تاریخ انتشار :پنجشنبه ۱۶ سنبله ۱۳۹۶ ساعت ۱۶:۴۰
کد مطلب : 149478
صنعت تولید گوشت و تخم مرغ تقریبا به خود کفایی رسیده است

رئیس اتاق های تجارت و صنایع در بلخ در خصوص رشد صنعت مرغداری ولایت بلخ گفت: "ما در قسمت صنعت مرغداری تقریبا به خود کفایی رسیده ایم در حالی که ۲ سال پیش در بلخ ۶۰۰ فارم مرغداری موجود بود و اکنون این فارم ها به ۸۰۰ فارم کوچک، متوسط و بزرگ افزایش پیدا کرده است.

به گزارش خبرگزاری صدای افغان (آوا)، سومین کنفرانس و نمایشگاه انکشاف ارزش های زنجیره مرغداری شمال و شمال شرق کشور، امروز در یکی از هوتل های شهر مزار شریف برگزار گردید.

آرش یونسی ؛ رئیس اتاق های تجارت و صنایع در بلخ با بیان اینکه این برنامه سه روز ادامه دارد، در مورد هدف برگزاری این نمایشگاه گفت: در این نمایشگاه تولیداتی که در بخش مرغداری است به نمایش گذاشته می شود و صنعت کارانی که در بخش مرغداری کار می کنند از ولایت های شمال و شمال شرقی کشور در این نمایشگاه اشتراک کرده اند تا بتوانند تجارب را با همدیگر به اشتراک بگذارند.

وی در قسمت رشد صنعت مرغداری در ولایت بلخ گفت: "ما در حالی در صنعت مرغداری به خود کفایی رسیده ایم که  ۲ سال پیش در بلخ ۶۰۰ فارم مرغداری موجود بود و اکنون این فارم ها به ۸۰۰ فارم کوچک، متوسط و بزرگ افزایش پیدا کرده است.

ریس اتاق های تجارت بلخ، درباره مشکلاتی که سد راه صنعت مرغداری است، گفت: بزرگترین ضربه را به صنعت مرغداری در شمال و شمال شرق کسانی می زنند که از راه قاچاق، گوشت و تخم مرغ را به این ولایات وارد می کنند .

وی در ادامه گفت : ما از حکومت مرکزی خواهان این هستیم تا جلوی وارد شدن گوشت و تخم مرغ خارجی را بگیرند تا ما با فروش محصولات داخلی، به خود کفایی کامل برسیم.

هم چنان بشیر احمد مژده ؛ رئیس اتحادیه مرغداران زون شمال می گوید: تولید مرغداری در سمت شمال رو به انکشاف است.

وی تاکید کرد: تولیدات داخلی در داخل کشور اهمیت ندارد. با وجود این که صنعت کاران ما ظرفیت تولید ۹ میلیون جوجه مرغ را دارند اما باز هم، جوجه از کشور پاکستان وارد می شود.

رئیس اتحادیه مرغداری، در مورد تولید گوشت مرغ در بلخ گفت: روزانه در حدود ۳۰ الی ۳۵ تن گوشت مرغ به بازار عرضه می شود.

با این حال ضیاء گل ؛ رئیس انجمن مرغداری ولسوالی دولت آباد خواهان توجه به رشد بالای صنعت مرغداری در این ولایت می باشد.

وی به خبرنگار آوا گفت: گوشت و تخم مرغی که در کشور توسط صنعت کاران ما تولید می شود؛ کیفیت خوبی دارد و از طرف دیگر اگر به صنعت کاران توجه شود در قسمت رشد تولید کشور و خود کفا شدن نیز کمک می کند.

این خانم صنعت کار با بیان اینکه فعلا در انجمن آنها ۳۰ خانم مصروف کارهای مرغداری هستند، در باره مشکلات شان گفت: "مشکلات عمده ما نبود بازار خرید و هم چنان کمبود جای و بلند بودن مصرف آب و برق است که از نهاد های مسئول خواهان همکاری در این زمینه هستیم".

با این حال احمد ولی سنگر ؛ آگاه امور اقتصادی در بلخ می گوید: سیاست های معقول یک کشور برمبنای خود کفایی یک کشور تامین می شود و کشوری که از لحاظ اقتصادی خود کفا باشد می تواند استقلال سیاسی کامل نیز داشته باشد.

وی در ادامه گفت: رشد سکتور خصوصی باید در محراق توجه پالیسی حکومت باشد و از تولیدات داخلی باید روز به روز در مارکت های کشور استفاده گردد.

قابل ذکر است صنعت کارانی که در بخش تولیدات مرغداری کار می کنند امروز در این نمایشگاه ۳۰ غرفه را به نمایش گذاشتند که ۲۷ غرفه از ولایت بلخ ،یک غرفه از ولایت کابل، یک غرفه از ولایت قندوز و یک غرفه دیگر از ولایت بغلان بود.

https://avapress.com/vdca0on6a49nyy1.k5k4.html
ارسال نظر
نام شما
آدرس ايميل شما