تاریخ انتشار :چهارشنبه ۲۸ جدی ۱۳۹۰ ساعت ۲۰:۰۹
کد مطلب : 35284
در صورت انتشار مفاد واقعی  پیمان استراتژیک، حتی یک دهم از اعضای مجلس افغانستان  آن را نخواهند پذیرفت(3)
در صورتی که این پیمان استراتژیک منعقد شود، افغانستان به کشوری کاملا تحت نفوذ آمریکا تبدیل می شود و مشخص است که آمریکا علاوه بر استفاده از منابع طبیعی افغانستان، سلطه‌ی همه جانبه‌ای را بر مسائل سیاسی، اقتصادی، نظامی و امنیتی این کشور خواهد داشت.
در ادامه‌ی سلسله مصاحبه ها در خصوص برقراری صلح و امنیت در افغانستان با آقای محسن پاک آیین رئیس ستاد وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران، این بار وی از تأسیس پایگاه نظامی آمریکایی و پیامدهای آن برای افغانستان و منطقه سخن گفت.
آقای پاک آیین در ابتدای این گفتگوی اختصاصی با خبرگزاری صدای افغان(آوا)، تأسیس پایگاه های نظامی دائمی آمریکا در افغانستان را نوعی تهدید از سوی غرب بر کشورهای منطقه دانست و اضافه نمود: ایجاد این پایگاه ها موجب تسلط کامل بیگانگان بر امور داخلی همسایگان افغانستان از جمله؛ جمهوری اسلامی ایران، روسیه،هند، پاکستان و چین خواهد شد.
به گفته‌ی این مقام مسئول ایرانی در صورتی که این پیمان استراتژیک منعقد شود، افغانستان به کشوری کاملا تحت نفوذ آمریکا تبدیل می شود و مشخص است که آمریکا علاوه بر استفاده از منابع طبیعی افغانستان، سلطه‌ی همه جانبه‌ای را بر مسائل سیاسی، اقتصادی، نظامی و امنیتی این کشور خواهد داشت.
وی با بیان اینکه ایجاد این پایگاه ها در جهت تأمین منافع بلند مدت غربی ها صورت می گیرد، پیامدهای آن را برای افغانستان و منطقه بسیار خطرناک ارزیابی نمود، چراکه معتقد است منافع آمریکایی ها در منطقه منافع کاذبی است که با ایجاد و القای این منافع، امنیت کشورهای منطقه با خطر مواجه خواهد شد.
رئیس ستاد افغانستان وزارت امورخارجه ایران سپس به خروج تدریجی نیروهای نظامی خارجی از افغانستان اشاره و خاطرنشان كرد: آمریکا قصد دارد با افزایش ترور و درگیری در افغانستان به نوعی حضور دائمی خود را موجه جلوه دهد تا از این طریق بتواند هر چه زودتر پیمان استراتژیک را با دولت افغانستان به امضاء رساند.
آقای پاک آئین با بيان اينكه گسترش روز افزون نا امنی ها، ريشه در دخالت های آمریکا در امور داخلی افغانستان دارد، تصريح كرد: مزدوران کاخ سفید قصد دارند، ملت و دولت افغانستان را در برقراری و ایجاد امنیت ناتوان جلوه دهد و در اذهان عمومی چنين القا کنند که پس از خروج نیروهای خارجی، درگیری و خشونت‏ها افزایش خواهد یافت.
وی در تکمیل مطلب فوق به خبرنگار ما گفت: در واقع آمریکا طوری وانمود می کند که افغانستان به منظور برقراری امنیت و صلح در کشورش همواره نیازمند کمک نیروهای نظامی خارجی می باشد و در صورت خروج نیروهای خارجی، آینده افغانستان به سوی ناامنی پیش می رود.
پاک آئین اضافه نمود: اگرچه عنوان شده که از این پایگاه ها برای مبارزه با تروریزم استفاده می شود، اما واقعیت این است که از این پایگاهها برای پیشبرد اهداف دیگر غرب استفاده می شود، چرا که تروریزم در کوه های افغانستان مستقر هستند که می توان با ابزار و ادوات جنگی ساده تری با آنها مبارزه نمود نه با امکانات الکترونیکی پیشرفته.
وی سپس به صحبت در خصوص عدم اعلام مفاد این پیمان از سوی امریکا پرداخت و گفت: اگر آمریکا واقعا از امضای پیمان استراتژیک به دنبال توسعه و امنیت افغانستان است، چرا مفاد این پیمان را تاکنون اعلام ننموده است؟ در واقع از آنجاییکه مفاد این قرارداد موجب استعمار کامل افغانستان به دست غرب می شود، آمریکا از اعلام آن خودداری می نماید.
رئیس ستاد افغانستان وزارت امورخارجه ایران معتقد است: اگر آمریکا نیات واقعی خود را در مفاد این پیمان به اطلاع مردم برسانند و یا در اختیار مجلس قرار دهد، بعید است که حتی یک دهم اعضای مجلس، این ننگ را به جان بخرند و این پیمان را امضاء کنند.

پاک آئین در پایان این گفتگو به حمله‌ی آمریکا به خاک پاکستان و همچنین ورود یک فروند هواپیمای بدون سرنشین به خاک جمهوری اسلامی ایران طی ماه گذشته اشاره و اذعان نمود: این اقدامات آمریکا نشان می دهد که غرب از افغانستان به عنوان ابزاری برای کنترل کشورهای منطقه استفاده می کند و نه برقراری صلح و ثبات در افغانستان.
منبع : خبرگزاری صدای افغان(آوا) تهران ـ سرویس سیاسی
https://avapress.com/vdcba5bf.rhbswpiuur.html
ارسال نظر
نام شما
آدرس ايميل شما