تاریخ انتشار :سه شنبه ۷ قوس ۱۳۹۱ ساعت ۱۴:۱۰
کد مطلب : 52914
رئیس کمیسیون امور زنان مجلس نمایندگان:

عاملان خشونت علیه زنان، محاکمه علنی شوند

عاملان خشونت علیه زنان، محاکمه علنی شوند
جامعه مدنی افغانستان طی نشستی مشترک با کمیسیون امور زنان، حقوق بشر و جامعه مدنی ولسی جرگه در ولایت بلخ، بر محاکمه علنی عاملان خشونت علیه زنان تاکید کرد.
در این نشست که امروز سه شنبه برگزار شد فوزیه کوفی؛ رئیس کمیسیون امور زنان مجلس نمایندگان، ملالی روشندل؛ مسئول موسسه معاونت برای دفاع از حقوق زنان(ADWRO) زرغونه؛ مسئول موسسه ساحوی اویک(AWEC ) و رجب علی؛ مسئول کانون بازسازی فرهنگی افغانستان اشتراک داشتند.
فوزیه کوفی گفت که کمپاین محو خشونت علیه زنان از 16 روز به این طرف در کشور آغاز شده و در این اواخر، بیشترین خشونت علیه زنان در شمال کشور گزارش شده است.
به گفته وی، وضعیت زنان و اطفال، زندانیان زن و خانه های امن در این ولایات بررسی خواهد شد.
به گفته کوفی، در این اواخر، سطح آگاهی دهی در باره خشونت علیه زنان، افزایش یافته است و هیچ قضیه ای پوشیده نخواهد ماند؛ اما در گذشته، کمتر با متهمین خشونت، برخورد می شد و ادارات دولتی در جریان گذاشته نمی شدند.
خانم کوفی خاطرنشان ساخت که خشونت علیه زنان در برخی موارد، افزیش یافته است. قضیه صورت می گیرد؛ اما عاملان آن کمتر گرفتار می شوند؛ بنابراین باید عاملان خشونت علیه زنان محاکمه علنی شوند.
وی از افزایش خشونت علیه زنان ابراز نگرانی کرد و گفت:"با خروج نیروهای خارجی بعد از سال 2014 اوضاع افغانستان ناامن خواهد شد و اولین قربانی آن آزادی های مدنی زنان خواهد بود؛ اما امیدوار هستیم که مردم به آن سطح از آگاهی رسیده باشند که زنان را محکوم به خانه نشستن نکنند".
رئیس کمیسیون امور زنان ولسی جرگه افزود که در اوایل تشکیل حکومت کنونی توجه بیشتری به امنیت شد؛ اما در حال حاضر برای زنان نه امنیت وجود دارد و نه عدالت اجتماعی.
کوفی قانون محو خشونت علیه زنان را یکی از قوانین مهم در کشور دانست و تاکید کرد که این قانون طی فرمان تقنینی، نافذ شده و به تصویب پارلمان برسد.
به گفته وی، تعدادی از اعضای پارلمان، مخالف تصویب قانون محو خشونت علیه زنان هستند و برخی دیگر این قانون را مخالف شریعت اسلامی می دانند.
در همین حال زرغونه؛ مسئول موسسه ساحوی اویک نیز گفت که خشونت علیه زنان، عوامل زیادی دارد و عمده ترین عامل آن، عدم آگاهی جامعه از دین اسلام و حقوق زنان می باشد؛ بنا بر این، یگانه راه حل این معضل، بلند بردن سطح آگاهی مردم از طریق علمای دینی می باشد.
تلاش ها برای کاهش خشونت علیه زنان در حالی صورت می گیرد که شماری از منتقدان،‌ هم عاملان خشونت های فزیکی علیه زنان و هم مدافعان حقوق زنان که براساس الگوهای ارزشی غربی عمل می کنند را به ناآگاهی و نادیده انگاشتن حقوق اسلامی زنان متهم کرده و نسبت به مؤثریت این تلاش ها ابراز تردید می کنند.

منبع : خبرگزاری صدای افغان(آوا) - کابل
https://avapress.com/vdcayonm.49nu615kk4.html
ارسال نظر
نام شما
آدرس ايميل شما