تاریخ انتشار :چهارشنبه ۱۱ اسد ۱۳۹۶ ساعت ۱۵:۵۷
کد مطلب : 147516
یک مادر قربانی حمله بر سفارت عراق/ نیروهای امنیتی باید غیرنظامیان را همانند دیپلمات ها بیرون می کشیدند

هر حمله تروریستی در کشور، جدای از زوایای امنیتی، دارای ابعاد تکان دهنده انسانی و اجتماعی است که دل هر انسانی را می آزارد. در حمله تروریستی روز دوشنبه(۹ اسد) بر سفارت عراق در کابل، مادری که تنها سه روز از کارش در این سفارت می گذشت، طعمه حمله مهاجمان شد. انتقادهایی وجود دارد که نیروهای امنیتی در بیرون کشیدن غیرنظامیان از سفارت عراق، بی توجهی کردند.

به گزارش خبرگزاری صدای افغان(آوا)، در حمله مهاجمان مسلح بالای سفارت عراق در کابل دو کارمند افغان این سفارت شهید شدند که از میان این دو کارمند، یکی آن مادری بود که چند روز از وظیفه اش در این مکان می گذشت.

پسر این مادر در گفتگو با خبرگزاری آوا گفت: "از وظیفه مادرم در سفارت عراق سه روز می گذشت، او را به عنوان آشپز تعیین کرده بودند".

او که با چشمانی پر از اشک با خبرنگار آوا سخن می زد، می گفت: "مادرم به گفته یکی از همکارانش، سکته کرده است".

این جوان می گوید: "مادرم یگانه سرپرست زندگی مان بود، کسی دیگر جز او کار نمی کرد، او بود که برای مان تأمین معیشت می کرد".

اینجا سفارت عراق در کابل است. دو روز قبل مهاجمان مسلح گروه داعش بر این مکان حمله کردند و دو تن از کارمندان این سفارت شهید شدند. گفته می شود یک زنی که در این سفارت به عنوان آشپز کار می کرد، سکته کرده و یک تن دیگر توسط گلوله مهاجمان به شهادت رسیده است.

خبرنگار آوا در تماس با نجیب دانش، سرپرست دفتر سخنگوی وزارت امورداخله این موضوع را بیان کرد و خواست تا درباره چگونه از بین رفتن این مادر معلومات بگیرد، ولی سخنگوی وزارت داخله چنین گفت: "بروید و از سفارت عراق در این رابطه بپرسید".

اما آنچه مهم است، نیروهای امنیتی پس از آغاز حملات تروریستان، در زودترین فرصت توانستند سفیر عراق و معاون او را به مکان امنی منتقل کنند.

به گفته سخنگوی وزارت امور داخله، سه نیروی پلیس ویژه و یک تن از نیروهای پلیس ملی در این رویداد زخمی شدند.

شاهدان عینی می گویند که انتحارکنندگان چهار تن بوده که لباس پلیس به تن داشتند. در این حمله یکی از انتحارکنندگان نخست خود را در مقابل درب ورودی سفارت عراق منفجر می کند و سه تن دیگر داخل سفارت شده و از داخل به سوی نیروهای امنیتی تیراندازی می کنند.

اما نجیب دانش، سرپرست دفتر سخنگوی وزارت داخله این گفته ها را رد کرده و به خبرنگار آوا گفت: مهاجمان ۲ تن بوده و لباس پلیس بر تن نداشته اند.

سرانجام در گیری مهاجمین با نیروهای امنیتی بعد از ۵ ساعت به پایان می رسد. خبرنگار آوا می گوید که پس از پایان حمله "همه جا بوی وحشت می داد، نیروهایی که از داخل سفارت عراق بیرون شده بودند، خیلی عصبانی بودند. مردمان محل از پشت پنجره های دکان های شان بیرون را نگاه می کنند و غرق در فکر هستند".

واکنش علما و فعالین مدنی به حمله بر سفارت عراق

عالمان دین حمله بر سفارت عراق در کابل را محکوم کردند. سید محمدباقر واعظی، رئیس دفتر مرکزی فعالیت های فرهنگی اجتماعی تبیان در کابل در گفتگو با خبرگزاری آوا بیان کرد: "حمله بر سفارت عراق در کابل نقشه دشمنان اسلام است که چنین حملات را بارها در افغانستان انجام داده اند.

او افزود که نیروهای امنیتی افغان دیپلمات های عراقی را خارج کردند، اما کارمندان افغانی را بیرون نکشیدند که این یک کار عاقلانه نبود.

این عالم دین به خانواده مادر شهید شده، تسلیت عرض نمود و گفت: "نیروهای امنیتی با این کارشان میان افغان ها و خارجی ها فرق قائل شدند".

اما او از نیروهای امنیتی به خاطر رسیدن به موقع به محل حمله، تقدیر و تشکر نمود.

فعالین جامعه مدنی در کابل نیز به حمله بر سفارت عراق در کابل واکنش نشان دادند. سید ناصر موسوی، رئیس شبکه فعالین مدنی افغانستان در گفتگو با خبرگزاری آوا عنوان کرد: "بعد از این که داعش در خاورمیانه با شکست های سنگین مواجه شد، متاسفانه آن ها از ناامنی در افغانستان استفاده کرده و در این جا هم حضور پیدا کردند".

او افزود: "پلیس و نیروهای امنیتی افغانستان هنوز هم با مقوله حقوق بشر و حقوق شهروندی و اهمیت آن آگاهی ندارند. این کار یک نوع بی مسئولیتی است. مادری که در آتش جنگ سوخت، با آن دیپلمات عراقی هیچ تفاوتی نداشت، باید این مادر را هم مانند آن دیپلمات ها از سفارت خارج می کردند".

حمله مرگ بار بر سفارت عراق در کابل، ۲ کشته و ۴ زخمی برجای گذاشت، مسئولیت این حمله را داعش بر عهده گرفته است. این در حالی است که سفارت عراق در کابل حدود ۱۰ روز قبل، آزادی موصل از دست داعش را در این مکان جشن گرفته بود.

https://avapress.com/vdcb8zb80rhbasp.uiur.html
ارسال نظر
نام شما
آدرس ايميل شما