تاریخ انتشار :شنبه ۲۲ میزان ۱۳۹۶ ساعت ۲۰:۲۰
کد مطلب : 151402
امام حسین(ع)، نقطه‌ی وصل تمام مردم افغانستان است

استاد دانشگاه در هرات می‌گوید که مردم با هر باوری که دارند، نسبت به اهل‌بیت پیامبر(ص) احترام و ارادت دارند و اهل‌بیت و مخصوصا امام حسین(ع) می‌تواند نقطه‌ی وصل اقشار مختلف مردم افغانستان باشد.

به گزارش خبرگزاری صدای افغان(آوا)، این مطلب را داکتر"عزیزالله کاظمی" یک تن از اساتید دانشگاه در هرات در مراسم "درس‌ها و پیام‌های عاشورا تنها راه نجات افغانستان" که در سالن اجتماعات مرکز تبیان در هرات برگزار شده بود، بیان کرد و تاکید نمود که این موضوع می‌تواند فرصت خوبی برای ملت افغانستان باشد تا از وضعیت فعلی خارج شوند.

او در ادامه افزود که اهل‌بیت پیامبر(ص) می‌تواند به عنوان محور در میان مردم افغانستان عمل کرده و همه را به دور خود جمع کند.

از طرفی هم به باور کاظمی، افراط و غلو بخصوص قمه‌زنی در مراسم‌های عزاداری باعث ایجاد تنفر در میان مردم شده چرا که عقل بشر در عصر کنونی چنین چیزی را نمی‌پذیرد.

وی در ادامه گفت که از طریق قمه‌زدن و برخی کارهای دیگر نمی‌توان به اهداف عاشورا دست یافت. از طرفی هم این عمل باعث واگرایی ملت شده و شیعه را وحشی جلوه می‌دهد. باید از این حرکت‌ها جلوگیری شود.

یکی از زمینه‌هایی که می‎شود از حرکت امام حسین(ع) استفاده کرد، محور قرار دادن این حرکت است زیرا تمام اقشار مختلف جامعه افغانستان نسبت به اهل‌بیت پیامبر(ص) محبت داشته و آنان را قبول دارند.

امام حسین(ع) هم بارها فرمودند که برای خوش‌گذرانی و رسیدن به مقام قیام نکرده، بلکه بخاطر آوردن اصلاحات دست به چنین قیامی زده است. او خود، فرزندان و یاران خود را فدا کرد تا بندگان خود را از جهالت نجات دهد.

کاظمی در ادامه گفت که مردم آن زمان، نه تنها نظام سیاسی بنام خلافت اسلامی، بلکه کل اسلام در حال غرق شدن در جهالت بود و امام خود را فدا کرد تا چنین اتفاقی رخ ندهد.

این استاد دانشگاه در قسمتی دیگر از سخنانش به فریاد "هل من ناصر ینصرنی" امام در روز عاشورا اشاره کرد و گفت که در روضه‌ها زیاد شنیده‌ایم که امام(ع) علی‌اصغر شش ماهه را روی دست گرفته و خطاب به کوفیان گفت که "اگر به من رحم نمی‌کنید، به این کودک شش ماهه رحم کنید. اگر من گناهکارم، کودک شش ماهه که گناهی ندارد و پس از آن فریاد "هل من ناصر ینصرنی" را برآوردند. برداشت من این است که هدف کلی و اساسی که امام به دنبالش است، در همین سخن است. این که می‌گوید بیایید من را یاری کنید، این نیست که امام را یاری کنید، بلکه دین خدا را یاری کنید. تا دنیا دنیاست، این بچه‌ی شش ماهه فریاد است تا چشم مردم باز شود.

کاظمی یادآور شد که وظیفه‌ی امام و امت اسلامی امر به معروف و نهی از منکر است. فرق اسلام با دیگر ادیان هم همین است.

به باور کاظمی، وظیفه‌ی حکومت‌ها ایجاد همبستگی از طریق ایجاد ارزش‌ها و هنجارهای مشترک است. مهمترین و اصیل‌ترین ارزش و هنجاری که می‌تواند مردم افغانستان را به وفاق و وحدت ملی راهنمایی کرده و الگو شود، قیام امام حسین(ع) است.

این استاد دانشگاه در پایان گفت که با الگوگیری از پیشوایان دینی و در راس آن قیام عاشورا، باید مطابق شرایط روز اندیشه‌های خود را تنظیم کرده و آپدیت باشیم.

https://avapress.com/vdcaw6n6u49nmy1.k5k4.html
ارسال نظر
نام شما
آدرس ايميل شما