تاریخ انتشار :دوشنبه ۳۰ سنبله ۱۳۹۴ ساعت ۱۴:۳۵
کد مطلب : 116637
جان کمبل؛ فرمانده‌ نیروهای خارجی در افغانستان از حضور درازمدت ناتو در افغانستان سخن می‌گوید و می‌افزاید که مأموریت حمایت قاطع به تعهدش برای کمک به مردم و حکومت افغانستان پایبند است و از حکومت موازی در کنار حکومت وحدت ملی حمایت نمی‌کند.

وی روز یکشنبه در کابل، بر ادامه‌ حمایت ناتو از حکومت وحدت ملی تأکید کرد.
جنرال کمبل وجود چالش‌ها در افغانستان را پذیرفت؛ اما اطمینان داد که حکومت وحدت ملی به چالش‌های کنونی رسید‌گی خواهد کرد.

او گفت:"می‌خواهم بگویم که فرماندهی مأموریت حمایت قاطع فراتر از حکومت وحدت ملی چیز دیگری را حمایت نخواهد کرد؛ بنابراین گفته می‌توانم که از حکومت موازی و یا چیزی مانند آن پشتیبانی نخواهد شد".

وی وعده ‌داد که مأموریت حمایت قاطع حکومت وحدت ملی افغانستان را در پیکار با هراس افکنی و داعش تنها نخواهد گذاشت.

جنرال کمبل تأکید کرد که در آینده‌ نزدیک شماری از هواپیماهای بمب افکن به شمول هواپیماهای بال ثابت در اختیار نیروهای امنیتی افغان قرار می گیرد.

تحلیلگران می گویند که اظهارات جدید فرمانده نیروهای خارجی در افغانستان، در ظاهر امر، تکرار مکررات و بیان بدیهیات به نظر می آید؛ اما نمی توان انکار کرد که این سخنان، این پرسش ضمنی را نیز در پی می آورد که در کنار حکومت وحدت ملی یا حتی در درون آن، حکومت های موازی دیگری نیز وجود دارند که این فرمانده نیروهای خارجی، ناتو را از حمایت از این حکومت یا حکومت ها، برکنار می داند و مدعی می شود که ناتو فقط خود را ملزم به حمایت از حکومت وحدت ملی می شناسد؟

در سال های گذشته، حامد کرزی؛ رییس جمهوری پیشین، بارها از وجود نهادها و دستگاه های موازی در کنار حکومت رسمی و مرکزی کشور یاد کرد.
او به ویژه در موضوع فساد و نیز شرکت های امنیتی خصوصی به این امر اشاره و تاکید کرد که حکومت مصمم است نهادهای موازی را برچیند.

آقای کرزی در این راستا، اقدام به لغو ده ها مؤسسه امنیتی خصوصی داخلی و خارجی کرد که اغلب آنها با نیروهای خارجی مستقر در افغانستان، در ارتباط بودند و شراکت هایی داشتند؛ اما به رغم فرمان های صریح رییس جمهوری پیشین مبنی بر غیر قانونی بودن کار این شرکت ها، آنها همچنان به کار خود ادامه می دادند.

در حوزه مبارزه با فساد نیز رییس جمهور سابق، انگشت اتهام را به سمت نیروهای خارجی و قراردادی های داخلی و خارجی آنها نشانه رفت و مدعی شد که آنها مسؤول فساد بزرگ اند و نهادهای دولتی افغانستان، تنها مرتکب فساد کوچک می شوند.
به باور کارشناسان، حکومت وحدت ملی در عرصه های بسیاری هنوز با میراث های به جا مانده از حکومت پیشین و چالش های ناشی از این میراث های نامیمون، دست و پنجه نرم می کند. این امر به ویژه در زمینه مبارزه با فساد، بیشتر از هر عرصه دیگری مشهود است.

در خصوص شرکت های امنیتی خصوصی نیز مشخص نیست که در دوران حکومت وحدت ملی، این شرکت ها چه سرنوشتی پیدا کرده اند.

اما با توجه به اتهامات سنگین و جدی که آقای کرزی به نیروهای خارجی مستقر در افغانستان در خصوص حمایت از فساد بزرگ و شرکت های امنیتی خصوصی وارد می کرد، از نظر کارشناسان، این شایبه مطرح می شود که آیا نیروهای خارجی، چنانچه آقای کرزی ادعا می کرد، واقعا از نهادهای موازی با حکومت، حمایت می کردند؟

اگر اتهامات آقای کرزی درست بوده باشند، سؤال بعدی این است که آیا این حمایت در دوره حکومت وحدت ملی، چنانچه جنرال کمبل مدعی شده است، دیگر جریان ندارد؟
واقعیت این است که هیچ پاسخ قاطع و اطمینان بخشی در خصوص هیچیک از دو پرسش کلیدی بالا وجود ندارد؛ اما این واقعیت را نمی توان انکار کرد که ناتو در پی بروز موج ناامنی های فراگیر جاری که پس از امضای پیمان امنیتی با امریکا و آغاز به کار حکومت وحدت ملی شکل گرفت، به دلیل عدم عمل به تعهدات خود در قبال امنیت و ثبات و صلح و همکاری با نیروهای امنیتی و دولت افغانستان، مورد انتقادهای تندی بوده است.

اجلاس هرروزه شورای ملی نشان می دهد که روزی نیست که یک یا چند نماینده از نگاه ناتو و امریکا به وضعیت امنیتی و حکومت داری در افغانستان، به تندی و صراحت انتقاد نکنند.

با این حساب، اگر از جستجوی پاسخ برای پرسش های بالا صرف نظر کنیم، انتظار می رود اظهار نظر تازه فرمانده ناتو و نیروهای امریکایی در افغانستان مبنی بر حمایت انحصاری این نیروها از حکومت وحدت ملی و نه نهادها و حکومت های موازی با آن و نیز کمک های تازه این نیروها به نیروهای امنیتی کشور، سرآغاز یک تغییر موضع بنیادی و مهم از سوی نیروهای خارجی باشد و آنها از این پس، در مبارزه با تروریزم، حمایت از نیروهای امنیتی و دولت افغانستان، صادقانه و شفاف عمل کنند.
https://avapress.com/vdcbf0b8zrhb80p.uiur.html
ارسال نظر
نام شما
آدرس ايميل شما