تاریخ انتشار :پنجشنبه ۲۹ سرطان ۱۳۹۱ ساعت ۱۳:۴۴
کد مطلب : 45499
حزب الله لبنان و بحران سوریه
ششمین سالگرد پیروزی حزب الله لبنان در جنگ سی و سه روزه سال 2006 فرصتی بود تا بار دیگر سید حسن نصرالله به سخنرانی پیرامون مهم ترین تحولات منطقه خاورمیانه بپردازد.
هر چند رهبر مقاومت اسلامی لبنان به بررسی علل و عوامل پیروزی نیروهای حزب الله پرداخت ولی دامنه سخنان او از تحولات جنگ سی و سه روزه فراتر رفت و به بررسی مهم ترین تحولات منطقه یعنی بحران سوریه نیز رسید.
بر کسی پوشیده نیست که حزب الله لبنان و نظام سیاسی سوریه از چه روابط راهبردی و استراتژیکی برخوردارند و رسانه های خبری بیشتر برای شنیدن نظرات او پیرامون بحران سوریه در مراسم حاضر شده بودند. سخنان نصرالله در مورد بحران سوریه تا حد زیادی افشاگرانه بود، او از نقش مهم و بی بدیل سوریه در مقاومت ضد اسرائیلی سخن گفت و در این میان علنا اعتراف کرد که بسیاری از راکت هایی که حزب با آن ها اسرائیل را هدف قرار داده بود از طریق سوریه به آن ها رسیده بود. دبیر کل حزب الله لبنان همچنین از نقش دمشق در تجهیز گروه های مقاومت فلسطینی در جنگ بیست و دو روزه سخن گفت و صریحا اعلام کرد که دلیل عمده مقاومت موفقیت آمیز حماس، جهاد اسلامی و دیگر گروه های مستقر در نوار غزه ناشی از حمایت های نظامی- اطلاعاتی سوریه بود و در واقع این بشار اسد بود که راکت های کوتاه برد را در اختیار آنها قرار داد.

حمایت های گسترده سوریه از مقاومت فلسطینی و لبنانی در واقع اولین دلیلی بود که به اعتقاد سید حسن نصرالله باعث شکل گیری و راه اندازی بحران جاری علیه سوریه شد.

دلیل دیگری که رهبر مقاومت اسلامی لبنان از آن به عنوان یک عامل اصلی در ایجاد توطئه علیه بشار اسد یاد کرد، تلاش اسرائیل و متحدان غربی اش در از بین بردن اردوهای عربی منطقه بود.

دبیر کل جنبش حزب الله با اشاره به منحل شدن اردوی عراق توسط نیروهای امریکایی در هنگام اشغال این کشور اظهار داشت که این هدف هم اکنون بر روی تمامی اردوهای عربی منطقه در حال اجرا شدن است.

سید حسن نصر الله با اشاره به اینکه اردوی سوریه در طی ده سال اخیر پیشرفت های چشمگیری داشته است اظهار داشت که دمشق هم اکنون به توانمندی بالایی در حوزه فناوری های راکتی و دفاعی دست یافته است.
وجود اردوی قدرتمند سوریه همواره یکی از دغدغه های امنیتی اسرائیلی در منطقه بوده است و در واقع یکی از اهداف امریکا و غرب در مخالفت با بشار اسد نابودی و زائل سازی این اردوی مقتدر عربی است. اردوی که نابودی آن مترادف با افزایش ارتقای امنیت اسرائیل خواهد بود.

پیش از سوریه اردوی لیبی در جریان انقلاب و تهاجم نظامی نیروهای غربی به طور کامل نابود شد. در جریان ایجاد منطقه پرواز ممنوع تقریبا تمامی نیروهای هوایی لیبی منهدم شدند و هم اکنون لیبی جدید فاقد یک اردوی کارآمد به معنای حقیقی است. اردوهای مصر و یمن هم در جریان انقلاب به شدت تضعیف و فرسوده شده اند و این دقیقا در راستای منویات و اهداف اسرائیل در منطقه است.

اظهارات سید حسن نصرالله بازتاب وسیعی در رسانه های منطقه ای و فرامنطقه ای داشته است و بسیاری بر این باورند که این سخنرانی جانبدارانه او از بشار اسد به تقویت جایگاه نظام سیاسی سوریه و بشار اسد در افکار عمومی منطقه منجر خواهد شد.

دبیر کل حزب الله لبنان رسما از مردم سوریه خواست که از بشار اسد حمایت کنند و حتی از مخالفان خواست که پای میز مذاکره حاضر شوند.
سید حسن نصرالله با علنی کردن مواضعش در قبال سوریه زاویه جدیدی را در تحلیل بحران جاری در این کشور باز کرد که تا قبل از این چندان مورد توجه رسانه ها و تحلیل گران سیاسی قرار نگرفته بود و آن جایگاه اسرائیل در صفحه شطرنج بحران سوریه بود.

اسرائیلی ها از زمان بروز بحران در سوریه تقریبا با چراغ خاموش حرکت می کردند و عینا از اتخاذ مواضع ضد سوریه خودداری می کردند و سعی می کردند خود را در این غائله بی طرف نشان دهند ولی تحلیل دبیر کل حزب الله در منطقه ضاحیه بیروت ثابت کرد که ریشه های بحران سوریه را باید در چهارچوب اهداف کلان اسرائیل در منطقه تحلیل و ارزیابی کرد.

نویسنده: سید محمدرضا موسوی
منبع : خبرگزاری آوا- کابل
https://avapress.com/vdcaoyny.49nmo15kk4.html
ارسال نظر
نام شما
آدرس ايميل شما