تاریخ انتشار :يکشنبه ۲۱ جوزا ۱۳۹۶ ساعت ۱۶:۲۰
کد مطلب : 144563
کاهش  15 درصدی قطع جنگلات در ولایات کشور/قطع جنگلات تهدیدی  جدی برای طبیعت ومحیط زیست کشور

 رئیس اداره ملی  حفاظت از محیط زیست کشور گفت: قطع جنگلات در افغانستان، یک تهدید بزرگ در برابر طبیعت و محیط زیست کشور می باشد که خوشبختانه نسبت به سال گذشته 15 درصد کاهش یافته است.

به گزارش خبرگزاری آوا،مصطفی ظاهر، رئیس ادارۀ ملی حفاظت از محیط زیست افغانستان، گفت: هرچند نسبت به سال گذشته، قطع جنگلات ۱۵ درصد کاهش یافته است؛ اما هنوز هم در برخی ولایت‌های این کشور، قطع جنگلات تهدید جدی برای محیط زیست به شمار می‌رود.

به گفتۀ مقام‌ها در این اداره، بر اساس مکلفیت‌های جهانی، افغانستان در حال حاضر، دو درصد ساحۀ سبز دارد که این رقم در سال ۲۰۳۰ میلادی، به ده درصد افزایش خواهد یافت.

رئیس اداره ملی حفاظت از محیط زیست کشور  ادامه داد: قطع جنگلات در افغانستان، یک تهدید بزرگ در برابر طبیعت و محیط زیست کشور می باشد.

وی با تأکید بر جلوگیری این روند، افزود: هم اکنون، مافیای چوب و برخی مردم محل، بخش اعظم جنگلات ولایت‌های کنر، نورستان، لغمان، فاریاب، بادغیس، خوست، پکتیا، پکتیکا و نیمروز، را قطع می‌کنند.

 ظاهر با اشاره به عوامل قطع جنگلات در کشور  گفت: قطع جنگلات عوامل مختلفی از جمله  بیکاری، غربت و نیازمندی به چوب، داردکه  ۸۰ تا ۹۰ درصد (چوب) به بیرون از افغانستان قاچاق می‌شود و تنها دو درصد یا کمتر از آن از سوی مردم محل برای سوخت یا کارهای ساختمانی استفاده می‌شود.

به گفتۀ وی، بر اساس قوانین جهانی حفاظت از محیط زیست، هر کشور مسئولیت دارد که دو فیصد اراضی خود را سبز نموده و اکنون نیز افغانستان بر اساس همین مکلفیت، دو درصد ساحه سبز دارد که این رقم تا ۲۰۳۰ میلادی،  ده درصد افزایش خواهد یافت.

وزارت زراعت، آبیاری و مالداری افغانستان، به منظور ازدیاد ساحات سبز، از یک سال گذشته به این طرف برنامه کمربند سبز را آغاز کرده است، که به شمول کابل، در شش ولایت افغانستان برای ساخت ساحات سبز کار می‌کند.

اسدالله ضمیر، وزیر زراعت افغانستان نیز در این مورد گفت: برنامه کمربند سبز کابل را که سال گذشته آغاز شده به خوبی ادامه داشته و انجام فعالیتها درمناطق مختلف کابل عملاً جریان دارد.

وی افزود: در  همین راستا در شش ولایت، برنامه کمربند سبز را آغاز کرده ایم که تا سال آینده به ده ولایت گسترش می‌یابد".

وزیر زراعت و آبیاری ومالداری افغانستان با اشاره به امضای تفاهمنامه میان وزراعت زراعت و اداره ملی حفاظت از  محیط زیست عنوان کرد: پارک کول حشمت‌خان" کابل نیز به حیث چهارمین پارک ملی حفاظت‌شده بر اساس امضاء تفاهمنامۀ میان وزارت زراعت و اداره ملی حفاظت از محیط زیست معرفی شده است.

 ضمیر اظهار داشت: قبلاً بخشی زیادی از این منطقه غصب شده بود؛ اما در نتیجۀ تلاش‌های وزارت زراعت، از غصب نجات یافت و در جملۀ پارک‌های حفاظت‌شده شامل گردید.

وی گفت: وزارت زراعت، پلان مدیریتی کول حشمت خان را در جریان ده سال، تهیه کرده که تنظیم پایدار آب آن ساحه، بهبود معشیت مردم، توسعه ساحه و دیگر موارد تخنیکی، در آن پلان شامل شده  است.

گفتنی است: پیش از این، واخان بدخشان، بند امیر و دره شاه فولادی در بامیان، به حیث سه پارک ملی حفاظت‌شده معرفی شده بود.

https://avapress.com/vdcaiyn6e49nym1.k5k4.html
ارسال نظر
نام شما
آدرس ايميل شما