تاریخ انتشار :پنجشنبه ۲۳ میزان ۱۳۹۴ ساعت ۱۹:۲۵
کد مطلب : 117699
حادثه منا که دردناک تر از مکه بود، دنیای اسلام را به یکبار در حیرت و غم فرو برد
محراب دانش مشاور ارشد وزیر ارشاد حج و اوقاف افغانستان در گفتگوی ویژه به آوا گفت: از حادثه مکه و منا درحج امسال هیچ کشور اسلامی به شمول افغانستان استثنا نبود.
او گفت: در حادثه مکه که جرثقیل سقوط کرد ۹ تن از حاجیان افغانستان به شهادت رسیدند و عده ی هم زخمی شدند و در منا هم یک نفر کشته بود که در مجموع باید گفت آثار این دو حوادث متفاوت، بر مردم افغانستان نیز اصابت کرد.
دانش اظهار داشت: زخمی های حجاج افغانی در حوادث مکه، چه درشفاخانه های عربستان و چه در کلنیک های خود افغانستان کاملاً بهبود پیدا کردند و حج شان را نیز خود شان انجام دادند و فعلاً هم وضعیت صحی شان کاملاً خوب است.
او همچنان ادامه داد: حادثه منا که دردناک تر از مکه بود، دنیای اسلام را به یکبار در حیرت و غم فرو برد.
به گفته دانش با در نظر داشت اینکه مسیر حاجیان افغانستان متفاوت بود، باید گفت که از حادثه منا جان سالم به در برده و آسیب زیاد ندیدند.
اما به گفته این شاهد عینی با وجود اینکه حجاج افغانی از حادثه منا آسیب زیاد ندیدند، اما کشته شدن بالای چهارهزار نفر، و زخمی شدن عده دیگر از کشورهای مختلف اسلامی، برای همه تاثر آور بود.
این مقام مسوول ابراز داشت: شکی نیست کسانی که احرامی بر تن داشتند، عرفات و مشعر را درک کرده بود و به مقصد طواف خانه خدا از منا به مکه در حرکت بودند، مظلومانه به شهادت رسیدند و در زمره شهدا قرار دارند. او گفت: هیچ کشور اسلامی از قضیه منا استثنا نبود از برخی کشورها زیاد تر و از بعضی دیگر کمتر، به هر صورت قربانی داشتند اما برخی از ممالک اسلامی از جمله کشور ایران آسیب بیشتر دیدند و در حدود ۵۰۰ تن شهید داشتند، در مجموع حج امسال یک حج شاق و سختی بود.
آقای دانش با اینکه از عامل اصلی این قضیه به صراحت نام نبرد، اما گفت: گرمی بیش از حد امسال در مکه، ازدحام جمعیت و مسدود شدن راه سبب افزایش تلفات شد.
دانش علاوه کرد: در راه عبور به سوی منا، دو پل یکی به نام ملک فهد و دیگری به نام ملک عبدالعزیز وجود دارد که خیمه حجاج افغانی در زیر پل ملک عبدالعزیز قرار داشت و اصل حادثه در پل ملک فهد اتفاق افتاد، به همین دلیل حاجیان افغانستان کمتر از این ناحیه آسیب دیدند.
وی تاکید کرد که گرمی بیش از حد هوا، ازدحام جمعیت و سد معبر از عوامل عمده حادثه منا به شمار می رود، زیرا کوچکترین سکتگی و توقف با در نظر داشت فضای موجود و فشردگی جمعیت در آنجا، سبب بی نظمی و باعث تلفات حجاج می شود.
https://avapress.com/vdcao0n6o49n6i1.k5k4.html
ارسال نظر
نام شما
آدرس ايميل شما