تاریخ انتشار :يکشنبه ۳۰ عقرب ۱۳۹۵ ساعت ۱۳:۰۱
کد مطلب : 134015
افزایش دوچرخه سواری در شهر کابل


شهروندان کابل میگویند که ازدحام نفوس، تراکم وسایط نقليه، نبود پارکینگ مناسب برای موترهای شهری و نیز کم عرض بودن جاده های پایتخت از جمله مشکلات اساسی شهروندان است که این مشکلات باعث شده تا شهروندان به وقت معین در وظایف شان حاضرشده نتوانند.

اکثر شهروندان، دوچرخه را بهترین وسیله برای رسیدن به وظایف شان عنوان می‏کنند و فروشندگان دوچرخه نیز می‏گویند که استفاده از دوچرخه در این اواخر افزایش قابل ملاحظه ای یافته است.

سید حسیب موسوی؛ باشنده شهرکابل، به آوا، گفت: دوچرخه سواری برعلاوه اینکه یک وزرش بسیار مفید است و از ضیاع وقت جلوگیری می‏کند، سبب شده تا شهروندان را به وقت معیینه به مقصد برساند.

موسوی، با بیان اینکه شهر کابل پر ازدحام ترین شهر می باشد که شهروندان به ویژه مامورین دولتی و دانشجویان به وقت معیینه به وظایف و دروس خویش رسیده نمیتوانند، تاکید کرد که با دوچرخه این مشکل  شهروندان رفع شده است.

براساس گفته های او؛ جاده های پایتخت همه روزه بروی ترافیک بسته است و باعث شده تا شهروندان ساعت ها وقت شان را در مسیر راه بگذرانند.

آقای موسوی، بر صرفه جویی در پول اشاره کرد و افزود: چون دانشجویان و دانش آموزان کدام عاید خاص ندارند دوچرخه باعث کاهش مصرف پول شان نیز می شود و در تناسب به دیگر وسایط نقلیه هیچ مصرفی ندارد.

این شهروند کابل از مردم خواست که دوچرخه را بدیل بهتر نسبت به دیگر وسایل نقلیه بدانند و از دوچرخه استفاده نماید تا از بندش جاده ها جلوگیری شود و از سویی هم در کاهش آلودگی هوای پایتخت همکاری کرده باشند.

الیاس احمدی، دانشجوی دانشگاه کابل نیز دراین مورد به آوا، گفت: مدت ها می‏شود که با دوچرخه به دانشگاه رفت و آمد میکنم.

او افزود: حالا نسبت به گذشته خود را به مراتب راحت تر احساس میکنم چون در داخل موترها از سوی بعضی افراد ازیت وآزار می شدم.

احمدی، افزود: قبل از داشتن دوچرخه، من با مشکلات زیاد رو برو بودم چون برای رسیدن به درس باید یک ساعت وقت حرکت می کردم اما اکنون که دوچرخه دارم ۱۵ دقیقه وقت حرکت می کنم و به وقت معیینه به دروس خود میرسم.

این دانشجوی دانشگاه کابل تصریح کرد که دوچرخه یک وسیله بسیار ارزان و مفید می باشد که تمام دانشجوایان و دانش آموزان میتوانند، از این وسیله استفاده کنند.

احمدی، از دانشجویان و دانش آموزان خواست که برای رفتن به دانشگاه و مکاتب خود از دوچرخه استفاده کنند تا این فرهنگ نهادینه شود و از آلوده شدن بیشتر هوای پایتخت جلوگیری شود.

محمد ابراهیم، یکتن از دوچرخه فروشان شهر کابل نیز در گفتگو با آوا، اظهار کرد که در این اواخر استفاده از دوچرخه توسط شهروندان کابل نسبت به گذشته افزایش یافته است.

وی درجواب سوال که زیاد ترین مشتری شما چی کسانی می باشد، گفت: که اکثریت مشتریان ما جوانان، نوجوانان و مامورین دولتی می باشند.

ابراهیم علاوه کرد، که دوچرخه بهترین وسیله برای رسیدن به موقع در وظایف ماموران دولتی و دانشجویان می باشد، به همین لحاظ این قشرجامعه زیاد به این وسیله رو آورده اند.

براساس گفته های ابراهیم، استفاده آسان، سرعت رساندن به مقصد و قیمت مناسب این وسیله باعث شده تا شهروندان پایتخت به پیمانه زیاد از این وسیله استفاده کنند.

درهمین حال داکتر ذاکر بارکزی، درمورد فواید دوچرخه به آوا گفت: وقتی به کم کردن وزن نگاه میکنیم، خیلی کم پیش می آید که برنامه غذایی به طور دراز مدت جواب بدهد، اما ورزش منظم همیشه جواب می دهد.

آقای بارکزی افزود: هرنوع ورزش منظم دارای فایده است، اما دوچرخه سواری از فواید بیشتری برخوردار است؛ چون آسیب های کمتری در نتیجه انجام آن روی می دهد.

وی علاوه کرد، که دوچرخه سواری برای کم کردن وزن بسیار مفید است، چون سوزاننده کالری عالی هم می باشد که فواید مختلفی دارد.

به گفته وی انجام ورزش مواد معروف به اندروفین ها را به داخل جریان خون رها می کند.این مواد حس رضایت و خوشحالی را ایجاد می کنند، در نتیجه به کاهش استرس کمک می کنند. به طور طبیعی اگر در محیطی مطبوع و دلپسند دوچرخه سواری کنید سطح رضایت شما حتی بیشتر هم خواهد شد.

به اساس گفته های وی سبک زندگی یک جا نشینی رو به افزایش است و یافته ها هم نشان داده که دوچرخه سواری و رکاب زدن، تاثیرات مثبت روی بیماری های قلبی و عروقی و دیابت دارد و می تواند باعث تقویت و پیشرفت قوه ادراک، شناخت، عملکرد و ساختار مغز شود.

بارکزی، تاکید کرد، که لازم نیست دوچرخه سواری حتما" بیرون از خانه و یا با سرعت و طولانی باشد، بیشتر مطالعات نشان داده اند ۳۰ دقیقه یا کمتر دوچرخه زدن با سرعت و شدت متوسط هم می تواند تغییرات چشمگیری روی ذهن و روان داشته باشد و مهم نیست بیرون از خانه باشد یا داخل خانه.

به اساس گفته های وی افزایش ورود موترهای سواری و استفاده از تیل (بنزین) های غیر استاندارد، باعث نگرانی مردم و آلودگی هوا نه تنها در شهر کابل بلکه در تمام شهرهای دیگر کشور شده است.

قابل یاد آوری است که جاده ها و شهر کابل برای یک میلیون نفوس و بیش از ۵۰ هزار وسیله‏ ی نقلیه طراحی شده است،در حالی که این شهر با داشتن بیش از چهار میلیون نفوس و بیش ۵۰۰ هزار وسیله‏ ی نقلیه به یکی از پُر ازدحام ترین شهرها تبدیل شده است.

https://avapress.com/vdcb8ab8srhbfgp.uiur.html
ارسال نظر
نام شما
آدرس ايميل شما