تاریخ انتشار :چهارشنبه ۴ حمل ۱۳۹۵ ساعت ۱۳:۵۴
کد مطلب : 124025
رئیس جمهور غنی در اجلاس کشورهای چهارمین اجلاس کشورهای گروه به اضافه هفت در کابل:

اعظم کمک های جامعه بین المللی صرف هزینه ی مشاوران خارجی شده است

اعظم کمک های جامعه بین المللی صرف هزینه ی مشاوران خارجی شده است
چهارمین اجلاس کشورهای گروه  "G+۷ " با هدف تنظیم بهتر و تقویت روابط کشورهای کمک کننده و کمک گیرنده در کابل آغاز شد.
محمد اشرف غنی، رییس جمهور افغانستان در مراسم افتتاحیه این نشست دو روزه با تاکید به تمرکز روی دولت‌سازی موفق یادآور گردید که تنها نباید روی شکنندگی وضعیت کشورها بلکه روی ایجاد اصلاحات نیز صحبت گردد.
آقای غنی افزود : با کمک‌هایی که در سال‌های گذشته به افغانستان شد،  پروژه‌ هایی ایجاد گردید اما نهادهای دولتی و جامعۀ مدنی بیشترین هزینه را برای مشاوران خارجی مصرف کرده‌اند که معاش زیاد گرفتند و پول را با خود دوباره بردند و هیچ ظرفیتی باقی نگذاشتند.
به گفتۀ رییس جمهور غنی در هیچ کشوری کمک‌ها به شیوۀ مصرفی نتیجه نمی‌دهد و رهبری حکومت‌ها باید جای نشستن به انتظار اصلاحات، خود اصلاحات را در اجندای کارشان ایجاد کنند و ظرفیت‌سازی نمایند.
رئیس جمهور تاکید کرد که موانع باید در داخل کشور حل گردد و به خاطر مشکلاتی که وجود دارد نباید دیگران مورد ملامت قرار گرفته و مقصر پنداشته شوند.
رییس جمهور غنی همچنان خاطر نشان کرد که مقام های دولتی به نفع خود کار میکنند و فساد اداری هنوز وجود دارد که باید در برابر آن درست مبارزه گردد و حتی کسانی که در ردۀ بالای حکومتی کار می‌کنند و دست به فساد می‌زنند هم مورد پی‌گرد قرار گیرند.
بر اساس گفته های رییس جمهور غنی؛ وی اسناد نشست را خوانده ولی بیش‌تر گزارش‌های خدمات مشوره‌دهی را در آن یافته که انکشاف نه یک عمل بل یک طرز فکر است و باید به آن پرداخته شود.
ریس جمهور غنی در بخش از سخنان خود اشاره به حمله‌های انتحاری و انفجاری روز گذشته در بروکسل نموده، گفت که تمام کشورهای جهان باید با هم علیه تروریزیم ایستادگی نمایند.
در همین حال صلاح‌الدین ربانی وزیر امور خارجه افغانستان، نیز در این نشست گفت که این گروه به منظور انکشاف در کشورهای جنگ‌زده بوجود آمده است.
آقای ربانی افزود که نتایج این کنفرانس در اختیار سازمان ملل متحد، مؤسسات و نهاد های امداد رسانی بین المللی و دیگر کشور های مهم کمک کننده، قرار داده می شود و بدون شک نتایج کنفرانس در تنظیم برنامه های آنها نقش مؤثر خواهند داشت.
ربانی این نشست را بستر خوبی برای هم‌کاری میان کشورهای شکننده خوانده اظهار امیدواری کرد که نشست پی‌آمد خوبی داشته باشد.

ربانی تصریح کرد که ایجاد راهکار جذب کمک برای کشور های بحران زده و جنگ زده از اهداف این نشست است و این نشست سبب خواهد شد تا کشور های بحران زده را از بحران، بسوی توسعه و انکشاف ببرد.
او همچنان یادآور شد که با وصف کمک‌های جامعۀ جهانی در یک و نیم دهۀ گذشته و پیش‌رفت‌هایی که صورت گرفته هنوز افغانستان چالش‌های زیادی دارد.
ربانی تصریح کرد که از میان بیست کشور جنگ‌زده، هجده کشور آن کمتر انکشاف‌یافته‌اند و افغانستان نیز در ردیف این کشورها قرار دارد.

گفتنی است که در این نشست بر علاوه وزرای کشورهای عضو "گروه به اضافه هفت"، نمایندگان کشورهای کمک کننده، سفیران، اعضای شبکه های حل بحران ها و نماینده گان جامعه مدنی شرکت داشتند.
گروه (g۷+plus) در سال ۲۰۱۰ میلادی توسط ۷ کشور به شمول افغانستان به عنوان یک میکانیزم مشورتی در قبال سیاستهای توسعۀ جهانی برای کشور هایی که با بحران و ناپایداری مواجه اند، در کشور «تیمور شرقی» تأسیس شد که در حال حاضر ۲۰ کشور عضویت این نشست را کسب نموده است.
این گروه با شعار «وداع با بحران و استقبال از توسعه» چارچوب های مشارکتی را با بسیاری ازسازمانهای بین المللی بشمول بانک جهانی، مؤسسات ملل متحد و نهادهای تحقیقاتی ایجاد نموده تا در مسائل حساس مربوط به سیاستهای توسعه در کشورهای متأثر از بحران هماهنگی داشته باشند.
اهداف عمده این گروه ؛ تلاش در راستای برقراری مناسبات بهتر با تمام کشورهای کمک کننده و کمک گیرنده و انسجام مؤثر این کمک ها می باشد تا در زمینه خود کفایی، ایجاد ثبات، تأمین صلح، و در نهایت تا رسیدن به ثبات پایدار در کشورهای متأثر از جنگ اقدامات هماهنگ انجام گیرد.
شایان ذکر است که این نخستین بار است که وزرای گروه به اضافه هفت یا(g۷+plus) در کابل گرد هم میآیند. جلسات قبلی سالانه این گروه به ترتیب در کشور های تیمورشرقی، سودان جنوبی، هائیتی و توگو برگزار شده بود.
https://avapress.com/vdcb5ab8srhb5gp.uiur.html
ارسال نظر
نام شما
آدرس ايميل شما