تاریخ انتشار :جمعه ۲۳ دلو ۱۳۹۴ ساعت ۲۰:۵۲
کد مطلب : 122602
سوریه؛ نجات تروریست ها یا کمک به غیر نظامیان؟
جان کری؛ وزیر خارجه امریکا می گوید که قدرت های جهان در نشست مربوط به سوریه با "پایان همه خصومت ها" ظرف یک هفته موافقت کرده اند.

اما او پس از نشست مذاکرات صلح سوریه در مونیخ آلمان گفت که توقف خصومت ها شامل نبرد با داعش و جبهه نصرت نمی شود.

این خبر در حالی اعلام شد که ارتش سوریه، در حلب در حال پیشروی است.

آقای کری گفت:‌"آنچه اینجا داریم کلماتی روی کاغذ است، آنچه نیاز داریم در چند روز آینده شاهد باشیم عمل روی زمین است."

او این خبر را در کنار سرگی لاوروف؛ وزیر خارجه روسیه و استفان دی میستورا؛ فرستاده ویژه سازمان ملل اعلام کرد.

آقای لاوروف گفت:"دلایلی برای این امیدواری هست که امروز کار بزرگی انجام داده ایم."

هر دو دیپلمات موافقت کردند که گفتگوها با شرکت دولت سوریه و تروریست ها باید در اسرع وقت شروع شود.

سالم مسلط؛ سخنگوی تروریست های ضد سوری هم گفت:"اگر شاهد اقدام و اجرای آن (آتش بس) در زمین باشیم، به زودی در ژنو خواهیم بود."

این اظهار نظرها یکبار دیگر امیدهای تازه ای را در زمینه دست یافتن به راه حلی صلح آمیز و دایمی برای بحران ویرانگر و مرگبار سوریه برانگیخته است.

با این حال، ناظران پیش بینی می کنند که این اظهار نطرها نمی تواند بدون زمینه سازی های لازم در پشت پرده در خصوص بحران سوریه، قابل آنالیز و ارزیابی باشد.

به باور آنها محور غربی –عربی ضد سوری به رهبری امریکا که طی این سال ها مسؤول اصلی تشدید ناآرامی ها در این کشور جنگ زده بوده و به صورت همه جانبه از تروریزم ضد دولتی در آن کشور حمایت کرده است، اکنون به این جمع بندی رسیده است که جنگ سوریه، به نقطه ای رسیده که به نظر می رسد امکان نجات تروریست ها از حملات کوبنده ارتش سوریه و متحدانش وجود ندارد.

ارزیابی ها نشان می دهد که نبردهای سنگین میان نیروهای تروریستی ضد سوری از یکسو و درگیری ارتش سوریه با گروه های تروریستی مختلف در چندین جبهه به ویژه حلب از سوی دیگر، امکان پیروزی و برتری تروریست های مورد حمایت غرب و اعراب و ترکیه و اسراییل در بحران فراگیر سوریه را عملا از میان برده است. افزون بر آنکه این کشور، تا مرز نابودی، ویران گشته، زیربناهای آن به شدت صدمه دیده و غیر نظامیان با یک فاجعه عظیم و فراگیر انسانی دست و پنجه نرم می کنند؛ فاجعه ای که بعد از جنگ جهانی دوم، کم سابقه توصیف شده است.

از سوی دیگر، راه اندازی سناریوی امریکایی- عربی به بهانه مبارزه با داعش در سوریه، محور قدرت های متحد بشار اسد را از این امر نگران کرد که مبادا این اقدام، مقدمه ای برای دخالت نظامی مستقیم در بحران سوریه به منظور تغییر نظام از سوی این ائتلاف باشد؛ بنابراین، به جای دست روی دست گذاشتن و تماشای مانورهای مبهم جنگنده های ائتلاف ضد داعش در حریم هوایی سوریه، آنها به این نتیجه رسیدند که باید برای حمایت قاطعانه از دولت ملی سوریه وارد عمل شوند و همین امر، معادله جنگ را به نفع ارتش و مردم سوریه دگرگون کرد.

به همین دلیل اکنون غرب و اعراب و ترکیه و اسراییل به شدت در تلاش اند تا با برقراری آتش بس فراگیر و سراسری در سوریه به بهانه کمک به غیر نظامیان، تروریست های به دام افتاده در حملات همه جانبه ارتش و نیروهای مردمی سوریه با حمایت های وسیع و مستقیم جنگنده های روسیه در حلب و سایر جبهات را نجات دهند.

اینکه تروریست هایی که تا دیروز هرگونه مذاکره مستقیم و بدون پیش شرط با دولت سوریه را مردود می دانستند، اکنون اعلام می کنند که در صورت برقراری آتش بس، بلافاصله در مذاکرات صلح ژنو حضور خواهند یافت نیز به معنای آن است که آنها خطر نابودی و شکست در جنگ با ارتش سوریه را به خوبی احساس کرده و از این هراس دارند که نه در جبهه جنگ و نه روی میز صلح نتوانند هیچ امتیازی کسب کنند.

با این حساب، منظور از آتش بس توافق شده، نجات تروریست های ضد سوری و تغییر معادله جنگ به نفع آنهاست نه کمک به غیر نظامیان سوری.

وضعیت غیر نظامیان در سوریه همیشه حاد بوده است؛ چرا پیش از این، امریکا، ترکیه و سازمان ملل، تا این حد اصرار، جدیت و پافشاری برای آتش بس نشان نمی دادند؟
https://avapress.com/vdcawun6u49nui1.k5k4.html
ارسال نظر
نام شما
آدرس ايميل شما