تاریخ انتشار :پنجشنبه ۱۱ سنبله ۱۳۹۵ ساعت ۱۰:۴۸
کد مطلب : 130342
حرص و طمع دنیوی عقل را از انسان سلب می کند

حجت الاسلام و المسلمین یارمحمد رحمتی؛ رییس دفتر مرکز فرهنگی اجتماعی تبیان، که درچهلمین روز درگذشت مرحوم سید شاه حسن شهزاده گفت: چالشهای موجود در دنیا، جنگ و خونریزی ها و استخوان شکنی ها در جوامع بشری ناشی از حرص و طمعی است که انسان را گاهی از چوکات انسانیت خارج می کند.
به گزارش خبرگزای آوا، آقای رحمتی افزود: هرچند حرص و طمع از صفت های نفسانی انسان است و کم بیش درهرکسی وجود دارد، چناچه خداوند نیز در قرآن کریم می فرماید" خلق الانسان هلوعا و اذا مسه شراً جزوعاً" من انسان را حریص خلق کردم، اما گاهی این حرص از حالت طبیعی خارج می شود و عقل را تحت سلطه قرار می دهد.
به باور وی، در دنیای امروز اکثر نزاع ها برای به دست آوردن مادیات دنیا است، کشورهای قدرتمند جهان بدون اینکه روابط انسانی را در نظر داشته باشند، تلاش می کنند تا با قربانی کردن کشورهای کوچک منافع بیشتری به دست بیاورند.
به عقیده رحمتی، اگر حرص و طمع و زیاده خواهی وجود نداشته باشد و خواسته های بشر به صورت معتدل حفظ شود و خواهشات نفسانی تحت کنترل عقل قرار داشته باشد، انسانها با این همه آشفتگی سر دچار نمی شود.
به گفته آقای رحمتی یکی از پیامدهای دنیا زدگی یا حرص و طمع این است که انسان را از زندگی پس از مرگ غافل می کند و این بزرگترین زیانی است که افراد حریص برای آخرت خود هیچ کاری نمی توانند.
درحالیکه به گفته رحمتی سر انجام و سر نوشت محتوم هر انسانی بلکه هر زنده جانی مرگ است و در جهان دیگر آنچه قابل توجه می باشد اعمال و کردار انسان است.
درهمین حال حجت الاسلام و المسلمین «علی اوسط بلال» استاد حوزه ی علمیه امام امیرالمومنین(ع) به حدیثی از حضرت امام علی(ع) اشاره کرد و گفت: آن حضرت موقعیت انسان را در دنیا به صورت زیبا و مختصر بیان کرده است.
به گفته بلال، امام می فرماید: این دنیا با این همه زیبایی که دارد روزگاری به شما پشت میکند و سفر آخرت راه را برای شما می گشاید و بدون شک شما مسافر این راه هستید.
به گفته او، از دید امام علی(ع) دنیا هرچه زیبایی و شرینی داشته باشد بالاخره انسان از آن جدا می شود و به سرای دیگر می پیوندد بنا براین نباید دنیا را همه چیز پنداشت بلکه به عنوان وسیله باید از آن استفاده کرد.
آقای بلال همچنان اظهار داشت: امام علی(ع) در ادامه می فرماید: ای انسانها شما در دنیا در روزگاری قرار دارید که باید آماده سفر پر از فراز و نشیب باشید زیرا فردای این سفر روز میدان مسابقه است و برندگان مسابقه را خداوند بهشت عطا می کند و به بازندگان نیز جهنم در انتظار است.
با این وجود به گفته بلال، موضع گیریهای ما در دنیا باید بگونه‌ی باشد که در میدان مسابقه فردا برگ برنده در دست داشته باشیم.
به گفته این استاد حوزه علیمه هرچند انسان در زندگی دنیا عاری و بری از اشتباه نیست، اما برنده کسی است که از خطا و اشتباه خود به درگاه خداوند (ج) توبه می کند.
امام علی (ع) می فرماید: آیا سزاوار نیست که انسان دنبال هر گناه و خطایی که مرتکب می شود توبه کند و به سوی خدا برگردد در حالیکه این بازگشت هزینه هم در بر ندارد.
به عقیده بلال انسان عاقل تلاش می کند که مضرات را از سر راه خود دور کند و آنچه موجب آسایش و راحتی او در دنیا و آخرت است فراهم نماید.
به گفته آقای بلال، در دنیا همه چیز آماده و شرایط فراهم است، پس باید برای خود عمل کنید و توشه‌ی برای روز واپسین که نه مال و نه اولاد هیچ چیز به درد انسان نمی خورد.

https://avapress.com/vdcaywn6u49nee1.k5k4.html
ارسال نظر
نام شما
آدرس ايميل شما