تاریخ انتشار :شنبه ۶ ثور ۱۳۹۳ ساعت ۱۷:۳۷
کد مطلب : 90327
آزادی بیان تحفه غرب برای افغانستان نیست
آزادی بیان تحفه غرب برای افغانستان نیست و پیشکسوت های مطبوعات در ادوار مختلف به مبارزات جدی در این زمینه پرداخته اند.
از روز جهانی آزادی مطبوعات امروز شنبه با حضور وزیر اطلاعات و فرهنگ، رئیس اتحادیه ملی خبرنگاران و شماری از خبرنگاران در کابل تجلیل شد.
سید مخدوم رهین؛ وزیر اطلاعات و فرهنگ در این مراسم گفت که روز جهانی آزادی مطبوعات، جشن پیروزی مطبوعات در افغانستان است.
آقای رهین گفت که آزادی بیان تحفه غرب برای افغانستان نیست و پیشکسوت های مطبوعات در ادوار مختلف به مبارزات جدی در این زمینه پرداخته اند.
او افزود:«ما میراث داران آن پیشکسوت ها هستیم.»
وی از محیی الدین انیس نام برد و گفت که محیی الدین انیس؛ مؤسس روزنامه ملی انیس، اولین قربانی آزادی بیان در افغانستان بوده است که مدت ها در زندان استبداد به سر برد و در آخرین روزهای زندگی اش سر به زانوی یکی از هم بندانش جان به جان آفرین سپرد.
وزیر اطلاعات و فرهنگ در مورد خشونت علیه خبرنگاران صحبت کرد و گفت که خشونت در برابر خبرنگاران خشونت در برابر قشری است که به عنوان سپاه‌داران عرصه اطلاع رسانی، تنها سلاح شان قلم و دوربین عکاسی است.
او از کاهش آمار خشونت علیه رسانه ها و خبرنگاران اظهار خرسندی کرد.
آقای رهین اهانت و توهین لفظی، لت و کوب و قتل را از انواع مختلف خشونت های وارده بر خبرنگاران برشمرد و از حکومت خواست که در راه مصونیت خبرنگاران سعی دقیق به خرج دهد.
وی خطاب به حلقات حامی آزادی بیان و خبرنگاران گفت که فقط مواردی از خشونت ها به عنوان خشونت علیه آزادی بیان مطرح است که ریشه در خصومت های شخصی و مسایل خصوصی نداشته باشد و خبرنگار در حین انجام وظیفه خبررسانی یا در ارتباط با شغل خبرنگاری مورد خشونت واقع شده باشد.
وزیر اطلاعات و فرهنگ از برنامه ای که جدیدا به رئیس جمهور پیشنهاد کرده خبر داد و گفت که وزارت اطلاعات و فرهنگ به رئیس جمهور پیشنهاد دایرکردن یک کمیسیون عالیرتبه باصلاحیت که متشکل از نمایندگان با صلاحیت وزارت داخله، امنیت ملی، لوی سارنوالی، ۲ نفر از خبرنگاران باتجربه و دارای تحصیلات عالی و نمایندگان وزارت اطلاعات و فرهنگ می باشد را داده است.
وی افزود که باید چنین کمیسیونی شکل بگیرد و پیگیر خشونت های وارده بر خبرنگاران باشد؛ تا همه بدانند که خشونت علیه خبرنگاران و رسانه ها بی پیگرد نمی ماند.
آقای رهین همچنین میزگردها، مناظرات سیاسی و تبلیغاتی که توسط رسانه های صوتی و تصویری در جریان انتخابات پخش می شد را در میزان اشتراک مردم مؤثر توصیف کرد.
وی به رسانه ها تاکید کرد که باید با لحن آرام و بدون اشاره انگشت با مخاطب مورد مصاحبه خود رفتار کنند.
او ادامه داد که رسانه ها باید متوجه باشند که برنامه ها و سریال هایی که پخش می کنند منجر به پایمال کردن کرامت انسانی و به انحراف کشیده شدن جوانان و خانواده ها نشود.
محمد هاشم عصمت اللهی؛ رئیس اتحادیه ملی خبرنگاران و رسانه ها هم گفت:«ما دوران های مطبوعاتی زیادی را تجربه کردیم؛ اما این دوره با دوره هایی که در طول ۱۴۰ سال تجربه کردیم کاملا متفاوت است.»
او افزود که ما خود در مورد آزادی مطبوعات پیش‌قدم شدیم؛ اما بعدا خارجی ها آمدند و نظرات شان را با ما مطرح کردند.
وی ادامه داد اینکه امروز ما آزادی مطبوعات را شاهد هستیم از قابلیت مردم افغانستان است.
آقای عصمت اللهی تاکید کرد که رسانه های افغانستان باید متحد و همبسته باشند و گفت که برای رسانه های ما باید منافع ملی در اولویت قرار داشته باشد.
رئیس اتحادیه ملی خبرنگاران گفت که ما باید یک سیستم داشته باشیم، یک سیستم یکپارچه که همگرایی و همسویی رسانه ها در آن لحاظ شده باشد.
وی با اشاره به اینکه امروزه رسانه ها از قدرتی برخوردار اند که می توانند قدرت تعیین کنند و سرنوشت یک کشور را رقم بزنند گفت که رسانه ها قدرت این را دارند که به مخاطب خود بگویند که چطور فکر کند، چطور بپوشد و حتی چطور عمل کند.
آقای عصمت اللهی افزود که رسانه های ما باید در کنار آزادی، مسئولانه عمل بکنند.
https://avapress.com/vdca0eno.49nwu15kk4.html
ارسال نظر
نام شما
آدرس ايميل شما