تاریخ انتشار :چهارشنبه ۲۵ حمل ۱۳۹۵ ساعت ۱۳:۲۳
کد مطلب : 124926
نشست شهری به منظور آگاهی دهی در مورد انتخابات در هرات برگزار شد
نهاد ملی و اجتماعی جوانان افغانستان صبح دیروز نشستی را با عنوان "نشست شهری به منظور آگاهی دهی در مورد انتخابات" برگزار کردند.

"اسدالله بیرنگ" مسئول نهاد ملی و اجتماعی جوانان افغانستان از مسئولان برگزاری این نشست به خبرنگار آوا گفت که هدف از برگزاری این است تا به مردم بگوییم با دادن رای به دموکراسی که خواهان آن هستید، می رسید.

او گفت که با برباپی چند برنامه ی کوچک نمی توان در قسمت انتخابات به تمام اقشار جامعه ذهنیت مثبت داد و همه باید با هم اینکار را انجام دهیم.

وی افزود که خوب است تا مردم به پای صندوق های رای بروند و به دور از مسائل قومی و سمتی به کسانی رای دهند که واقعا شایسته ی حضور در پارلمان را دارند.

او گفت که این نخستین برنامه ی ما می باشد و تا زمان انتخابات چندین برنامه ی دیگر نیز در سطح شهر و ولسوالی ها خواهیم داشت تا بتوانیم به مردم انگیزه ی شرکت در انتخابات را بدهیم.

"میر عثمان بارز حسینی" استاد دانشگاه هرات که به عنوان کارشناس در این نشست اشتراک کرده بود نیز گفت که در همه جوامع آگاهی دهی عامه یکی از عوامل و امکاناتی است که زمینه ی بستر سازی سالم و تبادله ی افکار بین دولت و مردم را مساعد می سازد.

وی افزود که اگر مردم فرصت این را داشته باشند که بتوانند نواقص دولت را به آنان گزارش کنند باعث می شود تا دولتمردان برای حل این نواقص اقدام کنند.

این استاد دانشگاه خاطر نشان ساخت که اگر چنین برنامه های اطلاع دهی وجود نداشته باشد ممکن است که مشکلات و مسائل نزد مردم باقی بماند و به عقده تبدیل شود و این عقده ها می تواند فاصله ای را بین دولت و مردم ایجاد کند.

او گفت که برپایی چنین برنامه هایی می تواند این فرصت را برای مردم ایجاد کند تا نواقص دولت را بازگو کنند.

بارز حسینی اذعان داشت که در چنین نشست هایی افراد و اشخاصی از جامعه ی آکادمیک و سایر نهادها وجود دارند و می توانند مشکلات نهادها را عنوان کنند و این می تواند باعث اصلاح شود.

وی تصریح کرد: مردم افغانستان به یک نظام مردم سالار رای دادند و با انتخابات هایی که پشت سر گذاشته شده نشان دادند که از یک جامعه ی مردم سالار حمایت می کنند و مردم به آن بلوغ فکری رسیده اند تا در انتخابات شرکت کنند و نگذارند تا دموکراسی نوپایی که شکل گرفته از بین برود.

او گفت: دولت نیز باید تلاش کند تا برای مردم در زمینه ی امنیت و شفافیت انتخابات اطمینان خاطر داده شود.

"سید فیروز پیمان" استاد دانشگاه و از شرکت کنندگان در این نشست نیز بر این باور است که با برپایی اینگونه برنامه‌ها جوانان نشان دادند که می خواهند نقش خود را در کشور ایفا کنند.

او گفت که من امیدوار هستم که با ترمیم خلأهای امنیتی، وضعیت بهتر شود و مسئولین نیز امیدواری دادند که تدابیری را در این رابطه اتخاذ کرده اند.

"فاطمه پارسا" محصل رشته ی ژورنالیزم دانشگاه هرات نیز می گوید که این گونه برنامه ها تا حدودی می تواند اعتماد مردم را به انتخابات به دست آورد اما با وجود تقلب گسترده در انتخابات قبلی این کار بسیار دشوار است.

وی عنوان داشت: تا زمانیکه اصلاحات انتخاباتی انجام و کسانی که در تقلب انتخابات گذشته دست داشته اند مجازات نشوند هرگز مردم دوباره اعتماد نخواهند کرد.
https://avapress.com/vdcb5ab80rhb59p.uiur.html
ارسال نظر
نام شما
آدرس ايميل شما