تاریخ انتشار :پنجشنبه ۱۴ ثور ۱۳۹۶ ساعت ۱۴:۳۵
کد مطلب : 142259
خط دیورند برای پاکستان مهم نیست/ پاکستان در رده های بالای حکومت افغانستان نفوذ کرده است

کارشناسان مسایل سیاسی می گویند که پاکستان به فکر خط دیورند نیست بلکه می خواهد نفوذی بیشتری در کشور ما داشته باشد تا از این طریق منطقه را زیر سلطه خود بگیرد.
به گزارش خبرگزاری آوا، "محمد عادل عارفی" استاد دانشگاه و کارشناس مسایل سیاسی که در یک نشست علمی و تخصصی تحت عنوان "چشم انداز روابط افغانستان و پاکستان" که از سوی دانشگاه غرجستان برگزار شده بود، گفت که کارکردها و عملکردهای سیاسی افغانستان زیر تاثیر سیاست پاکستان رفته است.
به باور وی، سیاست پاکستان یک سیاست عمیق و استراتژیک است و با همین سیاست های شان توانسته که مسئله خط دیورند را به حاشیه ببرند و به فکر منطقه و جهان باشند.
آقای عارفی گفت که رهبران پاکستان با سیاست کلانی که دارند می خواهند اختلافات افغانستان و پاکستان را از سوی کشورهای منطقه حل کند تا به آن سیاستی که دارند برسند.
وی علاوه کرد: طرفداران پاکستان در رده های بلند حکومت وحدت ملی نفوذ کرده و در حال حاضر هیچ نگرانی این کشور در قبال افغانستان ندارد.
عارفی افزود که پاکستان یک حکومت سکولاریزم است و سیاست را از دین جدا کرده و تلاش دارد از طریق گروه های اسلامی و افراطی از افغانستان سوی استفاده کند تا به اهداف بلندی که دارد، دست پیدا کند.
به گفته وی، رهبران پاکستان گروه ها افراطی زیادی تربیه کرده تا در آینده جایگزین طالبان کنند و از آنها به سود کشورشان استفاده ببرند.
عارفی در اخیر افزود که باید حکومت افغانستان از قوم گرایی و حزب گرایی بیرون شود و یک سیاست قوی را در قبال پاکستان روی دست بگیرد و هر روز فشارها را بر پاکستان افزایش دهند.
از سوی دیگر، عبدالطیف نظری آگاه سیاسی و استاد دانشگاه در این مورد گفت که پاکستان تلاش دارد که نفوذی بیشتری در دولت افغانستان داشته باشد چون افغانستان از موقعیت استراتژیک خوبی در آسیا برخوردار است.
به باور وی، از سوی دیگر جمهوری اسلامی ایران در افغانستان کارهای فرهنگی و اجتماعی را آغاز کرده و این موضوع پاکستان را نگران ساخته و می خواهد نفوذی بیشتر را در کشور ما داشته باشد.
آقای نظری با بیان اینکه افغانستان از جغرافیای خوب برخوردار است، گفت که کشور ما موقعیت راهبردی مهمی در منطقه دارد و این موقعیت برای پاکستان مهم و ارزشمند است و رهبران پاکستان می کوشند که این موقعیت راهبردی را بی ثبات بسازند.
وی افزود که در افغانستان کارهای فرهنگی و سیاسی خوب در چند سال گذشته از سوی کشورهای همسایه بخصوص جمهوری اسلامی ایران صورت گرفته و این فعالیت ها پاکستان را نگران ساخته است.
در همین حال، عبدالمجید داودی استاد دانشگاه، افغانستان را دارای قدامت تاریخی چندین ساله خواند و گفت که افغانستان دارای قدامت تاریخی کلانی است و رهبران زمان خراسان تلاش های زیادی در ترویج تمدن اسلامی کردند و حتا تمدن اسلامی را به پاکستان و هند رایج ساخته اند اما در حال حاضر مفتی ها پاکستان ادعای اسلامی بودن می کننند و فتوا جنگ علیه کشور ما می دهند.
وی از رهبران حکومت وحدت ملی خواست که تاریخ افغانستان را به سوی قوم گرایی و حزب گرایی سوق ندهند بلکه باید به سوی ملی شدن ببرند تا دشمنان کشور ما از این بیشتر به افغانستان نفوذ نکنند.
وی از بندر چابهار نیز یاد کرد و گفت که بندر چابهار بزرگترین بندر اقتصادی برای کشور است و باید حکومت تجارت را در همچو بنادرها افزایش دهد.
آقای داودی در اخیر پاکستان را دوست خطاب کرد و افزود که همانطور در گذشته مردم پاکستان دوست ما بودند، باید به دوستی های شان ادامه دهند تا بتوانیم یک روابط اقتصادی خوبی در آینده نیز داشته باشیم.
این در حالی است که در یک سال گذشته تنش های میان رهبران افغانستان- پاکستان افزایش یافته اما در حال حاضر برخی از سران دو کشور تلاش دارند که به این تنش ها پایان دهند.

https://avapress.com/vdcamun6o49nyu1.k5k4.html
ارسال نظر
نام شما
آدرس ايميل شما