تاریخ انتشار :يکشنبه ۲ عقرب ۱۳۹۵ ساعت ۱۷:۲۹
کد مطلب : 132502
تطبیق مدل انکشافی کشور کوریا در افغانستان

سمیناری تحت عنوان تطبیق مدل انکشافی کوریا در افغانستان، امروز یکشنبه از سوی  دانشگاه دنیا با حضور شخصیتهای علمی، فرهنگی و دانشجویان دانشگاه ها در کابل برگزار شد.


به گزارش خبر گزاری آوا، احمد شاه سگندل رییس دانشگاه/ پوهنتون دنیا، با اشاره به هدف برگزاری این سمینار  گفت: هدف از برگزاری این سمینار   بکارگیری تجارب انکشافی شبه جزیره کوریا در افغانستان می باشد.


وی افزود: کشور کوریا از جمله کشورهای است که در گذشته همواره دچار مشکلات بوده و شرایط دشواری را درعرصه های مختلف تجربه کرده است.


 سنگدل ادامه داد: از سال ۱۹۶۰ به بعد این کشور پا به عرصه پیشرفت گذاشت و امروز نهمین کشور جهان درعرصه اقتصاد می باشد و افغانستان می تواند با الگو گیری از کشور کوریا، به چالشهای موجود فایق آمده و به پیشرفتهای خوبی دست پیدا کند.


وی تصریح کرد: از مردم افغانستان به خصوص نسل جوان خواستارم که نا امید نباشند زیرا وضعیت کوریا تا چند سال پیش بد تر از افغانستان بود، اما احساس وطن پرستی مردم این کشور سبب شد که تمام مشکلات را پشت سر گذاشته و به هدفهای بلندی دست پیدا کند.


او عنوان کرد: زعامت و رهبری داهیانه و همچنین آگاهی ملت کوریا، این کشور را در ردیف کشورهای بزرگ اقتصادی دنیا قرار داده است.


سنگدل از همکاریهای کشور کوریا به خصوص بعد از سال ۱۳۸۱ قدردانی کرده گفت: هر چند کوریا از افغانستان دور و فاصله زیاد دارد، اما کمکهای این کشور به افغانستان همواره دوستانه و بدون غرض بوده است.


رییس دانشگاه دنیا با اظهار امیدواری نسبت به حضور نیروی بشری در افغانستان ابراز داشت:  نسل جوان که ۶۰ درصد نفوس کشور را تشکیل می دهند متفاوت تر از گذشته می اندیشند و به زودی افغانستان نیز راهی را خواهد پیمود که کوریا آن را طی کرده است.


چنکی هوم؛ سفیر کوریا در افغانستان نیز گفت: کشور کوریا علاقه مند است که تمام تجربیات خو د را با افغانستان شریک بسازد، با توجه به اینکه کشور کوریا از جمله کشورهای فقیر و مستعمره بوده، اما مردم آن هیچگاه امید خودرا از دست ندادند و علاقه مندی آنها به زندگی بهتر سبب شد که به انکشاف چشم گیری دست پیدا کنند.


سفیر کوریا علاوه کرد: کشور کوریا زمانی قدم به عرصه انکشاف و پیشرفت گذاشت که منابع زیر زمینی نداشت و تنها با منابع بشری راه های پر از پیچ و خم را طی کرده و کشور فقیری که روزانه هزاران تن از گرسنگی جان میدادند را به یک کشور اقتصادی تبدیل کرده است..


وی تاکید کرد:  افغانستان افزون برمنابع زیر زمینی، دور نمای خوبی برای قوای بشری دارد و نسل جوان که امروز ۶۰ درصد نفوس این کشور را تشکیل می دهند نوید خوبی برای آینده این کشور است و باید برای بازسازی و انکشاف به خصوص توسعه اقتصادی آنان را تشویق کرد.


داکتر سید مخدوم رهین؛ وزیر اسبق اطلاعات و فرهنگ دولت جمهوری اسلامی افغانستان در ادامه ضمن قدردانی از همکاریهای کشور کوریا اظهار داشت: ما از کشوری می آموزیم که از شور بختی و فلاکت باری امروز به اوج ترقی رسیده است چرا که مصیبتهای جنگ و اشغال، تمام شالوده های این مملکت را از بین برده بود و هزاران تن از گرسنگی جان دادند، اما با داشتن رییس جمهور مدیر و مدبر و دلسوز و ملت آگاه، به زودی به پیشرفتهای خوبی دست یافتند.


آگاه امور فرهنگی و سیاسی خاطر نشان ساخت: کشور کوریا نشان داد که اگر ملتها اراده کنند میتوانند زنجیرهای مجبوریت را بگسلد و مردم را دوباره زنده کند.
وی همچنان تاکید کرد: کوریا هرچند به لحاظ جغرافیای از افغانستان دور است، اما قلباً نزدیک است و از زمان حکومت انتقالی همکاریهای این کشور بیشتر محسوس بوده است.


لازم به ذکر است که کشور کوریا نهمین کشور اقتصادی دنیا است که از سال ۱۳۸۱ همکاریهای جدی با افغانستان داشته است  و تنها درکنفرانس برو کسل که چند روز پیش برگزار شده بود یکصدو سی میلیون دالر کمک را به افغانستان وعده داده است.

https://avapress.com/vdcawun6u49nem1.k5k4.html
ارسال نظر
نام شما
آدرس ايميل شما