تاریخ انتشار :چهارشنبه ۱۹ میزان ۱۳۹۱ ساعت ۱۹:۰۴
کد مطلب : 50330
مجمع تقریب، آمادگی خود را برای همکاری با مرکز گفت و گوی مذاهب اسلامی در عربستان اعلام می کند
به گزارش خبرگزاری آوا، "آیت‌الله محسن اراکی" دبیرکل مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی در نشست خبری امروز به مناسبت بیست و دومین سالگرد تأسیس این مجمع، با بیان اینکه پدیده بیداری اسلامی جوانه ای است که بشارت دهنده‏ی پیدایش قدرتی نوین است، گفت: به نظر ما برجسته ترین شاخص مرحله کنونی تاریخ بشریت تحولی است که در جامعه‎ی بشریت در حال رخ دادن است، چرا که بیداری اسلامی کنونی آغازی برای پیدایش و تحولی نوین است.

وی در ادامه افزود: پیدایش امت واحده اسلامی به معنای حضور نزدیک به دو ملیارد مسلمان ساکن کره خاکی با هویت و فرهنگ واحد، برخاسته از قرآن کریم و الگو پذیری از شخصیت نبی اکرم(ص) است.
دبیرکل مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی با تاکید بر اینکه امت اسلامی در همه نقاط کره زمین حضور دارد، خاطر نشان کرد: بدخواهان، مستکبران و سلطه گران چه بخواهند و چه نخواهند، قوانین حاکم بر تحول جوامع به سمت پیدایش امت اسلامی که آغاز آن را در بیداری اسلامی جوامع اسلامی مشاهده می کنیم، در حال حرکت و پیشرفت است.

آیت الله اراکی ضمن اشاره به بی حرمتی های مستکبران و نظامهای سلطه نسبت به قرآن کریم و مقدسات مسلمانان اذعان نمود: توهین ها و اهانت هایی که امروزه به مقدسات اسلام صورت می پذیرد، یک هجوم برنامه‏ریزی شده در راستای جلوگیری از پیدایش امت اسلامی است، زیرا قرآن و رسول اکرم(ص)، منبع و متضمن تئوری زندگی برتر و بهتر امت اسلامی می باشند، از این رو این دو منبع، هدف آماج حمله کسانی قرار می گیرد که با زندگی برتر انسان ها مخالفند.

وی در بخش دیگری از سخنانش، هدف مجمع تقریب مذاهب را ایجاد زمینه‎ی پیدایش امت اسلامی در راستای جنبش بیداری اسلامی بر مبنای الگوی رحمت الهی عنوان کرد.
دبیرکل مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی خاطر نشان کرد: مجمع تقریب به دنبال آنست تا زمینه آشنایی اقوام و ملت ها و مذاهب اسلامی را با یکدیگر فراهم کند، دیوارهای تیره دشمنی و کینه را از میان جوامع اسلامی و پیروان مذاهب بر دارد و دلهای جامعه اسلامی را به یکدیگر نزدیک نماید.

آیت الله اراکی در ادامه به بیان فعالیت ها و عملکردهای این مجمع پرداخت و تصریح کرد: مجمع تقریب در عرصه تولید، تدوین، تبیین اندیشه های تقریب، ایجاد زمینه های تقریب، تشکیل گردهمایی های فراوان، گرد هم آوردن اتباع و سران مذاهب مختلف، دعوت اتباع و سران مذاهب مختلف به همنوایی، همفکری، همدستی، هم اندیشی، مبارزه با جنگهای فرقه ای و جریان های تفرقه انگیر در جهان اسلام، تلاشهایی را در طول این دو دهه انجام داده است.

وی افزود: امروز بیداری اسلامی که جوانه جدید پیدایش امت اسلامی است، امت اسلامی را وارد مرحله جدیدی کرده و خواه ناخواه جنبش تقریب جهانی را نیز وارد مرحله نوینی نموده است .

اراکی با بیان اینکه ما در این مرحله تقریب را از حالت تئوری خارج ساخته و آنرا عملی می سازیم ، گفت: تاکنون فعالیت های تقریب در عرصه تئوری انجام می گرفت، اما ما امروز از زمینه سازی روانی، زمینه سازی فکری و تبیین مبانی تقریب و تبیین تئوری تقریب فراتر هستیم.

وی علاوه کرد: امروز ما تقریب را وارد صحنه عمل خواهیم کرد، مرحله آینده تقریب، تقریب در میدان مشارکت های عملی خواهد بود، امروز فرق و مذاهب و امت های اسلامی در عرصه های عملیات تقریبی مشارکت خواهند داشت.

دبیرکل مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی گفت: ما امسال در کنفرانس وحدت که در ایام سالگرد میلاد نبی اکرم(ص) تشکیل خواهد شد، کلید مرحله نوین تقریب را خواهیم زد، افزون بر کلید زدن فعالیت های تقریبی در عرصه ی مشارکت های میدانی و اجتماعی، اولین جمعه هفته وحدت در سال جاری، جمعه جشن بزرگ محمد(ص) خواهد بود.

وی افزود: همه مردم در سراسر جهان اسلام در روز جمعه نخستین هفته وحدت باید با پوشین لباسهای ویژه، برگزاری جشن میلاد پیامبر(ص) را در سراسر جهان باید اعلام کنند و این روز را بزرگ بدارند، چرا که روز جشن حضرت محمد(ص) یعنی روز تولد انسان فاضل، عادل و پرهیزگار است.

آیت الله اراکی در ادامه این نشست خبری در پاسخ به سئوال خبرنگاری مبنی بر اینکه با توجه به تاسیس مرکز گفت و گوی مذاهب اسلامی در عربستان با پشتوانه مالی و امکانات کافی به نظر شما جایگاه مجمع جهانی تقریب در میان مسئولین نظام جمهوری اسلامی ایران تا چه اندازه مورد توجه است و آیا تاسیس این مرکز با سیاست‌های مجمع تقریب همخوانی دارد یا خیر، گفت: ما از اقدام عربستان برای تاسیس مرکز گفت و گوی مذاهب اسلامی استقبال می‌کنیم و به عقیده ما این جریان در راستای اهداف مجمع تقریب صورت گرفته است.

وی با بیان این که عربستان یک قرن است که با گفتمان تقریب مذاهب اسلامی قهر است، تصریح کرد: مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی آمادگی خود را برای همکاری در تمامی ابعاد با این مرکز اعلام می‌کند.

دبیر کل مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی با تاکید بر این که عربستان در گذشته سیاست‌های خود را در راستای ستیزه جویی و تفرقه طلبی میان مذاهب اسلامی دنبال می‌کرده، اظهار داشت: در حال حاضر با توجه به اقدام عربستان برای تاسیس این مرکز، ما خود را به کشور و دولت عربستان نزدیک‌تر می‌دانیم.

وی در ادامه در پاسخ به سوال خبرنگار دیگری مبنی بر زمان برگزاری كنفرانس سوریه كه قرار بود در میزان سال جاری از سوی مجمع تقریب برگزار شود، گفت: این كنفرانس با هدف مطرح كردن راهكار اسلامی برای حل بحران این كشور در آینده برگزار خواهد شد؛ حل بحرانهای كشورهای اسلامی باید از طریق مجامع و مراكز اسلامی از جمله سازمان همكاری اسلامی حل و فصل شود؛ برای این كنفرانس نیز از شخصیتهای مختلف جهان اسلام از جمله قرضاوی و ... دعوت به عمل آمده است و ما معتقدیم كه راهكار این مشكل باید از طریق اندیشمندان جهان اسلام مطرح گردد و آنها پیروان خود را بر اساس این راهكار هدایت كنند.


منبع : خبرگزاری آوا_ تهران
https://avapress.com/vdcawenm.49nwe15kk4.html
ارسال نظر
نام شما
آدرس ايميل شما