تاریخ انتشار :يکشنبه ۲۴ قوس ۱۳۹۲ ساعت ۱۶:۲۰
کد مطلب : 81373
تلاش برای بازتواني معلولان در ولايت غزني
مسئولان كميته سويدن در غزني مي‌گويند که نزديك به يك هزار معلول از ولايت هاي غزني، لوگر و ميدان وردك در بخش‌هاي مختلف زير پوشش اين كميته قرار داشته و از پروژه هاي بازتواني اين مؤسسه مستفيد شده اند.
به گزارش خبرگزاري آوا، مسئولان اين كميته مي‌گويند که هدف آنان بازتواني معلولان در بخش هاي اقتصادي، تعليمي و اجتماعي مي‌باشد؛ تا آنان مانند افراد سالم به گونه معمول در جامعه فعاليت نمايند.
داكتر عبدالكريم تائب؛ مسؤول پروژه بازتواني معلولان افغان در كميته سويدن در غزني به اين خبرگزاري گفت که پروژه بازتواني اين كميته در ولايت هاي غزني ميدان وردك و لوگر فعاليت دارد و اين پروژه ها شامل احياي معلولان فیزيكي، آماده سازي نابينايان و ناشنوايان براي جذب در مكاتب خاص، حمايت اقتصادي از معلولان مانند آموزش حرفه و قرضه دوراني مي‌باشد.
او افزود:‌"بازتواني معلولان پنج بخش دارد مانند تحرك اجتماعي كه توسط كارمندان ساحوي اين كميته به پيش برده مي‌شود، احياي معلولين فیزيكي كه شامل كلينیك هاي فيزيوتوراپي و وركشاپ اورتوپيديك است كه اعضاي مصنوعي و وسايل كمكي براي معلولين درست مي كند، آماده سازي نابينايان و ناشنوانايان براي جذب در مكاتب رسمي."
او گفت که بخش ديگر برنامه هاي آنان حمايت اقتصادي از معلولين مي‌باشد كه براي معلولان پس از آموزش حرفه قرضه دوراني به آنان داده مي‌شود كه در مدت يكسال دوباره پرداخت كنند.
به گفته او از ۱۸ الي ۴۰ هزار افغاني براي هر معلول قرضه داده مي‌شود.
آقاي تائب گفت که در بخش آموزش حرفه براي معلولان حرفه هايی آموزش داده مي‌شود كه در بازار جايگاه و درآمد خوب داشته باشد.
او افزود که مهره‌دوزي، گل‌دوزي، نجاري، ترميم موبايل و موترسايكل سازي و خياطي از جمله حرفه هايی است كه به معلولان تدريس مي‌گردد.
آقاي تائب مي‌گويد که شماري از اطفال ناشنوا در غزني در آموزشگاه هاي كميته سويدن زبان اشاره را آموخته اند و فعلا مانند اطفال سالم جذب مكاتب رسمي شده اند.
به گفته وی، مثال هاي عيني زيادی وجود دارد كه معلولين فیزيكي پس از آموزش حرفه نان‌آور فاميل خود شده اند و ناشنوايان و نابينايان جذب مكاتب رسمي دولت شده و بهترين درجه ها را در صنف كسب كرده اند.
او افزود:"مريم؛ دختری هشت ساله که مطلقا ناشنواست فعلا در ليسه نسوان قلعه نو شهر غزني در صنف سوم درس مي‌خواند و ششم نمره فارغ شده است و دو طفل ناشنواي ديگر نيز در ليسه قلعه شهاده شهر غزني شامل هستند."
آقاي تائب مي‌گويد که براي تدريس معلولان ناشنوا توسط زبان اشاره شماري از معلمين ولايت غزني توسط كميته سويدن آموزش داده شده؛ تا در ليسه ها بتوانند ناشنوايان را به اين زبان تدريس كنند.
قاري محمد رضا تقدسي؛ باشنده شهر غزني كه نابيناست در مصاحبه با خبرگزاري آوا گفت که بيش از يكسال است كه در آموزشگاه بازتواني معلولان كميته سويدن مشغول آموزش است و در اين مدت جهت‌يابي و نوشتن حروف و كلمات را توسط ماشين بلير ياد گرفته است.
او افزود تلاش دارد كه مكتب برود و به جامعه اش خدمت كند.
محمدرضا که حافظ كامل قرآن كريم نيز مي‌باشد تصميم دارد قرآن كريم و احكام تجويد را به خط برجسته يا بريل نوشته نموده و به نابينايان افغانستان هديه نمايد.
https://avapress.com/vdcbffbw.rhb8zpiuur.html
ارسال نظر
نام شما
آدرس ايميل شما

جنگ در افغانستان بر علاوه که افراد زیادی را از بین برده است باعث معلولیت ها هم شده است لذا افراد معلول باید از سوی دولت حمایت شوند .
افراد معلول هم مانند افراد سالم در جامعه حق دارند که از امکانات رفاهی برخوردار باشند زیرا که بر اثر جنگ اعضای بدن خود را از دست داده اند .
از این که افراد معلول در کشور در دوره های آموزشی شرکت می کنند و پس از آموزش وارد بازار کار می شوند جای خیلی خوشحالی است .
افراد معلول که حاصل جنگ های چندین ساله هستند باید کمک و مساعدت شوند.
معلولان افراد بی بضاعت هستند که نیاز به کمک و مساعدت داشته باید دولت و مسئولان از هیچ کمکی دریغ نکرده و در قبال این نیازمندان ادای دین کنند.