تاریخ انتشار :جمعه ۲۷ اسد ۱۳۹۱ ساعت ۱۱:۴۵
کد مطلب : 47056
در عید فطر، خداوند(ج) گناهان روزه داران را می بخشد
اگر كسي اين يك ماه را كامل روزه گرفته است و آنوقت اگر بخواهد بفهمد كه روزه اش خدايی بوده يا نه؟ بايد ببيند كه چه مقدار به فطرت اوليه ی خود بر گشته است.
عيدفطر يعني عود كردن به فطرت وخلقت اوليه انساني كه همان سرشت پاك خداي است.
مسلمانان جهان بعدازختم ماه مبارك رمضان و رويت هلال ماه شوال يك روزي يا چند روز را عيد اعلان ميكنند وبه جشن و سرور مي پردازند و به يك ديگر مباركباد مي گويند و با رفت و آمد در منزل هم، يكديگر را خوشحال مي سازد.
حجت الاسلام والمسلمين محمدنقي افشار امام جمعه ي شرق كابل در رابطه به عيد سعيد فطر به خبر گزاري صدايافغان (آوا) گفت: فطر از ماده ي فطرت به معني خلقت اوليه است، انسان در ابتدا پاك و بدون غل و غش آفريده شده است.
به گفته ي وي، روح انسان در ابتدا پاك بوده وآلايش هاي نيرنگ و فريب هم نوعان، دزدي وحق تلفي در آن راه نداشته و بشر بذات خداشناس بوده و با فطرت خداشناسي آفريده شده است. بعد به خاطر عوامل هاي خارجي و بيروني لطافت را از دست داده و آلوده به انواع رذايل ميشود.
اقاي افشار علا وه كرد: كه اگر كسي اين يك ماه را كامل روزه گرفته است و آنوقت اگر بخواهد بفهمد كه روزه اش خدايی بوده يا نه؟ بايد ببيند كه چه مقدار به فطرت اوليه ی خود بر گشته است.
او در ادامه گفت: از نظر محققين كلمه ي عيد نيز از ماده ي عود گرفته شده كه به معني باز گشت انسان به فطرت اوليه ي طبيعي وخدادادي اوست.
اودر پاسخ به اينكه چرا مسلمانان روز عيد را به جشن وسرور مي پر دازد گفت: مؤمنينی كه روزه ي ماه مبارك رمضان را خدا پسندانه و به سلامتي سپري كرده است به شكرانه ي آن يك روز يا چند روز را به سرور و شادي مي.پردازند.
امام جمعه ي شرق كابل خاطر نشان ساخت كه روزه ي ماه مبارك رمضان، دو خوشحالي را در پي دارد يكي خوشحالي مادي كه تا حدی انسان به خواسته هاي بيروني و نفساني خود كه در حال روزه داري از آن محروم بوده است دست پيدا مي كند و ديگر خوشحالي قلبي كه جنبه ي روحاني ومعنوي دارد.
آقاي افشار گفت: روزه يكنوع معامله وتجارت با خداوند (ج) است كه اگر كسي در اين معامله سودي به دست بياورد، ديگران را نيز شريك اين سر مايه ي معنوي خود بسازد كانه سرور وخوشحالي خود را با آنان تقسيم كرده است..
به گفته ي آقاي افشار اگر در اين خوشحالي قلبي وبيروني ديگران را شريك بيسازيم طبق فطرت خداي عمل كرده ايم چون ما انسانها را خداوند(ج) با فطرت جمعي خلق كرده است ، با اين عمل گويا ديگران را درثروت ومال خود شريك كرده ايم.
اودر اخير به روايت از كتاب صواب الاعمال مرحوم شیخ صدوق و نيز حديث از كتاب بحارالانوار مرحوم مجلسي كه درباره ي عيد بيان شده است، اشاره كرد و گفت: روز عيد فطر روزيست كه خداوند(ج) تمام گناهان آن كسان كه روزه گرفته است مي بخشد تا جایي كه اين رحمت وفيض الهي به نحو شامل حال فرزندان كه در شكم مادر است نيز مي شود.

منبع : خبرگزاری صدای افغان(آوا) - کابل
https://avapress.com/vdcb0gba.rhbzspiuur.html
ارسال نظر
نام شما
آدرس ايميل شما