های حکومت این کشور گفته اند که ممکن درعقب تلاش ها برای ایجاد این نظام، برنامه تجزیه افغانستان باشد.اما احزاب سیاسی مخالف حکومت این گونه نظریات را رد کرده، گفته اند که آنان تلاش دارند تا با روی کار آوردن نظام متمرکز، صلاحیت های والیان را افزایش دهند.

https://avapress.com/vdcbfsbz.rhb5spiuur.html
ارسال نظر
نام شما
آدرس ايميل شما

متاسفانه برگذاری چین نشست های در رابطه با موضوعات افغانستان تا کنون که نتیجه ای مثبت نداشته است.
برگزاری چنین نشست های پیامد های خوبی که برای مردم افغانستان ندارد غربی ها با این گونه خبر ها و نشست ها مردم افغانستان را منتظر نگه داشته تا تنیجه را به سود خود پایان دهند.
افغانستان نیاز به یک دولت مستقل داشته باید یک واحدی باشد گروه های زیادی در افغانستان رشد کرده و باید از بین بروند.
عدم اتحاد و همبستگی در بین ملت افغانستان این کشور را به بخش های مختلف تقسیم کرده و گروه های متعددی رشد و پرورش یافته اند که اگر در زیر بیرق اتحاد و همیستگی و داشتن یک دولت مقتدر همه جمع شده و در آبادانی کشور سهیم شوند این نابسامانی ها حل خواهد شد.
متاسفانه افغان ها با خودخواهی های که دارند که آنهم فرهنگ پایین و عدم علم و دانش و سواد نمی خواهند یک پارچه بوده و تحت رهبری یک فرد با لیاقت قرار گرفته و با اتحاد و یکدلی راه مستقیم را طی کنند.