تاریخ انتشار :يکشنبه ۸ اسد ۱۳۹۶ ساعت ۲۱:۱۲
کد مطلب : 147326
نگهداشت جنگ و بحران؛ پیروزی امریکا در افغانستان!

پیش از آنکه سبسشن گورکا؛ معاون دستیار دونالد ترامپ بخواهد از نیت سردمداران کاخ سفید نسبت به افغانستان و مردم آن، پرده بر دارد و به قول معروف:" چشم بسته غیب بگوید"، آگاهان مسائل افغانستان در داخل و خارج از کشور، به روشنی و شفافیت تام و تمام هدف و انگیزه ایالات متحده و شرکای اروپایی آن را از پاییدن طولانی در افغانستان، شرح و بیان کرده اند.

مشاور ارشد کابینه ترامپ در پاسخ به این پرسش که آیا امریکا در جنگ افغانستان پیروز شده یا نه می گوید:" : برای دانستن اینکه آیا امریکا در جنگ افغانستان برنده خواهد شد و یا خیر باید به این پرسش پاسخ داد که چرا افغانستان برای امریکا اهمیت پیدا کرد و منافع ملی که واشنگتن را با کابل وصل کرده است، کدام ها هستند.

آقای گورکا که یکی از مشاوران تیم امنیت ملی قصر سفید نیز است، می افزاید: ایالات متحده پس از حملات دهشت افگنی یازدهم سپتمبر ۲۰۰۱ به افغانستان سرباز فرستاد تا از آن کشور برای حمله علیه ایالات متحده استفاده نگردد.

معاون دستیار ترامپ در مصاحبه با صدای امریکا گفت: اگر تعریف ماموریت امریکا در افغانستان همین باشد که واشنگتن نگذارد از افغانستان برای حملات گسترده علیه امریکا استفاده شود، پس به گفته او امریکا می تواند در جنگ افغانستان پیروز شود."

نکته و راز و رمز و سر مطلب نیز در همینجاست؛ یعنی در نحوه پاسخ گویی مشاور ارشد کاخ سفید. از دیدگاه مشاور ترامپ اهمیت پیدا کردن افغانستان به خصوص پس از حمله به برجهای دوگانه در نیویارک برای ایالات متحده امریکا بیشتر از آن جهت است که این کشور و اوضاعی که در طول این ۱۶ سال برای آن رقم خورده، به گونه ای منافع ملی امریکا با آن عجین شده است.

به عبارت روشن تر، و چنانچه کارشناسان امور افغانستان نیز بدان توجه داده و می دهند، سناریوی از پیش ساخته حادثه ۱۱ سپتمبر، سبب خیری شد برای سران کاخ سفید و در کل بلوک غرب تا به آن بهانه به افغانستان لشکرکشی کنند و سلطه و حضور نظامی- سیاسی شان را در افغانستان و به تبعه آن به کل منطقه تثبیت و ماندگار نمایند.

اگر چه مشاور ارشد کاخ سفید، این نظر کارشناسان را نمی پذیرد و معتقد است که حمله به برجهای دوگانه در نیویارک بواقع کار تروریزم و دشمنان منافع ملی دولت امریکا و مردم آن بود و همین دلیل نیز موجب شد تا امریکا و متحدان آن برای دفاع از خود و ملت و کشورهای شان در برابر تهدیدات تروریزمی که گمان می رفت از افغانستان به امریکا و کشورهای اروپایی ممکن است نفوذ کند، وارد معرکه نبرد با حامیان آن یعنی دولت طالبان شدند و بساط آنان را از افغانستان برچیدند.

در هر حال، در ادامه استدلال مشاور ترامپ برای ادامه حضور نیروهای امریکایی در افغانستان، چنانچه می بینیم او معتقد شده که ایالات متحده امریکا در جنگ افغانستان پیروز شده است؛ چرا که به زعم او و همفکرانش امریکا با حضور طولانی مدت در افغانستان که بر اساس ایجاب منافع ان کشور است، توانسته است اوضاع در این کشور جنگ زده را به گونه ای مدیریت کند و در واقع خفظ کند و نگهدارد که این جنگ افغانستان همچنان ادامه داشته باشد و هیچ نیروی پیروز و غالبی در آن برجسته نشود.

نگهداشت و حفظ بحران در کشور جنگ زده افغانستان، اولاً کاری است که طبق اعتراف ضمنی مشاور ارشد ترامپ، به خواست و اراده سران کاخ سفید انجام گرفته و در ثانی این نگهداشت بحران ۱۶ ساله، خود پیروزی ای است که برای سران واشنگتن در جنگ افغانستان رقم خورده است؛ چرا که با این روش تروریزم در درون مرزهای افغانستان و نهایتاً پاکستان محصور و محدود شده و فرصت آن را پیدا نمی کنند تا به سمت و سوی امریکا و اروپا توجه کند و یا منافع این دولت و کشورها را دوباره مورد تهدید قرار دهد.!

اما آیا این استدلال و امثال آن که مشاور ارشد کاخ سفید و امثال وی کرده و می کنند آیا دقیق و درست است و با این روش آیا کشورهای امریکا و اروپایی از حملات تروریستی جان سالم بدر برده و در امان مانده اند، پرسشی است که حوادث تروریستی اخیر در امریکا و اروپا، پوشالی و دروغین و ساختگی بودن روش مذکور را فریاد می زند.

واقعیت این است که چنانچه این مشاور کاخ سفید نیز اعتراف می کند، نظامهای جهانخوار سرمایه داری و در راس آنها ایالات متحده امریکا در مواجهه با کشورهای ضعیف نگهداشته شده، طرح ها و پالیسی های استعماری ویژه و به خصوصی دارند که هر کدام را متناسب با اوضاع و شرائط حاکم در آنها، در دام می اندازند.

قدرتهای استعماری و در راس آنها دولت امریکا، در افغانستان اما با استفاده از جهل و نادانی مردم و نیز تعصبات قومی و زبانی و مذهبی که برخاسته ی از همین نادانی و جهل حاکم در این سرزمین اسلامی است، سعی در حفظ و نگهداشت بحران جنگ و ناامنی در این کشور بهم ریخته دارند؛ تا در سایه آن هم برای سالهای طولانی در این کشور بمانند و با استفاده از موقعیت ژئوپولیتیک آن، سایر دولتهای رقیب خویش را زیر نظر و مراقبت داشته باشند و هم هر زمان که مناسب ببینند از معادن بکر و سرشار افغانستان به قول مشاور ارشد ترامپ به سود منافع ملی ایالات متحده امریکا بهره برداری کنند.

و سرانجام واگویی این نکته که مشاور کاخ سفید شاید هم ناخودآگاه و ناخواسته به واقعیتی اشاره می کند که فقط از دولتمردانی ساخته است که در نظام جور و غیر انسانی سرمایه داری، نفس کشیده و رشد کرده اند و آن کامیابی و پیروزی دانستن حفظ و نگهداشتِ جنگ و خون ریزی در کشور فقیر و محرومی مانند افغانستان است که مردم آن حدود ۳۵ سال است که با رویای صلح و امینت و رفاه روزگار سخت و جان فرسایی را سپری می کنند.

مولف : سیدفاضل محجوب
https://avapress.com/vdcau0n6i49nye1.k5k4.html
ارسال نظر
نام شما
آدرس ايميل شما

ابراز.نظر.پیرامون.جنگ.افغانستان
جنگ افغانستان.ازجنگ.مخالفین به.جنگ.منطقوی.مبدل.گردیده
هرگاهی.به.یک.دهه.قبل.دیده.شود.امریکا.درمرحله.صداقت.بازی
سیاسی.موفق.نبود.سیاسیون.میانه.رو.داخل.نظام.وخارج.نظام.
درهمکاری.افغانستان.به.دیده.شک.وتردید.مینگریستن.که.این
راهبرد.الی.ختم.اقتدار.اوباما.منجر.به.اعلام.ختم.جنگ.وکشیدن
نیروی.نظامی.قسمی..شدند.این.خود.یک.اعتراف.به.ناکامی.است
ناتو.بعد.ازیک.سلسله.جدال.وتلاش.باامدن.اقتدار.ترامپ.یک.بار
دیگر.تجربه.گذشته.را.به.ازمایش.گرفتند.درحالیکه.تجربه.گذشته
تکرار.است.ازتحربه.ارزیابی.دهه.اول.به.عملکرد.قوای.بشری.مبدل
گردیده.این.روند.نیز.بک.نسخه.ناکام.است. زیرا.کتله.متفکر.حتی
سیاسیون.قوی.درپروسه.به.استیلا.بازسازی.کادری.وجوان.سلزی
نخبگان.وقشر.اگاه.درسیاست.رود.نیل.تبدیل.نمود.قشر.تصفیه
شده.که.بازی.سیاست.وجنگ درچهاردهه.تجربه.کافی.دارد.کاملا
اشتباه.است.زیرا.برای.سیاسیون.دعوت.جنگ.ومبارزه.دعوت.نا
خواسته.میباشد..
البته.رویکرد.تقابل.جهانی.شدن.کتله یادشده.که.همانا.مبارزه
است.جدیدا شکل.میکیرد.
شاید تجربه.شک.بیک.مشکل.منطقوی جهانی.مبدل.گردد.