تاریخ انتشار :چهارشنبه ۱۸ حوت ۱۳۹۵ ساعت ۱۱:۴۱
کد مطلب : 139065
پروسۀ دولت سازی و ملت سازی بدون احیای نقش زن افغان به سرانجام نخواهد رسید

داکترمحمد اشرف غنی، رییس جمهور جمهوری اسلامی افغانستان که به مناسبت ۸ مارچ روز جهانی زن صحبت می کرد گفت: برای حضور موثر زنان درعرصه های مختلف زندگی اجتماعی باید بیستر سازی شود.
او گفت: فرهنگ افغانستان در ظول تاریخ دچار تزلزل نشده است و حضور زنان را خطری برای هویت و ارزشهای خود نه در گذشته و نه امروز تلقی نمی کند.
به گفته آقای غنی، هراسی که امروز از حضور زنان احساس می شود گریبان گیر جامعه بشری است و عبور از این هراس لازمه عبور از بحرانهای است که جوامع اسلامی امروز با آن رو برو هستند.
او، از زنان کشور خواست تا دفاع از قانون اساسی که تمام حقوق آنان تسجیل شده است و مبارزه با فساد را بخشی از وظیه خود قرار دهند.
به عقیده رییس جمهور پروسه دولت سازی و ملت سازی بدون نقش زنان به سر انجام نخواهد رسید.
رییس جمهور ادامه داد: با اینکه زنان کشور در تولید و مصرف سهم دارند، اما زنجیره که این فعالیت ها را بهم پیوند دهد هنوز مفقود است.
به گفته او، هنوز نقش زن در زنجیره تولید تعریف نشده است و شبکه های مدیریتی هنوز هم در انحصار مردان است.
او تشکیل اتاقهای تجارت زنان را گام موثر در شریک ساختن زنان در چرخه تولید و مدیریت آن دانسته افزود: کمیسیون تدارکات زمینه این را فراهم خواهد کرد که تولید کننده های زن ترجیح داده شود و کالا مستقیم از آنان خریداری شود.
به گفته آقای رییس جمهور، هم اکنون در افغانستان زنان هستند که در باغداری کوچک سهم دارند و از این راه فعالیت اقتصادی می کنند شکی نیست که با توسعه این کارها ما می توانیم خود را از وابستگی به اقلام دیگران نجات بدهیم و زنان می توانند در تولیدات داخلی قهرمانان کشور باشد.
وی علاوه کرد: افزایش حضور زنان در جامعه نیاز به امنیت آنان است و باید مصونیت آنان از هر نظر تامین شود.
به گفته اقای غنی، در شرایط بحران زده و بیمار که برای زنان در بیرون خانه کار می کنند به چشم شکار نگرسته میشود.
به باور او، اگر این مصونیت ایجاد نشود زنان فعالیت نخواهد توانست زیرا نگاه های هرزه فرصت می یابند تا حقوق زنان را نادیده بیگرند و این کار زن ستیزی و زن آزاری را افزایش می دهد.
او همچنان گفت: فضای زن ستیزی در دولت مورد قبول رهبری حکومت وحدت ملی نیست و نخواهد بود.
به گفته او، ما باید در خانه و بیرون از خانه به زنان به چشم رسالتی بیبینم که بر عهده همه ما است و نباید آزارهای کلامی و خیابانی موجب آزردگی آنان شود.
او از شروع توزیع تذکره های برقی نیز یاد کردو گفت: این پروسه مهم است و نه تنها برای انتحابات بلکه معرف هویت ملی همه می باشد.
او در پایان مقابله با پدیده های ویرانگر و ترویج اعتدال و میانه روی را از موضاعاتی دانست که زن می تواند در آن نقش موثر داشته باشد و ما باید نقش مادران را در این کار برجسته بسازیم.
به گفته او انسانهای تبهکاری که به دیگران هجوم ی آورند از تربیت سالم خانواده محروم هستند لذا مادران می توانند از سنگرداران موفق در مقابله با افراط گرایی باشند.
وی از حمله تروریستی امروز چهار شنبه در شفاخانه سردار محمد داود خان نیز یاد کردو گفت: حمله بر شفاخانه حمله بر تمام مردم و زنان افغانستان است.

https://avapress.com/vdcb09b8srhbfgp.uiur.html
ارسال نظر
نام شما
آدرس ايميل شما