تاریخ انتشار :جمعه ۲۹ حوت ۱۳۹۳ ساعت ۲۰:۱۹
کد مطلب : 108824
فساد در افغانستان به یک فرهنگ تبدیل شده است
امام جمعه کابل گفت: امروز در افغانستان فساد به یک فرهنگ تبدیل شده است و هر روز دامنه آن در لایه های بزرگ و کوچک اجتماع گسترده تر می شود.
به گزارش خبر گزاری صدای افغان (آوا) نماز پر فیض عبادی و سیاسی جمعه این هفته، درآستانه سال جدید خورشیدی، در مساجد و مصلاهای شهر کابل با حضور گسترده نماز گزاران مومن برگزار شد.
داکتر ایاز نیازی امام جمعه شرق کابل در خطبه های نماز جمعه این هفته ضمن تبریک و تهنیت به مناسبت فرا رسیدن سال نو، به ریشه کردن فساد از کشور تاکید کرد.
نیازی گفت: فساد به هر عنوان که باشد از دیدگاه شرع وعقل و هچنین وجدان انسانی یک پدیده شوم و دارای پیامدهای ناگوار و خطرناک می باشد.
او گفت: فساد چه درعقیده و عبادت، چه در اخلاق و سیاست باشد و یا اینکه در اقتصاد و تجارت و خانواده باشد به هر صورت نظام اجتماعی را برهم می زند و روابط متقابل افراد و جامعه را مختل می سازد.
او با بیان اینکه پدیده فساد، ضد حق و فطرت انسانی است افزود: نظر به تاریخ گذشتگان، عامل هلاکت بسیاری از امتهای گذشته فساد بوده است.
او در ادامه سخنان خود گفت: امروز در افغانستان فساد به یک فرهنگ تبدیل شده است و هر روز دامنه آن در لایه های بزرگ و کوچک اجتماع گسترده تر می شود.
به گفته او فساد اداری، سیاسی، اخلاقی و ... امروز در افغانستان در حال افزایش است و مردم باید بدانند که مبارزه با این پدیده شوم تنها وظیفه دولت نیست بلکه وظیفه آحاد ملت است.
این استاد دانشگاه در بخشی از سخنان خود گفت: غربی ها در جنگ رو در رو نتوانستند دین را از مردم افغانستان بگیرند زیرا ارزشهای دینی با خون این مردم عجین شده است.
اما به گفته وی ایادی بیگانه به خصوص غربیها که همواره با دنیای اسلام دشمنی داشته اند از راه های دیگر، چون ترویج فحشا و منکرات و گسترش فرهنگ های ضد انسانی و اسلامی مردم این سرزمین را مفسد ساخته اند.
به گفته نیازی، در حالی که پیش از این فساد به انواع آن در کشور افغانستان عیب پنداشته می شد و عامل آن مستحق مجازات بود، اما امروز این پدیده نامیمون در تمام نهادهای اجتماعی و سیاسی نفوذ کرده و حتی در خانواده ها انواع فساد معمول شده است.
به گفته او، در شرایط کنونی، فساد اداری و سیاسی و همچنین فساد اجتماعی به شدت در حال افزایش است و تمام افراد جامعه را مانند زخم ناسوز دردمند ساخته و اثرات منفی آن فراگیر شده است.
به گفته او هر چند اگر خود فساد محدود باشد، اما آثار و پیامدهای آن هرگز محدود نمی باشد بلکه هر ملت و اجتماع را به تدریج به سوی تاریکی سوق داده و در نتیجه هلاک می سازد.
به گفته او اولین آثار منفی فساد این است که وجدان را از انسان می گیرد، در حالیکه انسان ها به مقتضی خلقت خود با همدیگر رابطه فطری دارند و با یکدیگر الفت و محبت دارند اما فساد پایه های جامعه را متزلزل می سازد و مهر الفت را نابود می کند و در نتیجه افراد جامعه بر اثر فساد انسانیت را به صورت کلی از دست می دهند.
به گفته او وقتی که انسان وجدان را از دست داد دیگر به انسانیت فکر نمی کند، بلکه تمام هم و غم او پول و مادیات دنیا است.
https://avapress.com/vdcauan6y49nwa1.k5k4.html
ارسال نظر
نام شما
آدرس ايميل شما