تاریخ انتشار :پنجشنبه ۲۳ ثور ۱۳۹۵ ساعت ۱۸:۰۶
کد مطلب : 126230
کاسا یکهزار، فرصت‌های جدیدی در روابط اقتصادی منطقه ایجاد می‌کند
انتقال پروژه کاسا یکهزار، فرصت‌های جدید در روابط اقتصادی منطقه ایجاد می‌کند و وضعیت اقتصادی کشورهای منطقه را نیز در حالت بهتر قرار می‌دهد.
به‌گزارش خبرگزاری آوا، عبدالله عبدالله، رئیس اجرایی کشور این موضوع را امروز در مراسم آغاز کار پروژه کاسا یکهزار در تاجکستان بیان کرد.

آقای عبدالله در این مراسم گفت که تهداب گذاری آغاز کار پروژه انتقال برق از جمهوری قرغیزستان و تاجیکستان به افغانستان و پاکستان، چندی پیش یک رویایی بیش نبود.

وی تاکید کرد که اراده، تصمیم مشترک، همگرایی، همزبانی و نیات ترقی‌خواهانه ما در منطقه زمینه آغاز کار این پروژه بزرگ منطقه‌ای را فراهم ساخت.

رئیس اجرایی افزود: سیاست خارجی منطقه‌ای افغانستان نوع همکاری ها میان کشورها را طوری محاسبه نموده که جایگاه محوری افغانستان به عنوان پل ارتباط بین آسیای میانه و آسیای جنوبی، و شرق میانه با آسیای شرقی منحيث مرکز تجارت و ترانزیت منطقه بر مبنای حسن نیت و دوستی با کشورهای همجوار نقش إيفا نمايد و افغانستان را به عنوان کانون همکاری و همگرایی اقتصادی منطقه‌ای، و تعمیق هرچه بیشتر روابط اقتصادی و تجارتی با منطقه و جهان، ارتقا دهد.

پیام‌ کاسایکهزار به جهان
رئیس اجرایی کشور اضافه می‌کند که تهداب گذاری این پروژه عظیم منطقه‌ای پیام های مهم، مثبت و در عین حال متفاوت را به جهان می‌فرستد.

به گفته او، اولین پیام مهم این محفل بزرگ این‌ است که منطقه‌ی ما به رغم این‌که با چالش های متعدد، به خصوص مقابله با تروریزم بین المللی، مواجه است، توانایی طرح، تطبیق و موقف گیری سازنده را در برنامه های اقتصادی در سطح منطقه دارا است.

وی ادامه داد: پیام مهم دیگر این است که نهاد‌های منطقه‌ای ما اکنون ظرفیت آن را دارند تا با کیفیت و معیارهای عصري جهان امروز، پروژه های بزرگ منطقه‌ای را طرح و نوع جدید همگرایی اقتصادی با منطقه و جهان را تعریف نمایند.

رئیس اجرایی می افزاید که برای افغانستان، تاجیکستان و جمهوری قرغیزستان به عنوان سه کشور محاط به خشکه، همکاری متقابل و استفاده از منابع موجود برای رشد و توسعه اقتصادی بهترین گزینه است.

کاسا؛ سرآغاز فعالیت‎های مشترک منطقه‌ای
عبدالله عبدالله، رئیس اجرایی کشور در بخشی از سخنان اش ابراز امیدواری کرد که پروژه کاسا یکهزار سرآغاز فعالیت‌های بیشتر مشترک ما در منطقه باشد.

رئیس اجرایی همچنان می‌افزاید که کسب حمایت کشورهای فرامنطقه‌ای، ایفای نقش مرکزی برای اتصال کشورهای منطقه به‌هم و تثبیت جایگاه افغانستان به عنوان مکان عبور تمام مسیرها و شاهراه‌های تجارتی در منطقه از جمله اولویت‌های حکومت است.

به گفته، آقای عبدالله کاسا یک‌هزار با کمک بانک جهانی، بانک توسعه اسلامی و نهادهای کمک‌کننده‌ای چون «EBRD»، «USAID» و «UK/DFID» تطبیق می‌شود.

لین انتقال برق کاسا یکهزار از منطقه دتکا در شمال قرقیزستان آغار و با عبور از تاجیکستان با انتقال۱۲۵۰ کیلومتری لین ولتاژ بلند از طریق افغانستان به پشاور منتهی میگردد.

طول لین در خاک افغانستان ۵۶۲ کیلومتر می‌باشد که از۶۰۰ محل و ۲۳ ولسوالی و شش ولایت افغانستان عبور می‌کند.
با عملی شدن پروژه متذکره افغانستان سالانه حدود ۴۵ میلیون دالر از ترانزیت آن عاید حاصل مینماید.
برآورد شده است این پروژه تا سال ۲۰۱۸ تکمیل و به بهره برداری سپرده شود.
https://avapress.com/vdcbf0b8grhb55p.uiur.html
ارسال نظر
نام شما
آدرس ايميل شما