تاریخ انتشار :يکشنبه ۱۵ جدی ۱۳۹۲ ساعت ۲۲:۴۲
کد مطلب : 82912
وحدت ویک پارچگی امت اسلام؛ هدف سیره عملی پیامبر اسلام(ص)
وحدت ویک پارچگی امت اسلام؛ هدف سیره عملی پیامبر اسلام(ص) اخلاق پیامبر و رفتار عملی اش در ابعاد مختلف عبادی سیاسی اجتماعی حکومتی برای امت اسلام مسلمان اسوه و الگو می باشد که باید امت مسلمان از آن حضرت پیروی کنند.
این مطلب را حجت الاسلام و المسلمین محمد روحانی رئیس مجتمع فرهنگی قرآن و عترت هرات و مسئول شورای نظارت بر مدارس علمیه حوزه جنوب غرب افغانستان در مراسم گرامیداشت سالروز رحلت پیامبر اسلام (ص)، شهادت امام حسن مجتبی و امام رضا(ع) که در دفتر نمایندگی مرکز فعالیتهای فرهنگی اجتماعی تبیان در هرات برگزار شد، عنوان کرد.
دراین مراسم که با حضور عالمان دینی شیعه و اهل سنت دایر شد، پیرامون شخصیت و فضایل پیامبر معظم اسلام(ص)، امام حسن مجتبی(ع) و امام رضا (ع) بحث و سخنرانی شد.
آقای روحانی ضمن تسلیت رحلت حضرت ختمی مرتبت پیامبر بزرگوار اسلام و دو سبط ارجمندش امام حسن مجتبی وآقا ثامن الائمه علی ابن موسی الرضا گفت: پیامبر عزیز اسلام قبل از بعثت بصورت یک شخصیت صادق و امین در بین جامعه آن روز مطرح بود.
به گفته رئیس مجتمع فرهنگی قرآن و عترت هرات، پیامبر اکرم(ص) در ابتدای بعثت فرمود: "ایها الناس قولوا لا اله تفلحوا" این شعار بر روی خیلی ها سنگین تمام شد و حتی در مقابل منجی عالم بشریت حضرت ختمی مرتبت ایستادند، چون فکر میکردند پیامبر در برابر منافع شان قرار گرفته دیگر نمیتوانند مردم را استثمار واستعمار نمایند. و پیامبر رحمت را در محاصره شدید اقتصادی قرار دادند. مدت سه سال پیامبر ویارانش در شعب ابی طالب در محاصره بودند و یاران حضرت با یک دانه خرما زندگی شان را سپری نمودند و در برابر دشمنان وکسانیکه خوی استکباری داشتند مقاومت نمودند و سر انجام هجرت نمودند به مدینه و از آنجا با یاران کثیرشان جانب مکه حرکت نمودند و مکه معظمه بدست سپاه اسلام فتح گردید.
این عالم دینی گفت: "با اینکه مردم فوج فوج بدین اسلام گرویدند، پیامبر اسلام را غرور نگرفت و دستورخدا این شد که "شکرانه پیروزی خدایت را تسبیح بگو و طلب مغفرت کن برای امت که خداوند تواب و توبه پذیر است و بعد از پیروزی پیامبر اکرم هرگز دنبال انتقام جویی نرفت. این شیوه و سیره نبی اکرم اسلام است."
روحانی با اشاره به اینکه پیامبر اکرم برای ما اسوه و الگوی مناسب است گفت: سایر پیامبران الهی نیز اسوه هستند زیرا خداوند در آیه ۴ سوره ممتحنه میفرماید: حضرت ابراهیم بت شکن اسوه ی حسنه است برای مردم.
این کارشناس مسایل دینی ضمن تشریح اطاعت رسوال خدا، اطاعت از خداست افزود: پیامبر گرامی اسلام در طول ۲۳ سال زحمات فراوان کشید، بسیار دلسوز به امت بود تا جایی که خداوند در آیه ۴ سوره قلم می فرماید که همانا تو دارای خلق عظیم هستی. همچنین در آیه ۴۳ سوره زخرف می فرماید: پس آنچه را بر تو وحى شده محكم بگير كه تو بر صراط مستقيم قراردارى.
به گفته روحانی، این صفاتی است که خداوند بزرگ برای پیامبرش ذکر نموده است. بنائاً اخلاق پیامبر، رفتارش و عملش در ابعاد مختلف عبادی، سیاسی، اجتماعی و حکومتی، برای امت اسلام مسلمان اسوه و الگو می باشد که باید امت مسلمان از آن حضرت پیروی کنند.
او تأکید کرد: پیامبران الهی در کارشان اخلاص داشتند و ویژگی بارز پیامبر ما نیز اخلاص بود که در آخرین مرحله از زندگی اش مردم را جمع نمود و فرمود: مردم من از شما مزد رسالت نمیخواهم و مزد رسالت من محبت با ذوی القربی است. و مسلما ذوی القربی پیامبر عزیز اسلام اهل بیت آن حضرت می باشد که همه مسلمین باید نهایت محبت را نسبت به اهل بیت پیامبر داشته باشند
پیامبر بزرگوار اسلام با سیره عملی خودش همه امت مسلمان را به وحدت ویک پارچگی سفارش کرد میفرمود: "ای مردم خدای شما واحد وپدرتان واحد همه شما از آدم وآدم از خاک هیچ برتری عربی بر عجمی ندارد مگر بتقوی".
در این مراسم معنوی، مولوی سیداحمد آخوندزاده رییس شورای اخوت اسلامی هرات، قاری احمد علی غوردروازی رهبر حزب الله افغانستان ودیگر عالمان برجسته دینی اعم از شیعه واهل سنت حضور داشتند.
منبع : خبرگزاری صدای افغان(آوا) - هرات
https://avapress.com/vdcb59bw.rhb58piuur.html
ارسال نظر
نام شما
آدرس ايميل شما