تاریخ انتشار :شنبه ۹ ثور ۱۳۹۶ ساعت ۱۴:۳۵
کد مطلب : 141863
سازمان خبرنگاران بدون مرز:

تایوان آزادترین رسانه ها را در آسیا دارد

تایوان آزادترین رسانه ها را در آسیا دارد

سازمان خبرنگاران بدون مرز در تازه ترین گزارش خود اعلام کرد: براساس شاخص های متعدد سنجش فعالیت آزاد رسانه ای در جهان، تایوان در صدر این فهرست در آسیا قرار دارد.

به گزارش خبرگزاری اوا به نقل از ایرنا، ر بر اساس گزارش جدید خبرنگاران بدون مرز در مورد وضعیت آزادی رسانه های ۱۸۰ کشور مختلف دنیا در سال ۲۰۱۶ میلادی ، تایوان به رغم کسب رتبه ۴۵ جهانی به عنوان اولین کشور دارای رسانه آزاد در آسیا مطرح شده است .


البته گروه دیده بان فرانسه در گزارشی اعلام کرد اگر چه تایوان نسبت به رتبه بندی سال گذشته خود۶ پله بالاتر آمده اما این کشور هنوز مشکلات زیادی در رابطه با فعالیت رسانه ای دارد و هنوز مقامات دولتی در چاپ و نشر مطالب رسانه ای دخالت می کنند.


طبق گزارش سالانه خبرنگاران بدون مرز، پس از تایوان کره جنوبی ، جاپن و هنگ کنگ به ترتیب جایگاه دوم تا چهارم رسانه های آزاد در آسیا را کسب کردند.


بر این اساس رتبه جهانی کوریا جنوبی ۶۳؛ جاپان ۷۲ و هنگ کنگ ۷۳ و چین ۱۷۶ اعلام شده است.


طبق رتبه بندی خبرنگاران بدون مرز ۲۰۱۷، ناروی ، سویدن و فنلاند به ترتیب رتبه های اول تا سوم آزادترین رسانه های دنیا را به خود اختصاص دادند.


سازمان خبرنگاران بدون مرز در گزارش امسال خود با تاکید بر اینکه تهدیدات علیه آزادی رسانه ای بیش از هر زمان دیگری بسیار زیاد شده است هشدار داد: آزادی مطبوعات در سراسر دنیا اکنون با تهدید جدیدی ' اخبار دروغین' ، 'ظهور دولت های خودکامه' و 'نظارت رسانه ای' مواجه شده است.


در جنوب شرق آسیا نیز ،تایلند با افت ۶ پله ای نسبت به سال ماقبل در رده ۱۴۲ آزادی مطبوعات جهان قرار گرفت.


بر اساس طبق بندی خبرنگاران بدون مرز، رسانه های اندونزی در رتبه ۱۲۴، فیلیپین در رتبه ۱۲۷، میانمار ۱۳۱، کامبوج ۱۳۲، مالزی ۱۴۴، سنگاپور(به سه پله افزایش)۱۵۱ ، برونئی ۱۵۶ ، لائوس ۱۷۰ وویتنام در رتبه ۱۷۵جهان از نظر آزادی فعالیت قرار گرفتند.


براساس این ارزیابی، کره شمالی با کسب رتبه ۱۸۰، بدترین وضعیت آزادی رسانه ای را دارد.


هنگ کنگ نیز با ۴ رتبه سقوط نسبت به سال گذشته ، جایگاه ۷۳ ام جهانی در آزادی مطبوعات را به دست آورد و چین با رتبه ۱۷۶ از میان ۱۸۰ کشور در زمره بدترین کشورهای جهان آسیا از نظر آزادی مطبوعات قرار گرفت.


'بنجامین اسماعیل' رئیس بخش آسیایی سازمان خبرنگاران بدون مرز در این زمینه گفت: تاکنون گزارش های متعددی از گروههای حقوق بشری در چین و هنگ کنگ علیه دخالت دولت در فعالیت رسانه ها داشته ایم. برخی از این گروهها از دستگیری کتابفروشان هنگ کنگی در چین گزارش داده اند.


وی افزود: برخی از شهروندان هنگ کنگی در تماس با گروه خبرنگاران بدون مرز از اعمال سانسور و نظارت بر رسانه ها ی این کشور خبر دادند.


سازمان خبرنگاران بدون مرز، رتبه بندی وضعیت آزادی رسانه ای ۱۸۰ کشور جهان را براساس پاسخ های مخاطبان به پرسشنامه ای که سال ۲۰۱۶ در رسانه های حرفه ای دنیا منتشر شده بود و همچنین جمع آوری آرا و نظرات حقوقدانان ، وکلا و جامعه شناساسان در مورد این سوالات ارائه کرده است.


سوالات این پرسشنامه بر کثرت گرایی، استقلال رسانه ای ، خودسانسوری، چارچوب قوانین ، شفافیت و زیرساخت ها تمرکز داشته است.

https://avapress.com/vdcai6n6e49nya1.k5k4.html
ارسال نظر
نام شما
آدرس ايميل شما