تاریخ انتشار :جمعه ۳ جدی ۱۳۹۵ ساعت ۲۲:۲۲
کد مطلب : 135707
اعتصاب شرکت‌های مسافربری در کابل وارد دومین روز خود شد

اعتصاب کاری شرکت‌های مسافربری جاده کابل-هرات وارد دومین روز خود شد و مسئولان این شرکت‌ها خواستار رسیدگی دولت به مشکلات خود شده‌اند.

به گزارش آوا، صدها بس در ترمینال غرب کابل، واقع در "کمپنی" در اعتراض به آنچه که رانندگان و مالکان شرکت‌های مسافربری بی‌توجهی دولت نسبت به مشکلات خدمات مسافربری بین کابل و هرات می خوانند، پارک شده است.

بنیامین وردک، مسئول یکی از این شرکت‌ها روز جمعه (۳ جدی) گفت که "بی‌توجهی دولت" نسبت به خرابی جاده‌ها و عدم کنترل ازدحام در جاده‌ها باعث افزایش رویدادهای ترافیکی شده است.

آقای وردک تاکید کرد که در برابر خدماتی که شرکت‌های مسافربری به شهروندان ارائه می‌کنند، دولت کار درخوری برای بهبود سفر در جاده‌ها انجام نداده است.

او با اشاره به وضعیت بد ترمینال غرب کابل، که مسافران از آنجا به سوی مناطق جنوبی و غربی کشور سفر می‌کنند، گفت که این ترمینال محلی مناسبی نیست که انسان‌ها در آن اقامت کنند.

یک راننده از اخاذی در جاده‌ها شکایت کرد و گفت که ماموران پولیس ترافیک، حمل و نقل، مبارزه با مواد مخدر و پولیس انتظامی در هر ایستی صد تا دوصد افغانی پول می‌گیرند.

مسافری گفت که به دلیل اعتصاب کاری مسئولان شرکت‌ها و رانندگان، مسافران منتظر حل شدن موضوع هستند و در حال حاضر هزارها مسافر برنامه خود را معلق کرده و هتل‌ها پر از مسافرند.

محمدالله بتاش، وزیر ترانسپورت در دیدار با مالکان این شرکت‌ها گفته مشکل آنها را با اشرف غنی، رئیس جمهوری در میان خواهد گذاشت.

اما معترضان گفته‌اند تا زمانی که پاسخ قاطع از دولت نشنوند، به اعتصاب ادامه خواهند داد.

اعتصاب کاری رانندگان و شرکت‌های مسافری در کابل پس از آن آغاز شد که در پی تصادف یک بس  با یک تانکر در ولایت فراه ۱۶ نفر کشته و ۳۲ نفر دیگر زخمی شدند.

دو هفته پیش به دنبال اعلام طرح وزارت ترانسپورت برای مقابله با اخاذی در جاده‌ها، اتحادیه موترهای باربری اعتصاب کاری خود را لغو کرد.

دیدبان شفافیت افغانستان در گزارشی برآورد کرده که از حدود ۳ میلیارد دالری که سالانه در افغانستان به عنوان "رشوه" پرداخت می‌شود، یک میلیارد آن در جاده‌ها از موترهای باربری گرفته می‌شود.

علاوه بر اخاذی، خرابی جاده، تخلفات جاده‌ای و ناامنی نیز باعث دشواری سفر و مسافرکشی در جاده‌های افغانستان شده است. در یک گزارش بی‌بی‌سی آمده که آمار تلفات جاده‌ای در کشور برابر یک‌سوم تلفات غیرنظامیان در جنگ است.

براساس گزارش دفتر کمک سازمان ملل در افغانستان (یوناما)، از سال ۲۰۰۹ تا ۲۰۱۵، میانگین تلفات غیرنظامیان در  کشور ۳۰۴۵ نفر بوده است که به این ترتیب، متوسط تلفات رویدادهای جاده‌ای سالانه به بیش از هزار نفر می‌رسد.

https://avapress.com/vdcawmn6049ne01.k5k4.html
ارسال نظر
نام شما
آدرس ايميل شما