تاریخ انتشار :جمعه ۵ جوزا ۱۳۹۶ ساعت ۱۳:۴۷
کد مطلب : 143663
عکس: آرشیو
عکس: آرشیو

خشک‌سالی‌ها و جاری شدن سیلاب‌ها در سال جاری باعث کاهش ۴۰ تا ۵۰ درصدی حاصل کشت گندم و جو شده و این عوامل تا حدی بادغیس را از خودکفایی گندم دور ساخته است.

به گزارش خبرگزاری صدای افغان(آوا)، "عبدالله افضلی" عضو شورای ولایتی بادغیس به خبرنگار آوا گفت که ولایت بادغیس با خشکسالی زیادی مواجه شده که این امر سبب شده تا محصولات این ولایت با نسبت به سال گذشته کاهش روبرو شود.

به گفته‌ی او، اقتصاد مردم این ولایت هم مانند دیگر ولایات کشور از طریق کشاورزی به دست می‌آید. در این ولایت محصولاتی چون گندم، جو، زیره، هندوانه، خربوزه، سیب و توت بوده که منبع اقتصادی خوبی برای مردم به حساب می‌آید.

به گفته آقای افضلی، یکی از منابع مهم اقتصادی در بادغیس جنگل‌های پسته و چهارمغز است.

تمام محصولات زراعتی این ولایت به ولایات همجوار و کشورهای خارج از جمله ایران، پاکستان و امارات متحده عربی صادر می‌شود.

وی افزود: تخم هندوانه ولسوالی جوند که در افغانستان بی‌نظیر بوده و از جمله صادرات خوب خارجی به‌حساب می‌آید.

افضلی در رابطه با کشت زعفران گفت: از یک و نیم سال به این‌طرف کشت زعفران در حال ترویج است و در سالهای آینده به تولید آن خواهیم پرداخت.

برعلاوه خشک‌سالی، کم‌بود آب، ناامنی و آفت‌ها، نبود بازار فروش نیز از مشکلات عمده کشاورزان بادغیس است.

کشاورزان بادغیس می‌گویند که با آن‌که محصول زیادی از کشت‌زارهای مان بدست می‌آوریم اما نبود بازار سبب می‌شود تا محصولات خود را با قیمت پاین به‌فروش برسانیم.

آنان می‌گویند که این امر ضررهای زیادی را به ما وارد ساخته است.

عبدالعزیز حلیم‌یار رییس اداره زراعت بادغیس به خبرنگارآوا گفت: دراین ولایت در حدود نوزده‌هزارودوصدوهفتاد هکتار زمین آبی و شصدوپنج‌هزار هکتار زمین للمی/دیمی وجود دارد.

وی می‌گوید: به‌دلیل خشک‌سالی در سال جاری ۴۰ تا ۵۰ درصد از حاصلات کشت گندم و جو نسبت به سال گذشته کاهش یافته و بادغیس را از خودکفا شدن محصول گندم دور ساخته است. حاصلات زراعتی در سال گذشته خوب بوده و تا حدی رضایت مردم را به‌همراه داشت.

برعلاوه خشک‌سالی باران‌ها و ژاله‌های که در ۲۴ و ۲۵ ثورسال روان رخ داد بیش‌از نیمی از زمین‌های زراعتی ولسوالی جوند را تخریب کرده و از سوی دیگر حمله‌ور شدن حشرات به این کشت‌زارها زیان‌ها را دوچند ساخته است.

"عبدالله افضلی"عضو شورای ولایتی بادغیس گفت که سیلاب‌ها و ژاله‌ها در اوایل سال باعث ازبین رفتن صدها هزارجریب زمین زراعتی شده و آسیب‌های زیادی به حاصلات کشاورزی بخصوص زیره وارد کرده است.

این سیلاب‌ها باعث تخریب ده‌ها پل و پلچک و هزاران درخت مثمر و غیرمثمر شده‌است.

وی افزود که دولت دراین زمینه هیچ‌کاری نکرده است. مردم از موسسه‌های خارجی تقاضای همکاری کردند اما آنان گفتند تا زمانی که خودشان محل آسیب دیده را مشاهده نکنند، کمکی نمی‌کنند.

او یادآور شد که ناامنی‌ها در این ولسوالی‌ها مانع نظارت این موسسه‌ها از مناطق آسیب دیده شده‌ است.

عبدالعزیز حلیم‌یار رییس اداره زراعت بادغیس می‌گوید که تیم تحقیقاتی از مناطق آسیب دیده بازدید کرده و تصمیم بر آن شده تا موسسه UN و گروه‌های حوادث تا دو روز دیگر برای آنان کمک رسانی کند.

https://avapress.com/vdcaien6e49nyi1.k5k4.html
ارسال نظر
نام شما
آدرس ايميل شما