تاریخ انتشار :چهارشنبه ۳ جوزا ۱۳۹۶ ساعت ۱۳:۲۳
کد مطلب : 143555
در گفتمان دانشجوی مرکز تبیان در مشهد مقدس عنوان شد:

کنار آمدن با فرهنگ اروپا برای پناهجویان افغانستانی آسان نیست

کنار آمدن با فرهنگ اروپا برای پناهجویان افغانستانی آسان نیست

گفتمان دانشجویی با موضوع مهاجرت و پناهندگی در دفتر نمایندگی مرکز فعایتهای فرهنگی اجتماعی تبیان در مشهد مقدس برگزار شد.

به گزارش خبرگزاری آوا ، در این گفتمان که با حضور دانشجویان مهاجر تشکیل شد، اقای سید وحیدالله حبیبی؛ مسوول نمایندگی مرکز فعالیت های فرهنگی اجتماعی تبیان در مشهد مقدس، به عنوان کارشناس جلسه به تبیین انگیزه ها و عوامل گرایش به پدیده مهاجرت پرداخت.

آقای حبیبی بیان داشت مهاجرت افغانستانی ها دارای دو موج گسترده بود. موج اول در زمان اشغال افغانستان توسط شوروی سابق آغاز شد و موج دوم نیز در سال ۲۰۱۵ همراه با سایر کشورهای جنگ زده مانند عراق و سوریه شکل گرفت.

رئیس دفتر نمایندگی مرکز تبیان، با ذکر آیاتی از قرآن کریم هدف اصلی از مهاجرت را تغییر در وضعیت زندگی و گسترش اسلام بیان کرد و افزود: مطابق این آیات؛ انگیزه بیشتر مهاجرین به اروپا، بر مبنای قرآن استوار نیست بلکه انگیزه اقتصادی و مادی دارد.

آقای سید وحید الله حبیبی سپس به بیان این نکته پرداخت که کنار آمدن با جامعه اروپایی برای مردم افغانستان آسان نیست چون باید از بسیاری از عقاید خود دست بردارند و آنها را بدست فراموشی بسپارند.

وی این نکته را نیز اضافه نمود که رسیدن به اروپا تمام راه نیست و بعد از آن باید برای موفقیت ابتدا به فراگیری زبان و سپس ورود به جامعه و تحصیل در دانشگاه پرداخت.

آقای حبیبی با انتقاد از جامعه مهاجرین افغانستان مقیم اروپا بیان داشت اکثر مهاجرین بعد از ورود به کشور مقصد، راههای انحراف را در پیش می گیرند و به جای تحصیل به انحطاط رو می آورند که به همین خاطر در آنجا هم از وضعیت مناسبی برخوردار نیستند.

دانشجویان حاضر در جلسه نیز هرکدام به بیان  دیدگاه و نظرات خود در رابطه با انگیزه ها و علل گرایش روز افزون به مهاجرت اروپا پرداختند.

خانم حسینی با انتقاد از دیدگاه منفی رایج در جامعه سنتی افغانستان در رابطه با مهاجرت به اروپا گفت: «تمان انگیزه ها از رفتن به اروپا کار، اقتصاد و مسایل اتحرافی نیست بلکه این مهاجرت، فرصتهای خوبی برای علم اندوزی فراروی مهاجرین قرار می دهد.»

سید احمد ارباب یکی دیگر از دانشجویان شرکت کننده در این گفتمان نیز گفت مسأله بیگانگی با فرهنگ و زبان کشورهای اروپایی شاید برای نسل اول مهاجرین دشوار و ناممکن باشد اما برای نسلهای بعدی این مسأله به راحتی حل می شود.

سایر دانشجویان شرکت کننده در این گفتمان نیز هرکدام به بیان آراء و نظرات خود پرداختند.

گفتنی است سلسله جلسات گفتمان دانشجویی به همت بخش دانشجویی دفتر نمایندگی مرکز تبیان مشهد مقدس بصورت منظم ماهیانه دو بار برگزار می شود.

https://avapress.com/vdcamen6m49nym1.k5k4.html
ارسال نظر
نام شما
آدرس ايميل شما