تاریخ انتشار :دوشنبه ۲۸ جدی ۱۳۹۴ ساعت ۱۱:۵۶
کد مطلب : 121658
ایران و افغانستان یکی از عمیق ترین ارتباطات را دارند/ غرب به دنبال تهی ساختن جوانان افغانستان از اعتقادات مذهبی می باشد
سومین همایش بررسی مسائل فرهنگی اجتماعی پناهندگان افغانستانی در ایران، به همت امور اتباع خارجی وزارت داخله این کشور از صبح امروز در ولایت قم آغاز شده است.
به گزارش خبرگزاری صدای افغان(آوا) این نشست یک روزه با حضور علما، شخصیت ها، اساتید حوزه های علمیه شیعه و اهل سنت افغانستان همچنین مدیران کل امور اتباع خارجی ولایات ایران با هدف بررسی راه کارها و تعاملات همکاری پیرامون بهبود وضعیت موجود پناهندگان افغانستان در قم آغاز به کار کرد.

سید مهدی صادقی؛ والی قم در آیین افتتاحیه گفت: ایستادگی و مقاومت در برابر قدرت های جهانی رمز موفقیت، پویایی، پیشرفت در عرصه مختلف جمهوری اسلامی ایران در جهان گردید.
سید مهدی صادقی هدف از برگزاری این گردهمایی را تقویت پیوندهای عمیق فرهنگی و دوستی میان دو ملت بزرگ ایران و افغانستان عنوان کرد.

صادقی تصریح کرد: جمهوری اسلامی بعد از پیروزی شکوهمند انقلاب در سال ۵۷ هر چه درتوان داشت برای خدمت گزاری مردم افغانستان انجام داد و امید است بتوانیم در گسترش بیش از پیش روابط با کشور دوست و همسایه افغانستان اهتمام جدی داشته باشیم.

 در ادامه این گردهمایی، معاون بین الملل دفتر امام خامنه ای، خاطر نشان کرد: غرب به دنبال از بین بردن اعتقادات مذهبی و تهی ساختن جوانان و نوجوانان افغانستان از فرهنگ اصیل اسلامی  می باشد.
حجت الاسلام و المسلمین محسن قمی در سومین همایش بررسی مسائل فرهنگی اجتماعی پناهندگان که در سالن غدیر مجتمع فرهنگی زیارتی یاوران مهدی برگزار شد، با تأکید بر اهمیت برگزاری همایش اظهار داشت: مردم افغانستان مردمی مسلمان، متدین، بیگانه ستیز می باشند که با تقدیم شهدای بسیاری روحیه ملی گرایی و اسلام گرایی خود را نادیده نگرفته اند.
وی ملت افغانستان را ملتی باهوش و از لحاظ ژئوپولوتیکی با اهمیت توصیف کرد و گفت:  در میان ارتباط کشورهای مختلف با یکدیگر، ایران و افغانستان یکی از عمیق ترین ارتباطات را در طول تاریخ با یکدیگر داشتند و این ارتباط عمیق به لحاظ تاریخی ثابت شده است.
وی خاطر نشان کرد: همانطور که ایران نمی تواند در تاریخ خود از نقش و اهمیت افغانستان غافل شود جمهوری اسلامی افغانستان نیز نمی تواند این ارتباط عمیق تاریخی را بدون در نظر گرفتن جمهوری اسلامی ایران مد نظر قرار دهد همچنین از نظر اشتراکات فرهنگی، اجتماعی و سیاسی این ارتباطات غیر قابل انکار است.

معاون بین الملل دفتر امام خامنه ای با بیان اینکه علاوه بر تاریخی بودن ارتباط بین ایران و افغانستان، ارتباط کمّی هم میان این دو کشور دوست و برادر وجود دارد، تصریح کرد: کرامت نوعی گفتمان قرآنی است و در جمهوری اسلامی ایران تأکید بر حفظ کرامت مهاجران افغانستانی  وجود دارد.
حجت الاسلام و المسلمین قمی خاطر نشان کرد: در حال حاضر ۳میلیون مهاجر از کشور افغانستان در ایران حضوردارند که هم اکنون حدود ۱۸هزار طلبه مشغول تحصیل در حوزه های علمیه حضور دارند که ۳ هزار نفر آنان فارغ التحصیل شده اند و همچنین ۳۷۰ هزار دانش آموز در مقاطع آموزشی بدون احتساب اینکه والدین این دانش آموزان مجوز حضور دارند یا خیر، امکان ادامه تحصیل را در ایران با دستور مقام معظم رهبری{امام خامنه ای} پیدا کردند.
وی با تأکید بر توسعه و گسترش روابط ایران و افغانستان گفت: باید مواظب شیطنت های دشمن باشیم همچنین باید مواظب آنهایی بود که میخواهند امنیت اسرائیل را در سایه اختلافات منطقه ای تأمین کنند.
معاون بین الملل دفتر مقام معظم رهبری با تأکید بر تخصصی شدن اجلاس های برگزار شده در ایران، گفت: اقامت طولانی مدت اتباع یک سری رنج ها و ملامت هایی را برای اتباع و پناه جویان افغانی بدنبال داشته است از همین رو باید اتباع ، تشویق به بازگشت کشورشان شوند.
حجت الاسلام قمی تصریج کرد: برای ساماندهی مسائل فرهنگی مهاجران افغانستانی در ایران باید تدابیر جدی تری اندیشید و در عرصه های مختلف امکانات بیشتری فراهم بیاید.
وی با بیان اینکه افغانستان به عنوان گوشه ای از امت واحده اسلام است، گفت: مبارزه با افراط گرایی و مبارزه با افکار شنیعی که در دنیا می پذیرد وظیفه امت اسلامی است.
معاونت بین الملل دفتر امام خامنه ای با بیان اینکه خشونت و بی بند باری دو امری است که در طول تاریخ غرب دیده میشود و در حال حاضر خشونت به امت اسلامی تحمیل میشود، تصریح کرد: عربستان برای فرار به جلو ائتلاف تروریزم انجام میدهد و شهید باقرالنمر را به شهادت میرساند.

حجت الاسلام قمی تصریح کرد: تجربه ایران نشان میدهد که ناتوی فرهنگی، نفوذ دشمن، جنگ نرم و زیر سوال بردن هویت دینی حربه های دشمن است و باید مواظب بود که کشور افغانستان درگیر آن نباشد، هر چند دشمن بیکار نمینشیند.

نماینده کمیساریا عالی بین المللی در ایران، سفیر جمهوری اسلامی افغانستان، مدیرکل امور اتباع خارجی وزارت داخله ایران از جمله حاضرین و سخنرانان این همایش می باشند.

این نشست در وقت بعدازظهر با برپایی کمیسیون های تخصصی پیرامون مسائل اجتماعی، فرهنگی، رفاهی، آموزش و تربیت پناهندگان کشور دوست و برادر افغانستان با حضور کارشناسان و صاحب نظران دنبال خواهد شد.
https://avapress.com/vdcam6n6a49nui1.k5k4.html
ارسال نظر
نام شما
آدرس ايميل شما