تاریخ انتشار :چهارشنبه ۲۵ حمل ۱۳۹۵ ساعت ۲۱:۵۲
کد مطلب : 124817
شکایت رانندگان تاکسی از آزار و اذیت توسط زنان
با گشت و گذار در برخی از مناطق شهر کابل، با ناهنجاری های اجتماعی مختلفی روبرو می شویم؛ از وضعیت اسفار و تجمع معتادین در زیر پل ها گرفته تا صدای گوشخراش بلندگوهایی که به پخش موسیقی می پردازند،  از خودنمایی زنان بدحجاب تا رد و بدل شدن الفاظ غیر اخلاقی بین بازاریان و رانندگان،  که هر کدام به نحوی متأثر کننده است. 

اما اکنون مشکل تازه ی فراگیر شده  که قبلا در شهر کابل بی سابقه بوده و برای رانندگان تاکسی به وجود آمده است. آن هم آزار و اذیت رانندگان تاکسی توسط زنان است.

خبرگزاری صدای افغان(آوا) در مصاحبه با رانندگان، کارشناسان و مسئولین به تهیه گزارش از این معضل پرداخته است:

تعدادی زیادی از رانندگان تاکسی در شهر کابل، از زنانی که به آزار و اذیت رانندگان پرداخته و اخاذی می کنند، شکایات دارند.

به گفته آنان، تعدادی از زنان در نقاط مختلف شهر کابل با اخاذی و تهدید رانندگان تاکسی را آزار و اذیت می کنند.

محمد جواد یعقوبی، راننده تاکسی می گوید: "تعداد زنان اخاذ در شهر کابل به حدی زیاد شده که در هنگام رانندگی، روزانه حداقل یک بار با آنان برخورد می کنیم، این زنان بعد از اینکه موتر سوار می شوند و مقداری از مسیر راه را طی می کنند، لفاظی را شروع می کنند.

به گفته وی، این زنان با عشوه و ناز، الفاظی رکیکی را به زبان می آورند و از رانندگان درخواست اعمال ناشایست می کنند که زبان شرم از بیان آن دارد.

او میگوید؛ حضور این زنان در سطح شهر کابل به حدی شده که  بسیاری از رانندگان تاکسی از سوار کردن، زنانی که همراهِ مرد نداشته باشند، خودداری می کنند.

یعقوبی، خاطر نشان کرد که اگر جلو همچو افرادی در شهر کابل گرفته نشود، تعدادی زیادی از جوانان به فساد اخلاقی رو می آورند که این کار عاقبت بسیار خطرناک برای خانواده ها و جامعه به دنبال دارد.

همچنان احمد راشد احمدی، یک راننده دیگر تاکسی، به آوا گفت: من در مسیر سرک میدان هوایی رانندگی میکنم، و همه روزه با زنانی روبرو می شوم که تقاضای اعمال نامشروع می کنند، وقتی هم که جواب رد بشنوند، از موتر پیاده می شوند بدون اینکه پول کرایه را پرداخت کنند. 

به گفته وی، برخی از این زنان در صورتی که به تقاضایشان پاسخ رد داده شود، تهدید به آبرو ریزی کرده و درخواست فلان مقدار پول را می کنند.

به اساس گفته های احمد راشد، تنها در سرک میدان هوایی چنین زنانی نیستند، بلکه در نقاط مختلف پایتخت، همچو زنان وجود دارد که اقدام به آزار و اذیت و اخاذی از رانندگان می کنند.

این راننده تاکسی علاوه نمود، در پوسته های امنیتی سطح شهر کابل، پولیس زن وجود ندارد. وقتی که به این نوع مشکل برمیخوریم، حیران می مانیم که به کجا مراجعه کنیم؟!

احمد راشد تصریح کرد؛ نبود پولیس زن در پوسته های سطح شهر باعث شده که این زنان در بعضی مواقع با زورگیری به دزدیدن اموال مردم نیز اقدام کنند.

در همین حال، محمد داود افضلی، استاد روان شناسی دانشگاه، به آوا گفت: سطح پایین سواد، فرهنگ نادرست و بیکاری در کشور از عواملی پنداشته می شوند که عده از زنان و مردان دست به آزار و اذیت شهروندان می زنند.

آقای افضلی تاکید می کند، در بعضی موارد، شوهران به زنان خود درست رسیدگی نمی کنند، که یکی از عواملی به شمار می رود که برخی از خانم ها به چنین اعمال ناجایزی آغشته شوند.

این استاد دانشگاه می افزاید؛ فرهنگ های ناپسند مانند گرفتن مصارف زیاد در عروسی ها و رقابت بسیار نادرست در بین خانواده ها، باعث شده تعداد زیادی از جوانان هم از دختر و پسر، نتوانند ازدواج کنند و  دست به چنین اعمال ناشایستی بزنند.

وی گفت، اگر حکومت برای اتباع خود شغل ایجاد نکند، ما شاهد اعمال بدتر از این در جامعه خود خواهیم بود. چون فقر باعث تمام بدبختی ها در یک جامعه می باشد.

وی با ابراز تاسف گفت، حکومت هیچ توجهی به معضلات اجتماعی ندارد، فقط در فکر قدرت و زد و بندهای سیاسی می باشد، و این عدم توجه حکومت، باعث شده فساد اخلاقی در جامعه روز به روز افزوده شود.

به گفته وی، در این اواخر، زنان نه تنها دست به اعمال غیر اخلاقی میزنند، بلکه حالا رو به مواد مخدر نیز آورده اند. اگر دولت توجه به این معضل نکند زنان و دختران جوان در معرض خطرهای متعدد دیگری نیز قرار می گیرند.

این استاد دانشگاه، در مورد جوانان اعم از دختر و پسر گفت؛ در شهر های بزرگ افغانستان، مکان های سربسته ای برای کشیدن قلیون ساخته شده است که روزانه تعدادی زیادی از جوانان دختر و پسر در این مکان ها، برای دود کردن پول شان می روند. 

وی تاکید کرد؛ ما از حکومت وحدت ملی می خواهیم که برای بیرون رفت از این معضلات، اقدامات جدی را انجام دهد تا ما یک جامعه خوب داشته باشیم.

افضلی در عین حال، بیان کرد؛ اگر جلو همچو زنان در شهرها گرفته نشود، زنان بیشتری آغشته این اعمال ناشایست خواهند شد، و مردان سست عنصر را نیز به سوی خود سوق خواهند داد.

وی گفت، ادامه یافتن و گسترش این معضلات، باعث این شده که بعضی از خانواده ها دچار از هم پاشیدگی شوند و مردان دست به خشونت علیه زنان بزنند که در بعضی موارد حتا به قتل یک انسان منجر شده است. 

در همین حال قربانعلی ابراهیمی، آمر کنترول حوزه دهم به آوا، گفت: ما برای جلوگیری از آن عده زنانی که دست به آزار واذیت رانندگان تاکسی در شهر کابل می زنند از وزارت داخله درخواست پولیس زن را در پوسته های سطح شهر کرده ایم.

به گفته وی، اکنون در حوزه های کابل پولیس زن وجود دارد، ولی برای جلوگیری از همچو قضایا در سطح شهر، که برای پولیس های مرد دشوار است به آن رسیدگی کنند، کفایت نمی کند.

ابراهیمی، علاوه نمود درحدود سه ماه پیش یک یا دو مورد همچو قضایایی داشته ایم، اما در این اواخر این نوع جرایم کم شده است. 

او گفت: در این اواخر کدام راننده تاکسی به حوزه ما شکایت در مورد آزار و اذیت شان توسط زنان نکرده است، اگر کسی دراین مورد شکایت داشته باشد، پولیس برای جلوگیری و مقابله با آن آماده است.

این مقام پولیس در حین حال گفت: آمریت جنایی پولیس کابل، برای جلو گیری از همچو جرایم، پلان های خوبی روی دست گرفته که در ماه گذشته این آمریت دست آوردهای بسیارخوبی داشته است.

او افزود: برای جلوگیری از همچو قضایا، باید رانندگان تاکسی با پولیس کابل همکاری جدی داشته باشند، هر وقت به این نوع مشکل بر می خورند به شماره ۱۰۰ و یا ۱۱۹ که شب و روز فعال است، در تماس شوند.

به اساس گفته های ابراهیمی، تا مردم با نیروهای امنیتی شان همکاری دوامدار نداشته باشند، نیروهای امنیتی به تنهایی نمی توانند که به تمام جرایم رسیدگی کنند.

وی از رانندگان تاکسی در شهر کابل خواست؛ هر وقت با همچو افراد رو برو می شوند به نزدیک ترین پوسته امنیتی مراجعه نمایند، تا به مشکل شان رسدگی صورت بگیرد. 

او در اخیر ابراز کرد؛ در هفته با یک یا دو قضیه فعل زنا، در ساحات حوزه دهم  روبرو می شویم، که بعد از طی مراحل دوسیه شان به ارگان های عدلی و قضای سپرده می شود.

این در حالیست که همواره زنان در کشور از خشونت علیه خودشان شکایت دارند.

به باور آگاهان، نشر فیلم و سریال های زننده خارجی و ترویج بی بند و باری در تعدادی از رسانه های تصویری افغانستان، باعث بسیاری از معضلات در جامعه، چون فرار دختران جوان و از هم پاشیدگی خانواده ها شده است.

به گفته آنان، امروز جوانان کشور آنچه که از تلویزیونها میاموزند صرف تقلید از هنر پیشه های سینمای بالیود، هالیود و ترکیه چیزی بیش نیست. ارایۀ مدلهای برهنه، همه برای مدل‌ سازی در میان جوانان، پخش و نشر سریالها و فیلم‌های سینمای مبتذل به قصد از بین بردن قباحت و زشتی مفاسد اخلاقی مانند ترویج رابطه ناشایست میان دختر و پسر، شراب نوشی، رفت و آمد در دسکوتیک‌ها، اعتیاد به مواد نشه آور و... از اساسی ترین برنامه های این رسانه ها شناخته میشود . 

الگوسازی و آن هم به نوعی غربی و یا شرقی که به اخلاق افغانی پایبند نباشد در قالب‌های مختلف از مهمترین رسالت رسانه‌هایی بوده است که غربی‌ها در پشت آنها بنام حمایت از حقوق انسان و آزادی زن از اسارت مرد، نهادینه ساختن دموکراسی و... !!! قرار دارند.
https://avapress.com/vdca6yn6049nua1.k5k4.html
ارسال نظر
نام شما
آدرس ايميل شما