تاریخ انتشار :چهارشنبه ۴ ثور ۱۳۹۲ ساعت ۰۹:۰۶
کد مطلب : 63336
بعد از سال 2014 در کنار افغانستان خواهیم ماند
اندرس فوگ راسموسن، منشی عمومی ناتو، در بروکسل مرکز بلجیم در یک نشست خبری تاکید کرد، که به همکاری خود بعد از سال 2014 با افغانستان ادامه می دهد.
 سکرتر جنرال ناتو دیروز در این نشست گفت: با سپری شدن دو سال از پروسۀ انتقال، ما هم اکنون در مرحله ای قرار داریم که می توانیم با اطمینان مدعی موفقیت استراتیژیکی و تاکتیکی این پروسه شویم.
وی افزود: نیروهای امنیت ملی ما توانایی شان را برای به عهده گرفتن مسئولیت های امنیتی از همکاران بین المللی مان به شیوه مسلکی و مؤثر در سرتاسر افغانستان به اثبات رسانیده اند و ماتوانسته ایم،دستاوردهای مهمی رابرای تأمین امنیت، تحکیم حاکمیت قانون و نیز بلند بردن توانایی های نیروهای امنیت ملی مان بدست آوریم تا آنها بتوانند به صورت مستقل از افغانستان در مقابل تهدیدات داخلی و بیرونی حراست نمایند.
رییس سازمان ناتو با بیان اینکه نیروهای افغانستانی بطور مستقیم مسئولیت امنیت و دفاع حدود ۹۰ در صد نفوس کشور را بدوش دارند، افزود: پروسۀ انتقال به سرعت پیش می رود، و تعداد زیادی از عساکر و افسران پولیس جان خود را فدای صلح و امنیت کشور شان میکنند.
وی در ادامه، موفقیت نیروهای ملی امنیتی افغانستان را گامی موثر در انتخابات ریاست جمهوری سال آینده خواند و گفت:این یک گام بسیار مهم در راستای تحکیم دموکراسی جوان افغانستان می‎باشد.
جنرال راسموسن، در بخش دیگر از سخنانش خاطر نشان کرد، همچنان که موفقیت پروسۀ کنونی انتقال را تحکیم می بخشیم و اکمال مؤفقانۀ آنرا تا ختم سال ۲۰۱۴ انتظار داریم، ما در افغانستان، خواهان بلند بردن و به کمال رسانیدن همکاری های امنیتی و دفاعی دراز مدت با هم پیمانان بین المللی خویش برای سالهای آینده هستیم.
رییس سازمان ناتو در تکمیل مطلب فوق افزود: در حقیقت، امروز همکاری مستحکم ما بنیاد استواری را برای یک همکاری پایدار درازمدت میان افغانستان و ائتلاف ناتو بشمول کشور های عضو آن که خواهان همکاری امنیتی و دفاعی با افغانستان در سالهای پس از ۲۰۱۴  هستند، تأمین میکند. وی با بیان ایننکه چنین همکاری امنیتی و دفاعی، بشمول حضور احتمالی نیرو های بین المللی در افغانستان پس از ۲۰۱۴ باید مبتنی بر یک سلسله اصول کلیدی استوار باشد، تصریح کرد: این اصول باید در برگیرندۀ احترام کامل به حاکمیت ملی، استقلال، تمامیت ارضی و وحدت ملی افغانستان و همچنان مالکیت افغانستانی باشد.
جنرال راسموسن با اذعان اینکه رابطۀ افغانستان با جهان در حال تحول است، گفت که در دورۀ پس از ۲۰۱۴، افغانستان دارای حاکمیت ملی و مستقل با دوستان و هم پیمانانش در منطقه وفرا منطقه به اساس منافع ملی مردم افغانستان، منافع مشترک و احترام متقابل میان دولت های مستقل در رابطه خواهد بود.هرگاه به این اصول اساسی احترام قائل گردد، افغانستان نیز کاملاً متعهد است تا موافقتنامه های دراز مدت امنیتی و دفاعی را با هم پیمانانش امضاء نماید.
سکرتر جنرال راسموسن در رابطه با موافقتنامۀ همکاری های امنیتی و دفاعی دوجانبه با ایالات متحده گفت: تا کنون ما سه دور از مذاکرات رسمی مثبت و سازنده را با ایالات متحده در کابل انجام داده ایم؛ این موافقت نامه مأموریت، حیطه، و مقاصد نیروهای ایالات متحده را مشخص ساخته و تمام اساسات مورد نیاز حقوقی و معافیت را که برای حضور دوامدار نیروهای ایالات متحده در قلمرو افغانستان به عنوان بخشی از موافقت نامۀ دوجانبه بعد از ۱۳۹۳ مطرح است، فراهم میسازد.طبیعی است که هر یک از کشورهای ناتو که خواهان همکاری های امنیتی و دفاعی با افغانستان بعد از سال ۱۳۹۳ می باشند، باید با دولت افغانستان به تفاهم دوجانبه برسند.
وی در ادامه از امضای موافقت نامه های همکاری با چندین عضو ناتو و کشور های دیگر که ممکن بعد از مأموریت آیساف و ناتو با افغانستان همکاری کنند، خبر داد و گفت: این موافقت نامه ها، همکاریهای دوامدار را طبق رضائیت دولت افغانستان فراهم می‎سازد.
راسموسن افزود: با درنظرداشت اشتراک اعضای غیر ناتو بعد از مأموریت آیساف ما انتظار داریم که ناتو و کشور های دیگر با دولت افغانستان در تعیین ضرورت و توجیه، موقعیت و حیطۀ حضور نظامی هر کشور در افغانستان همکاری کنند.
جنرال راسموسن در پایان تاکید کرد، ما شدیداً طرفدار یک مأموریت واحد بعد از ختم کار ناتو و آیساف در افغانستان هستیم. به عنوان بخشی از این امر، ما علاقه مند هستیم تا همکاری های خود را با متحدین خویش ژرف تر، وسیع تر، و قوی تر سازیم.
https://avapress.com/vdcaieni.49nee15kk4.html
ارسال نظر
نام شما
آدرس ايميل شما

نیرو های امنیت ملی افغانستان اصلا توانایی تامین امنیت در کشور را ندارند چگونه توانایی را دارند که هر روز آمار کشته شدن شان بالا میرود .
کشور های خارجی در نطر ندارند که این کشور ترک کنند به منایع سرشار ریرزمینی این کشور چشم دوخته اند تا سهمی هم نصیب شان گردد ولی ّبرای آوردن صلح و تامین امنیت این کشور سغی و تلاش نمیکنند.
آمریکایی ها در فکر ترک افغانستان نیستند نمیتوانند از منابع سرشار این کشور دل بکنند میخواهند در کنار این کشور بماند یا منابع سرشار را غارت کنند.