تاریخ انتشار :پنجشنبه ۲۶ اسد ۱۳۹۶ ساعت ۱۸:۲۹
کد مطلب : 148399
تحصیلات عالی افغانستان نیازمند تغییر و تحول است /  نفاق و سیاست های کوچک در دانشگاهها جای ندارد
آقای غنی نصاب آموزشی دانشگاه‌ها را کهنه خوانده و خواستار برخی تغییرات چون بخش‌بندی آزمون کانکور در رده علوم اجتماعی و طبیعی، شد.

محمد اشرف غنی رئیس جمهور  صبح امروز در مراسم آغاز سال تحصیلی ۱۳۹۶-۱۳۹۷ دانشگاه ها و موسسات تحصیلات عالی کشور، گفت که مدیریت های عالی افغانستان به نسل جوان انتقال می یابد.
در مراسمی که به این مناسبت در تالار دانشگاه کابل برگزار گردیده بود، رئیس جمهور ضمن تبریک آغاز سال جدید تحصیلی پوهنتون ها و موسسات تحصیلات عالی کشور، گفت: امروز کابینه افغانستان یک تغییر نسلی را شاهد است و تعهدی را که بخاطر گرفتن زعامت مدیریت به نسل جوان کرده بودیم، در حال اجرا می باشد.

آقای غنی نصاب آموزشی دانشگاه‌ها را کهنه خوانده و خواستار برخی تغییرات چون بخش‌بندی آزمون کانکور در رده علوم اجتماعی و طبیعی، شد.

رئیس جمهور، از اهدای دکتورای افتخاری از سوی پوهنتون کابل به وی ابراز امتنان نمود و گفت که امیدوارم که چندین رئیس جمهور از اینجا به آینده افغانستان تقدیم شوند.


وی خطاب به محصلین گفت که افغانستان را از بی ثبات به ثبات، از فقر به آسایش، از نفاق به اتفاق و از جنگ به صلح پایدار ببرید.

رئیس جمهور خاطرنشان کرد: نسل های گذشته با وجودیکه رنج، درد و مهاجرت را متقبل شدند، اما هیچگاهی امید به آیندۀ کشور را از دست ندادند.
محمد اشرف غنی گفت که اگر پوهنتون ها را مرکز جدل های کوتاه مدت و موج آسا بسازید، شما رسالت تان را انجام نمی دهید.

وی افزود که نفاق و سیاست های کوچک در دانشگاهها جای ندارد.
رئیس جمهور به محصلین گفت که شما به حیث نسل جوان بجز از وحدت ملی، یکپارچگی و حاکمیت ملی، حق دارید که تمام فرضیه ها را زیر سوال ببرید.

ییس جمهور غنی همچنان گفت که با مسوولان مربوطه گفتگو کرده است تا آزمون کانکور پس از این در دو بخش علوم اجتماعی و طبیعی تقسیم شود تا هر دانش‌آموز طبق میلش در بخش مربوطه توجه بیشتر کند و در همان بخش امتحان بدهد.

رییس جمهور غنی افزود که گواهینامه‌های دانشگاه‌های افغانستان باید بر بنیاد معیارهای جهانی تهیه و توزیع شود تا نه تنها در منطقه بل فراتر از منطقه نیز دارای اعتبار باشد.

محمد اشرف غنی گفت که شما همه چیز را از نگاه سازنده ببینید، و تصویر مثبت ارائه کنید. این مملکت به اساس دیکتاتوری مدیریت شده نمی تواند، تفکر دیکتاتوری در ما نیست و فرهنگ ما، فرهنگ بحث و مباحثه است که یکدیگر را باید قناعت بدهیم.

وی گفت که سیستم تحصیلات عالی را که میراث گرفتیم، پاسخگوی خواسته های نسل نو و مملکت ما نیست.
رئیس جمهور گفت که شورای عالی قوای بشری افغانستان ایجاد می شود و تمرکز آن بالای معارف، تحصیلات عالی و پالیسی اجتماعی دولت و ملت خواهد بود.
رئیس جمهور بر ایجاد مراکز تشبث و سهم گیری فعالانۀ جوانان تاکید کرد و گفت که پوهنتون های ما باید در زمینه افغانستان شناسی، نقش شانرا ایفا نمایند.

وی با تاکید بر اینکه تمام افغان ها یکپارچه و متحد اند، گفت: زمانیکه در میرزا اولنگ فاجعه رخ داد، تمام مردم افغانستان خود را در این درد شریک دانستد و گریستند و این نشانۀ وحدت ملی ماست.


رئیس جمهور، ایجاد شش جایزه ذیل را پیشنها کرد:
۱-جایزه به بهترین طرح برای اصلاح نصاب
۲-جایزه به بهترین طرح برای ایجاد یک گفتمان ملی در بارۀ رسالت فرهنگی پوهنتون ها
۳-جایزه به بهترین طرح برای تقویت مراکز تشبث در پوهنتون ها
۴- جایزه به بهترین طرح برای استعمال تکنالوژي عصری
۵- جایزه به بهترین طرح برای حکومت داری موثر در تحصیلات عالی
۶- جایزه به بهترین طرح در زمینه تحقیقات


آقای غنی گفت که سرمایه گذاری بالای زبان های ازبکی، بلوچی، دری و پشتو و سایر زبان های کشور حتمی می باشد.
وی افزود: ما باید پوهنتون های افغانستان را مطابقت معیارهای بین المللی عیار سازیم، تا اسناد تحصیلی آنان در بیرون از کشور نیز قابل پذیر باشد.

آقای غنی افزود که تاخیر در تغییر وضعیت تحصیلی در افغانستان فاجعه ملی است و به همین دلیل افغانستان نمی‌تواند معادن خودرا استخراج کند. از سوی دیگر چون دانشگاه‌ها نمی‌توانند مدیر تربیت کنند، همه ساله میلیون‌ها دالر بودجه ملی بدون مصرف باقی می‌ماند. آقای غنی گفت که نصاب تحصیلی افغانستان کهنه است و قابل قبول نیست: «محصلین ما اجماع کامل دارند که نصاب جوابگوی شان نیست. می‌گویند هنوزهم نوت‌هایی را که پدر کلان مرا با آن درس می‌دادند، شما (استادان) فعلا هم درس می‌دهید.»

محصلین به این باورند که دانشگاه‌های افغانستان یا کتاب ندارند و یا استادان با زبان کتاب‌های خارجی آشنا نیستند و نمی‌توانند چپتر‌ها و مواد درسی خودرا با علوم جدید تطابق دهند.جمهور برگزاری سیمینار ها را در تمام کشور مهم دانسته گفت که باید یک بودجه منسجم برای تدویر سیمینارها اختصاص یابد و موضوعات عمده سیمینارها روی مسایل ملی متمرکز باشد.

 

https://avapress.com/vdcb9wb89rhbafp.uiur.html
ارسال نظر
نام شما
آدرس ايميل شما