تاریخ انتشار :پنجشنبه ۲۲ عقرب ۱۳۹۳ ساعت ۱۹:۱۷
کد مطلب : 102119
برگزاری اولین نمایشگاه پروژه انکشاف مارکیت‌های جدید در بلخ
اولین نمایشگاه پروژه انکشاف مارکیت های جدید افغانستان امروز در شهر مزارشریف با حضور مسئولین اتاق تجارت وصنایع بلخ، صنعتکاران، متشبثین، کارشناسان امور اقتصادی و مسئولین محلی برگزار شد.
به گزارش خبرگزاری آوا، دراین نمایشگاه محصولات و تولیدات صنایع دستی و ماشینی ولایت بلخ به معرض نمایش گذاشته شده است.
در مراسم افتتاحیه این نمایشگاه مسئولین در رابطه با چگونگی پروژه انکشاف مارکیت های جدید و موثریت موجودیت این مارکیت ها معلومات ارائه کردند.
شیراحمد سپاهی زاده؛ رییس اتاق تجارت و صنایع ولایت بلخ گفت: مارکیت جدید بخشی از فعالیتهای وزارت تجارت و صنایع افغانستان می باشد که تشبثات کوچک را با حمایت مالی بانک جهانی مورد حمایت قرار می‌دهد.
وی افزود: این پروسه از سوی بانک جهانی در سطح ۴ ولایت کشور از جمله بلخ، هرات، ننگرهار،کابل با هزینه ۶میلیون دالر به طور آزمایشی راه اندازی شده است.

سپاهی زاده بیان کرد: خوشبختانه ولایت بلخ به دلیل داشتن شرایط بهتر امنیتی و موقعیت جغرافیایی توانسته است که از نیمه سال ۲۰۱۳ تاکنون فعالیت های موثری در بخش رشد فعالیت و انکشاف صنایع و معیاری سازی تولیدات داشته باشد.

به گفته او، این کمک‌ها در بخش ایجاد وب سایت، اشتعارات، سیستم های حساب دهی و حساب سازی و آموزش پرسونل اختصاص داده شده است.

همچنین احمد ولی سنگر؛ کارشناس امور اقتصادی ولایت بلخ اظهار داشت: این پروسه به هدف آگاهی دهی در رابطه با مارکیت های جدید به منظور ترویج معیارهای جهانی در بخش تولیدات کشور و یافتن بازارهای مناسب داخلی و خارجی راه اندازی شده است.

وی افزود: مارکیت های جدید به هدف آگاهی دهی به تاجران و متشبثین راه اندازی شده است، تا با آشنایی با معیارهای جهانی بتوانند محصولات و صنایع را با معیارهای بین المللی به بازارهای خارجی عرضه کنند.

سنگر با اشاره به وضعیت متشبثین داخلی درکشور گفت: در شرایط فعلی کشور پذیرفتن سیستم بازار آزاد مناسب نبود، اما طی ۱۳سال گذشته در هر عرصه ای کارها به طور کوچک و ناچیز صورت گرفته است.

وی افزود: در بخش تجارت و صنایع کارهای صورت گرفته کافی نیست، طوریکه تا اکنون تولیدات داخلی از معیارها و استندردهای جهانی برخوردار نمی‌باشند و از این جهت تاجران و متشبثین و کسانی که در راستای امور اقتصادی فعالیت می‌کنند رنج می‌برند.

کارشناس امور اقتصادی ولایت بلخ تصریح کرد: به دلیل نبودن بیلانس اقتصادی در کشور هریک از سرمایه داران و تاجران به سوی کسب منافع شخصی در حال حرکت می‌باشند و این سخت ترین و بدترین شرایط درکشور می‌باشد.

به گفته او، نیاز است تا برای حمایت از متشبثین و تولیدکنندگان داخلی جلوی واردات محصولات مشابه خارجی با قیمت ارزان گرفته شود و یا محصولات گمرکی سنگین برآن وضع شود؛ تا تولید کنندگان داخلی توانایی رقابت سالم در بازارهای کشور را به دست بیاورند.

گفتنی است که دراین نمایشگاه محصولات و تولیدات داخلی ولایت بلخ اعم از تولیدات صنایع دستی و ماشینی به معرض نمایش و فروش گذاشته شد.
https://avapress.com/vdcb85b89rhbg8p.uiur.html
ارسال نظر
نام شما
آدرس ايميل شما