تاریخ انتشار :يکشنبه ۱۰ حوت ۱۳۹۳ ساعت ۱۷:۴۶
کد مطلب : 107744
عاملین شکنجه زندانیان هر چه عاجل محاکمه شوند
اخیراً، یوناما سومین گزارش خود را در مورد شکنجه زندانیان در افغانستان به نشر سپرد که براساس این گزارش۲۷۸ تن از ۷۹۰ نفر به شمول ۱۰۵ زندانی زیر سن ۱۸ سال، گفته بودند که مورد بدرفتاری و شکنجه در زندان قرار گرفته اند.
گروه کاری برای توقیف شدگان در پیوند به نشر گزارش یوناما خواستار محاکمه عاملین شکنجه زندانیان شده و میخواهد که عاملین شکنجه باید خساره بپردازند.
عبدالبصیر فیضی عضو گروه کاری توقیف، افزود: باید انجام تحقیقات عاجل، بی طرفانه و مستقل به ارتباط ادعاهای شکنجه و بدرفتاری با توقیف شدگان از سوی دولت صورت گیرد و عاملین شکنجه هر چه عاجل محاکمه شوند.
به باور فیضی؛ تا زمانیکه مجریان قانون در برابر شکنجه و بدرفتاری با توقیف شدگان و زندانیان پاسخگو نشوند، نمی توان جلو شکنجه و بدرفتاری را گرفت.
او افزود: تجارب سایر کشور ها نشان داده است که تامین حق دسترسی توقیف شدگان و زندانیان به وکیل مدافع از مرحله گرفتاری الی مرحله تحقیق و محاکمه و نیز تامین دسترسی قربانیان شکنجه به جبران خساره از جمله راه های موثر برای جلوگیری از شکنجه می باشد.
به گفته وی تا زمانیکه عاملان شکنجه مورد پیگرد عدلی قرار نگیرند و فرهنگ معافیت از مجازات هم چنان ادامه داشته باشد، مردم همواره شاهد شکنجه و بدرفتاری ها در هنگام تحقیق و زندان قرار خواهد گرفت.
این عضو گروه کاری برای زندانیان افزود: هر چند نیروهایی امنیتی در کشور با مشکلات و کمبودی های مواجه اند، اما موجودیت جنگ و چالش های موجود به هیچ عنوان نمی تواند توجیهی برای شکنجه و بدرفتاری با زندانی ها و توقیف شدگان باشد.
محمد اشرف بختیاری یکی دیگر از اعضای این گروه گفت: آمارهای یوناما با وجود کاهش ۱۴ درصدی خشونت، نشان می دهد که هنوز ۳۵ درصد خشونت در هنگام بازجویی در زندان ها وجود دارد.
او ابراز نگرانی کرد و افزود: هنوز مقامات امنیتی، برای اخذ معلومات و گرفتن اقرار از متهم به جای استفاده از شیوه های علمی و قانونی به شکنجه و رفتار های موهن، تحقیر آمیز و ظالمانه متوسل می شوند.
به گفته بختیاری در سال ۲۰۱۳ رییس‌ جمهور سابق افغانستان حامد کرزی طی فرمان ۱۲۹ تعهد کرده بود تا مرتکبین جرایم شکنجه در برابر قانون پاسخگو باشند و اقدامات فوری جهت توقف و جلوگیری از شکنجه و بدرفتاری با توقیف‌شدگان انجام دهد.
او افزود: با تاسف که تاکنون هیچ یک از مقامات مسوول در پیوند به ارتکاب شکنجه و بدرفتاری با توقیف‌ شدگان تحت تعقیب عدلی و قضایی قرار نگرفته‌ و شکنجه زندانیان هنوز هم به ‌صورت گسترده ادامه دارد.
گروه کاری توقیف به این باور است که به منظور پایان دادن به بدرفتاری‌ها و شکنجه، دولت افغانستان باید برنامه همه‌شمول به منظور اصلاح وضیعت زندان‌ها تدوین و عملی کند
قابل ذکر است که ملل متحد برای تهیه این گزارش با بازداشت شدگان در ۱۲۸ زندان در ۲۸ ولایت از ۳۴ ولایت افغانستان مصاحبه کرده است، که آمار ارائه شده، کاهش ۱۴ درصدی شکنجه زندانیان در افغانستان را نسبت به بررسی قبلی نشان می‌دهد.
در گزارش آمده بود که زندانیان از ۱۶ روش شکنجه به شمول ضرب و شتم، معلق آویزان کردن از سقف، شوک برقی و روشی شبیه خفه‌ سازی گزارش داده بودند.
منبع : خبرگزاری صدای افغان(آوا) - کابل
https://avapress.com/vdcay0n6y49nw01.k5k4.html
ارسال نظر
نام شما
آدرس ايميل شما