تاریخ انتشار :دوشنبه ۵ اسد ۱۳۹۴ ساعت ۱۵:۰۰
کد مطلب : 114827
بند سلما ۴۲ مگاوات برق تولید میکند
وزیر انرژی و آب با اشاره به اتمام کار بازسازی بند سلما، از آغاز آبگیری آن خبر داد، و گفت: در حال حاضر کار روی توربین ها و آب گیری جریان دارد.

به گزارش خبرگزاری آوا، انجنیر علی احمد عثمانی؛ وزیر انرژی و آب امروز طی یک نشست مطبوعاتی در کابل گفت: کار عملی بند سلما روز گذشته تکمیل گردیده و پس از یازده ماه که آبگیری آن به طول می انجامد، این بند قادر به تولید ۴۲ مگاوات برق خواهد بود.
عثمانی ادامه داد: تولید این مقدار برق که توسط سه توربین نصب شده بالای این بند صورت می گیرد تا حدی زیادی نیاز حوزه غرب را از انرژی برق مرفوع ساخته و وابستگی این حوزه به برق وارداتی را کاهش می دهد.
وزیر انرژی و آب تصریح نمود که روز قبل دروازه انحرافی تونل بند سلما به شکل کامل مسدود شد و آب از سمت دریا به سمت کاسه بند هدایت گردید.
عثمانی هم چنان یادآوری کرد که ذخیره گاه بند سلما با ۱۰۷ متر ارتفاع ۲۰ کیلومتر طول و ۳.۷ کیلومتر عرض، گنجایش ذخیره نمودن ۶۴۰ میلیون متر مکعب آب را دارا می‌باشد.
او تصریح نمود که این بند نقش زیادی در بهبود کشت و توسعه زمین های زراعتی خواهد داشت.

عثمانی علاوه کرد که قبلاً آبیاری زمین های مسیر دریایی هریرود از چاه ها و آب های زیر زمینی صورت می گرفت، ولی بعد از اعمار سلما، این بند قادر خواهد بود تا ۸۰ هزار هکتار زمین زراعتی را آبیاری کند.
به گفته وی اعمار بند سلما سبب خواهد شد تا کاهش در واردات مواد زراعتی، توسعه زمینه های زراعتی، ایجاد شغل برای مردم، تولید برق، توسعه صنعتی و توسعه اقتصاد محلی صورت بگیرد.

وزیر انرژی و آب در اخیر یاد آور شد که هزینه مجموعی اعمار این بند بدون در نظر گرفتن هزینه کانال های انتقال، حدود ۳۰۰ میلیون دالر امریکایی می باشد که از سوی کشور هندوستان پرداخته شده است.
گ
فتنی است که کار اعمار بند سلما بار اول در سال ۱۹۷۶ در زمان سردار محمد داود خان آغاز گردید ولی با سرنگونی حکومت وی در سال ۱۹۷۹ کار اعمار آن متوقف گردید، در سال ۲۰۰۵ کار اعمار آن مجدداً از سوی کشور هندوستان آغاز گردید که بعد از ۱۰ سال دیروز کار اعمار آن پایان یافت.
https://avapress.com/vdcauyn6049n6a1.k5k4.html
ارسال نظر
نام شما
آدرس ايميل شما

مطالب مرتبط