تاریخ انتشار :شنبه ۱۹ حوت ۱۳۹۱ ساعت ۱۳:۳۳
کد مطلب : 60159
ماندن یا رفتن
پس از ۱۱ سال حضور نظامی امریکا در کشور و تحمیل مشقات سیاسی و فرهنگی فراوان به ملت ستم کشیده افغانستان هنوز هم مردم ما با وجود وعده های داده شده طعم شیرین صلح فراگیر را نچشیده اند و امپریالیسم رسانه ای غرب با انتشار اخبار ناامید کننده بر دلهره و اضطراب مردم ما می افزاید.
" ۳۳۰۰۰ نیروی امریکایی قبلا از افغانستان خارج شده اند و براساس سخنرانی سالانه اوباما در ماه فوریه،۳۴۰۰۰ نیروی دیگر امریکایی نیز تا سال آینده از افغانستان خارج خواهند شد."، "در سال جاری نقش نیروهای امریکایی از رهبری عملیات های نظامی به آموزش نیروهای افغان و کمک به فعالیت های ضد تروریستی تغییر خواهد کرد." و اینکه "رئیس جمهور امریکا اعلام کرده است جنگ در افغانستان تا پایان سال آینده تمام می شود". این ها تنها چند نمونه از اخباری است که با هدف بمباران اذهان عمومی افغانستانیها از سوی رسانه های غربی و دوستان داخلی آنها منتشر شده است.
همچنین جان مک کین طی سخنانی در ۲۸ فبروری در جلسه ای که توسط موسسه مک کین و با همکاری دانشگاه ایالت آریزونا در واشنگتن برگزار شد، اعلام کرد که در مورد افغانستان گفت وگوهای زیادی در حال انجام است.مک کین گفت:" از سال ۲۰۰۱ تاکنون چندین سناتور امریکایی برای گفت و گو با کرزی به افغانستان سفر کرده اند."
در این جلسه مدیر اجرایی موسسه مک کین، کورت ولکر، نیز خاطر نشان کرد: افغانستان درطول یک دهه اخیر پیشرفت های چشمگیری در زمینه های معارف، صحت، حقوق زنان، حکومت داری، مسائل کودکان و اقتصاد داشته است.
مک کین در ادامه افزود: با وجود پیشرفت های به دست آمده در افغانستان هنوز تردیدهای بسیاری چون خروج نیروهای نظامی امریکا از افغانستان و توانایی یا عدم توانایی نیروهای امنیتی افغان برای تامین امنیت کشورشان مطرح می باشد.
تحلیل محتوایی اخبار منتشر شده از سوی رسانه های غربی و سخنان ایراد شده توسط مقامات امریکایی نشان می دهد که قص سفید در مورد جنگ افغانستان به یک تصمیم شفاف نرسیده است و نمی داند که در افغانستان بماند یا که بگریزد.
به گزارش "ای پوچ تایمز"، موسسه مک کین برای بررسی اما و اگر های ماندن یا رفتن امریکا از افغانستان با ۴ کارشناس برتر سیاست خارجی در امریکا گفت و گو کرده که از نظر می گذرد:
فردریک کاگان:
" زمان برای خروج نیروهای امریکایی از افغانستان خیلی زود است"

فردریک کاگان، مدیر پروژه "تهدیدات سیاسی" در موسسه امریکایی "اینترپرایز" گفت خروج نظامیان امریکا از افغانستان زود به نظر می رسد اگرچه القاعده در این کشور دیگر حضور مقتدرانه ندارد.

کاگان که در سال ۲۰۰۹ به عنوان عضوی از" گروه ارزیابی استراتژیک" جنرال استنلی مک کریستال در افغانستان فعالیت و در سالهای ۲۰۱۰، ۲۰۱۱ و ۲۰۱۲ برای انجام تحقیقاتی به افغانستان سفر کرده است اطمینان داد اگرنیروهای امریکایی افغانستان را ترک کنند، القاعده دوباره در این کشور به قدرت می رسد که در این صورت منافع امریکا در افغانستان به خطر خواهد افتاد.


استیو کلمونز:
"اعزام نیروهای بیشتر امریکایی به افغانستان که به دستو اوباما انجام شد در حقیقت هدر دادن پول بود"

استیو کلمونز، سردبیر مجله "آتلانتیک" و رئیس پیشین "برنامه استراتژی امریکا" در موسسه "امریکای جدید"، معتقد است که اعزام نیروهای بیشتر امریکایی به افغانستان که به دستو اوباما انجام شد در حقیقت هدر دادن پول بود.

وی می افزاید: افغانستان کشوری نبود که امریکا بخواهد این حجم از سرمایه گزاری را در آن انجام دهد. امریکا طی این سالها مبلغ ۱۲۰ میلیارد دالر در افغانستان خرج کرده است، افغانستانی که در آمد ناخالص داخلی آن بالای ۱۴ میلیارد دالر می باشد. این در حالی است که براساس تازه ترین آمار بانک جهانی در آمد ناخالص داخلی افغانستان ۱۹ میلیارد اعلام شده است و بر اساس آمار دیگر منابع مانند اتاق فکر "گروه تحقیقاتی آکسفورد"، امریکا سالانه مبلغ ۱۲۰ میلیارد دالر در افغانستان هزینه نموده است.

کلمونز می گوید: حمله به افغانستان در سال ۲۰۰۱ شاید در همان زمان کار درستی به نظر می رسید اما با گذشت زمان مشخص شد که این یورش نه تنها به امنیت ملی امریکا کمکی نکرد بلکه توان امریکا در بخش اقتصادی را با زوال روبرو نمود به طوریکه نتوانست در دیگر نقاط دنیا پروژه های خود را پیش ببرد و فقط در این اندیشه بود که از وقوع کودتا در کابل جلوگیری کند تا دولت این کشور در قدرت بماند.
کلومنز در سال ۲۰۱۰ نیز ضمن اشاره به رشد نامتجانس جنگ افغانستان در دغدغه های امنیتی امریکا در مقاله ای نوشته بود تمرکز بر روی افغانستان باعث شد امریکا از کشورهایی مثل ایران، کره شمالی و چین که روز به روز در دنیا در حال پیشروی غافل شود.

کنت روت:
" دولت افغانستان را بیشتر درگیر کار کنید "

کنت روت، مدیر اجرایی" دیده بان حقوق بشر" مانند کاگان موافق حضور امریکا در افغانستان است اما می گوید نوع کمک های امریکا باید تغییر کند و دولت کابل می بایست بیشتر از پیش در کارها وارد شود.
روت ادامه داد: مدت طولانی است که افغانستان درگیر جنگ است و این مسئله باعث شده که جلو پیشرفتهای کلان در این کشور گرفته شود. وی از سیاستهای امریکایی در قبال افغانستان راضی است و خواستار تمرکز بیشتر بروی این کشور است.

روت افزود دولت افغانستان درگیر فسادهای بزرگی هست که این مانع پیشرفت آن شده است .وی ادامه داد مقام های مسئول هیچ حرکت جدی در مقابه با این فسادها انجام نداده اند.
روت گفت سهل انگاری فرماندهان ارشد نیروهای امنیتی افغانستان فرصت خوبی برای طالبان فراهم کرد تا نیرو جمع کنند و دوباره به صحنه قدرت برگردند.
روت گفت افغانستان پیشرفت هایی هم داشته است از جمله وجود رسانه های پویا و وضعیت زنان که بصورت چشمگیری نسبت به دوران طالبان بهتر شده است.
او نسبت به از دست رفتن این دستاوردهای یازده ساله اخطار داد و گفت باید فشار جدی روی دولت کرزی و رئیس جمهور بعد از او آورد تا شرایط اولیه یک جامعه دارای دموکراسی فراهم شود. او تاکید کرد باید روی هردو گزینه سیاست و نیروهای نظامی تمرکز کرد.

ست جونز:
" حضور نیرو های آمریکایی در افغانستان کاهش یابد"

ست جونز، مدیر ارتباطات مرکز بین المللی "امنیت و دفاع" و تحلیلگر امریکایی در موسسه "رندکرپ" می گوید: احتمال تهدید امنیت ملی امریکا هنوز از سوی القاعده، شبکه حقانی و دیگر گروههای تروریستی وجود دارد و تا زمانیکه این گروهها در پناهگاههای امن مرزی خود فعال باشند پیروزی در جنگ افغانستان مشکل است.
به گقته وی، در مقایسه با سال ۲۰۰۱ حمایت آمریکا از جنگ در افغانستان کاهش یافته است و مردم این کشور اعتماد خود به امریکا را از دست داده اند.
در ارتباط با مبارزه با تروریزم در افغانستان جونز معتقد است ۶ تا ۸ هزار نیروی امریکایی کفایت می کند.
(The Epoch Times)





منبع : خبرگزاری صدای افغان (آوا)، سرویس بین الملل
https://avapress.com/vdcao6ni.49nwm15kk4.html
ارسال نظر
نام شما
آدرس ايميل شما

القاعده در این یازده سال نه تنها از بین نرفتن بلکه قویتر هم شدن امریکا در این مدت نه تنها القاعده را از بین نبرد بلکه انان را تقویت هم کرد تا این گروه باشند افغانستان هیچگاه رنگ صلح را نخواهند دید.
صد هزار نیرو نتوانست با تروریست مقابله کند حالا چطور هشت هزار نیروی امریکایی میتواند با تروریست ها مقابله کند این اصلا باور کردنی نیست.
تروریست ها و القاعده همه بازی سیاسی است پشت پرده خبرهای دیگر است.