تاریخ انتشار :پنجشنبه ۳۰ سنبله ۱۳۹۶ ساعت ۱۵:۴۲
کد مطلب : 150250
در گفتمان تحلیلی " محرم و اقدامات امنیتی وظیفه دولت ومسوولیت ملت" تصریح شد:

عاشورا؛ ایدئولوژی ماندگار و قوۀ محرکه آزادی خواهان جهان است

عاشورا؛ ایدئولوژی ماندگار و قوۀ محرکه آزادی خواهان جهان است
تکیه برحکومتی که متکی به غیر است و امنیت خود را تامین کرده نمی تواند به هیچ عنوان کارساز نیست و مردم باید خود درجهت تامین امنیت شان تلاش کنند.

 حادثه عاشورا تنها کشته شدن چند فرد شاخص دنیای اسلام در سرزمین کربلا نیست بلکه یک ایدئولوژی ماندگار تا قیامت و قوه محرکه تمام آزادی خواهان جهان است.
به گزارش خبرگزاری صدای افغان (آوا) به مناسبت فرا رسیدن محرم الحرام سالروز شهادت سرور وسالار شهیدان رهبر آزادگان جهان حضرت امام حسین(ع) و یاران با وفایش گفتمان تحلیلی پژوهشی " محرم و اقدامات امنیتی وظیفه دولت ومسوولیت ملت" از سوی مرکز فعالیتهای فرهنگی اجتماعی تبیان درکابل برگزار شد.

کارشناسان این گفتمان ضمن اینکه به سوالهای مطروحه پیرامون وظیفه دولت و مسوولیت مردم پاسخ ارائه کردند تاکید نمودند که حکومت بجای اینکه به قدرتهای پوشالی شرق و غرب اعتماد کند در تمام عرصه باید از ملت کمک بگیرد.

حجت الاسلام و المسلمین یارمحمد رحمتی مشاور ارشد رئیس مرکز فعالیتهای فرهنگی اجتماعی تبیان و یک تن از کارشناسان این گفتمان امنیت را در مجموع و به خصوص در ایام محرم مهم خواندو گفت: امروز چیزکه متاسفانه درافغانستان وجود ندارد امنیت است.

رحمتی دلیل نا امنیهای روز افزون در کشور را تکیه دولت برغیر خواند

و افزود: تجربه نشان داده که بی باوری به خود و اعتماد به بیگانه ها همواره منجر به شکست شده است.

این عالم دینی به پیمان امنیتی حکومت افغانستان با ایالات متحده نیز اشاره کردو گفت: مرکز فعالیتهای فرهنگی اجتماعی تبیان از روزهای اول با این پیمان شوم موافق نبوده و آنرا به خیر مردم افغانستان نمی دانست و امروز متاسفانه این نگرانیها به واقعیت تبدیل شده است.

او تاکید کرد که تکیه برحکومتی که متکی به غیر است و امنیت خود را تامین کرده نمی تواند به هیچ عنوان کارساز نیست و مردم باید خود درجهت تامین امنیت شان تلاش کنند.

درهمین حال خانم نوریه حسینی مسوول بخش زنان مرکز فعالیتهای فرهنگی اجتماعی تبیان با اظهار اینکه مردم باید به قیمت جان و مالشان عظمت عاشورا را حفظ کنند افزود: انقلاب ماندگار سرزمین کربلا جزء شعائرالله است و باید برای همیشه حفظ شود.

به گفته خانم حسینی از آنجای که قیام امام حسین(ع) برای خدا و زنده کردن ارزشهای اسلامی و انسانی بود بنا براین ما وظیفه داریم هرآن چیز که انسان را به خدا و ارزشهای اسلامی نزدیک می کند آنرا زنده نگهداریم.

اوهمچنان گفت: حادثه عاشورا تنها کشته شدن چند فرد شاخص دنیای اسلام در سرزمین کربلا نیست بلکه ایدولوژی ماندگار تا قیامت و قوه محرکه تمام آزادی خواهان جهان است.

او با ابراز اینکه عاشورا نقطه قوۀ مسلمانان جهان به خصوص شیعیان می باشد افزود: دشمن امروز این نقطه قوۀ را شناخته است و با ایجاد نا امنیها، وحشت و دهشت وهدف قرار دادن مراسمهای دینی و مذهبی

می خواهد عاشورا کمرنگ بسازد و مردم را از این مکتب دور کند.

بنا بر این به گفته این استاد دانشگاه تمام مردم افغانستان به خصوص علما مسوولیت دارند تا از شعائر دینی به خصوص مکتب عاشورا حفاظت کند.
به باور او امروز هرکسی هرگونه قدرتی سیاسی، نظامی، اجتماعی و اقتصادی که دارند باید در دفاع از مردم و ارزشهای اسلامی و انسانی دریغ نکنند زیرا دشمن بسیار مرموزانه و غافلگیرانه عمل می کند. 

از سوی هم خانم حسینی از ایجاد نیروی مردمی درجهت تامین امنیت استقبال کرد، اما تاکید کرد که حضور مردم درصحنه هرگز سلب مسوولیت از دولت نمی کند بلکه باید بیشتر از گذشته تلاش کند.

به گفته او امروز مردم افغانستان فکر آرام ندارند و از ابتدایی ترین نعمتهای امنیت و حیات محروم هستند با این وجود باید گفت که تا زمانیکه به فرموده قرآن خود مردم حالت موجود را تغییر ندهند وضعیت بهبود پیدا نخواهد کرد.

یار محمد رحمتی نیز در رابطه با چگونگی امنیت مساجد و تکایا در ایام محرم صحبت کرد و گفت: هرچند دولت یک کمیسیون تشکیل داده و برخی از امکانات دفاعی را برای مردم تدارک دیده است، اما درعین حال وضعیت به گونه است که به صورت مطلق نمی توان به حکومت اعتماد کرد.

به گفته او اتفاقات اخیر سبب شده است که اعتماد ملت نسبت به دولت کمرنگ شود و بی توجهی حکومت این بی اعتمادی ها را بیشتر می کند.

خانم نوریه حسینی نیز تاکید کرد که مردم افغانستان درطی سالهای متمادی از بی اعتمادی ملت و دولت رنج دیده و آسیبهای شدیدی متوجه

آنان شده است که این مشکل هرچه زودترباید حل شود.
وی همچنان گفت: دولت باید به نیروهای خودی بیشتر اعتماد کند و مردم را قوی بسازد تا کشور از درون نیرومند شود.

وی تصریح کرد: حکومت افغانستان امروز بجای اینکه از ظرفیت های مردمی استفاده کند برعکس به انحای مختلف می خواهد این ظرفیت ها را ضعیف کند.

به گفته خانم حسینی با وجود اینکه قرآن تاکید می کند که به یهود و نصارا و نیروهای بیگانه تکیه نکنید اما برعکس درحکومت های افغانستان تکیه بر قدرتهای پوشالی شرق و غرب بیشتر از ظرفیتهای داخلی است.

آقای رحمتی نیز نیروهای خارجی را عامل اصلی نا امنی ها درکشور  دانست و گفت: کشورهای به ظاهر دوست نه تنها تاکنون در امنیت کشور کمک نکرده که در اکثر موارد خودشان متهم به دست داشتن با گروه های تروریستی بوده است.

به گفته او عدم اعتماد به نفس و تکیه بر بیگانه و خانه های عنکبوتی وهمچنین ضعف ایمان سبب شده است که امروز مردم افغانستان با چالشهای سختی رو برو شوند.

وی در پاسخ به اینکه درچنین شرایطی وظیفه علمای دین چیست؟ گفت: علما در طول تاریخ وظیفه خود را به خوبی انجام داده اند و درموارد مختلف در برابر اتفاقات ناگوار اعلامیه ها صادر کرده است، اما مشکل اساسی اینجاست که متاسافنه مردم کمتر به حرفهای علما گوش می دهند.

لازم به ذکر است که گفتمان این هفته با جمع بندی کلی توسط حجت الاسلام و المسلمین سید عیسی حسینی مزاری دبیرکل حزب اسلامی تبیان به پایان رسید.
متن کامل سخنرانی آقای حسینی مزاری متعاقباَ به نشر می رسد.

https://avapress.com/vdcamwn6w49nmu1.k5k4.html
ارسال نظر
نام شما
آدرس ايميل شما