تاریخ انتشار :شنبه ۱۷ میزان ۱۳۹۵ ساعت ۲۳:۳۱
کد مطلب : 131774
دبیرکل حزب اسلامی تبیان در دیدار با جمعی از مسؤلین و دست اندرکاران دفترمرکزی مرکزتبیان درکابل:

وجود اختلافات در ارگ و سایر بخش های اجتماع، بزرگترین عامل ایجاد و گسترش نا امنی در کشور است

وجود اختلافات در ارگ و سایر بخش های اجتماع، بزرگترین عامل ایجاد و گسترش نا امنی در کشور است

رییس‏ عمومی مرکز فعالیت‏های فرهنگی ‏اجتماعی تبیان با بیان اینکه اختلافات بزرگترین عامل ایجاد و گسترش ناامنی در کشور است، به سران حکومت و سران و احزاب و اقوام توصیه کرد که دست از اختلافات بردارند.

به گزارش خبرگزاری صدای افغان(آوا) حجت الاسلام و المسلمین سیدعیسی حسینی مزاری، در دیدار با جمعی از مسؤلین، کادرها و پرسنل دفترمرکزی مرکز فعالیت های فرهنگی اجتماعی تبیان در کابل تصریح کرد: اگر چه عامل عمده و اثر گذار ناامنی ‏ها نیروهای خارجی و دست‏های پشت پرده‏ ی مرتبط با آنها هستند که با جدیت کار می کنند؛ اما عامل داخلی را هم نباید نادیده بگیریم، چون همین عامل داخلی زمینه سوء استفاده را برای عوامل خارجی فراهم می‏کند.

آقای مزاری در ادامه صحبت و پس از پرداختن به دو نکته پیرامون مسایل مربوط به محرم الحرام و صلح آقای حکمتیار با حکومت وحدت ملی، به سومین نکته مورد نظر خود درباره نا امنی های اخیر به خصوص مشکلات پیش آمده برای مردم در مسیر راه کابل و بامیان، پرداخت و بابیان اینکه عامل داخلی ناامنی نیز متشکل از چند ریز عامل است که باعث می شود ناامنی در کشور گسترش پیدا کند، افزود: اولین ریز عامل ایجاد و گسترش ناامنی‏ های کشور وجود اختلافات است که متاسفانه از ارگ تا سایر میدان‏ها، در سطح احزاب، علما، سازمان‏ها، مراکز و مجامع مردمی وجود دارد.

براساس گفته‏ های آقای مزاری؛ طبیعی است که اختلافات زمینه‏ های سرگرمی دست اندرکاران حکومت، شخصیت‏ها، عناصر اثرگذار و جریان ها را فراهم می کند و باعث ضعف و بدنامی اجتماع و جامعه می‏شود و از طرف دیگر دشمنان‏ما از این زمینه ها به نحو مطلوب سوء استفاده می کنند و قربانیان اصلی این خودخواهی هم فقط مردم افغانستان است.

دبیرکل حزب اسلامی تبیان تاکید کرد که؛ به مسؤلان ارگ و به گروه‏های مسلمان به خصوص شیعیان خود توصیه می کنیم که دست از این اختلافات بردارند.

آقای مزاری خاطر نشان کرد که همه گروه‏ها و تمام شخصیت‏ها از خود ما هستند و ما نباید با مطلق انگاری با قضایا برخورد کنیم و یکجانبه دیگران را رد یا تایید کنیم.

این آگاه سیاسی تاکید کرد: کسانیکه در ارگ هستند به این فکر نباشند که چون گذشته، یک حزب و یا یک قوم می تواند بر کشور سیطره پیدا کند و با انحصار قدرت و افزون خواهی و طرد و تضعیف رقیب خود به توفیقاتی نایل شود و حاکمیت افغانستان را قبضه کند.

آقای مزاری گفت: در افغانستان هیچ قوم و هیچ حزبی به تنهایی نمی‏تواند حکومت و امنیت را تامین کند، ازین رو، همه اقوام باید در این سرزمین حضور و نقش داشته باشند و تمام سازمان ها و احزاب چه بزرگ و چه کوچک باید در اداره کشور سهم مناسب بگیرند.

رییس‏ عمومی مرکز فعالیت‏های فرهنگی‏ اجتماعی تبیان خاطر نشان کرد که در افغانستان، مردم، اقوام، گروه‏ها، جریان‏ها، شمال و جنوب، شرق و غرب و مرکز، اعضای یک بدن اند، که اگر یک عضو از کار بیافتد و یا نقش و سهم مناسبی برای ایفای وظیفه پیدا نکند، تمام بدن از کار خواهد افتاد.

آقای مزاری خطاب به سران حکومت وحدت ملی گفت: این را هم غنی و هم عبدالله و هم دیگر سران ارگ بفهمند که اگر در افغانستان یک قوم، حزب و یا جریانی خاص چه بزرگ و یا کوچک، نظر حُسن نسبت به حاکمیت و نسبت به کُل افغانستان نداشته باشد و مورد استفاده خارجی ها قرار بگیرد، قطعاً کشور روی آرامش را نخواهد دید.

رییس‏ عمومی مرکز فعالیت‏های فرهنگی‏ اجتماعی تبیان خاطر نشان کرد که احزاب و جریان‏های افغانستان هم بفهمند که بدون تفاهم، بدون همزیستی مسالمت آمیز و در کنار هم قرار گرفتن و داشتن حسن نظر نسبت به همدیگر، امکان گذران زندگی در کشور، نه برای خودشان و نه برای مردم افغانستان مسیر خواهد شد.

این عالم دینی با بیان اینکه ما نباید مطلق انگاری داشته باشیم و نباید آبادی خود را در ویرانی دیگران ببینیم، یادآور شد که به خصوص جریان‏ها و احزاب شیعه باید به این موضوع رسیده باشند که هم رهبران سنتی و هم رهبران جوان که حالا تبارز کرده اند و یا در آینده ظهور و بروز می کنند، از ما هستند و نباید تحت هیچ شرایطی اجازه دهیم که افراد، جریان ها و احزاب در راستای تخریب و تضعیف اینها اقدام کنند.

رییس‏ عمومی مرکز فعالیت‏های فرهنگی‏ اجتماعی تبیان اظهار داشت که این فکری غلط است که بگوییم تاریخ مصرف رهبران سنتی گذشته است؛ در حالیکه اینها تازه پخته شده اند و می‏توانیم از تجربیات و اندوخته‏ های شان بیش از گذشته حُسن استفاده کنیم.

آقای مزاری اضافه کرد که این چه منطقی است که ما با بزرگان و شخصیت های مبارز خود که سالها در سِمت رهبری جریان‏ها قرار داشته؛ سر مخالفت را بلند و در راستای تضعیف اینها اقدام کنیم. طبیعی است که داشتن یک چنین روحیه و قصدی ناشی از نهایت خامی برخی است و یا نشأت یافته از وابستگی دسته دیگر تا اینگونه علیه این شخصیت و جریان و یا آن عنصر و تشکیلات، موضع تخریبی اتخاذ گردد و بدینترتیب علاوه بر تضعیف و حتی براندازی سرمایه های خود، در جهت ایجاد و گسترش اختلافات عمل منافقانه در پیش گرفته شود. همچنان که نه تنها علیه رهبران جوان و سرمایه های استوانه ای کشور نه تنها اقدامی منفی صورت نگیرد که زمینه های تشویق و حمایت آنها فراهم گردد.

وی با بیان اینکه متاسفانه امروز در بین جریان‏های شیعی‏ ما شرایطی از اختلافات ایجاد شده که کاملاً مایوس کننده‏ است گفت: وجود اختلافات در میان مجموعه های شیعی نشانگر رشد فکری و فرهنگی ما نبوده بلکه نمایانگر حرکت به سوی قهقرا است و به جای پیشرفت، هر روز عقب مانده تر می شویم.

رییس‏ عمومی مرکز فعالیت ‏های فرهنگی‏ اجتماعی تبیان تاکید کرد که باید در بین جریان ها و احزاب ما همسویی ایجاد شود؛ ما قدر بزرگان خود را بدانیم و بزرگان ما قدر کوچکان خود را بدانند.

آقای مزاری با بیان اینکه هر شخصیت و دسته ای، حزب و خط مش سیاسی اش مال خودشان باشد و بگذاریم با داشته فکری خود مبارزه کنند، خاطر نشان کرد که ما نباید این انحصار فکری را ایجاد کنیم که اگر کسی با ما هماهنگ بود او خوب است اما اگر هماهنگ نبود اجازه کار را نداشته باشد.

آقای مزاری با بیان اینکه؛ امروز اختلافات موجوده در سطح جامعه، باعث شده که مسیر بامیان - کابل نا امن باشد یاد آور شد که مگر ما در سطح شیعیان خود کم شخصیت ها و جریان های قدرتمند داریم تا اینگونه منتظر بنشینیم که تروریست ها جوانان ما را هر روز به اسارت ببرند و بعد هرگونه که دلشان خواست با آنها برخورد کنند و گاهی ذبح کنند و گاهی با گلوله ببندند و گاهی هم با عذر و زاری رها کنند؟!.

آقای مزاری افزود که متاسفانه شخصیت‏ها و جریان های ما اینجا گرفتار اختلافات شده، در حالیکه آنجا مردم ما زیر پای گروه‏های افراطی، تکفیری و تروریستهای ضد حاکمیت قربانی می‏شوند و از آن طرف هم ما که هر روز شعار می دادیم که بامیان امن است، گروهی از مردم ما به طالبان می پیوندند و پایگاه طالبان را در ولایت بامیان افتتاح و موجبات نگرانی مردم را فراهم می کنند.

آقای مزاری، به مردمی که درگیر اختلافات اند پیشنهاد کرد که دست از اختلافات بردارند چون با اختلافات کاری نمی‏ شود و با حذف و کشتن و ترور کردن در افغانستان چیزی حل نمی‏شود.

آقای مزاری تاکید کرد که ما باید در کنار هم دست به دست هم دهیم و وحدت و هماهنگی ایجاد کنیم.

رییس‏ عمومی مرکز فعالیت‏های فرهنگی‏ اجتماعی تبیان همچنان افزود که ریزعامل داخلی دیگر "فساد اداری" است که متاسفانه این هم به خاطر وجود اختلافات است.

آقای مزاری افزود که فساد اداری امروز دمار از روزگار مردم در آورده است، به گونه ای که آسان ترین و کم ارزشترین کار اداری خود را بدون پرداخت پول انجام داده نمی توانیم. طبیعی است که وجود این مشکل باعث می گردد تا برخی از عناصر تروریست توانایی پیدا کنند که با پرداخت رشوه از کمربندهای امنیتی عبور کرده، خود را به مراکز حساس برسانند و به عملیات انفجاری و انتحاری یا ترور و وحشت بپردازند.

عدم انتصاب افراد بدون لیاقت به مسندهای حکومتی دیگر ریز عامل داخلی نا امنی از سوی رییس‏ عمومی مرکز فعالیت‏های فرهنگی‏ اجتماعی تبیان عنوان شد.

آقای مزاری افزود که متاسفانه امروز وظایف دولتی بر اساس لیاقت تفویض نمیشود و همین عدم انتصاب بر اساس لیاقت و شایستگی، به دست مردم کار داده است.

وی ریز عامل دیگر نا امنی و گسترش روز به روز آن را در گوشه و کنار کشور، عدم دلسوزی و اهتمام دست اندرکاران دولتی ذکر کرد و گفت: برخی مسؤلین دولتی و دسته ای از دست اندرکاران دیگر جامعه در خارج از چوکات دولت اما شدیدا مؤثر در ساماندهی وضع جامعه، دلسوزانه عمل نمی کنند و اهتمام جدی در راستای انجام وظایف خود ندارند و همین امر هم باعث گردیده است که مشکلات نه تنها کاهش پیدا نکند بلکه روز به روز توسعه می یابد.

وی در پایان افزود: در صورتی می توانیم در برابر مشکلات فایق آییم و نا امنی را از کشور ریشه کن کنیم و ثبات، صلح و آبادانی و پیشرفت را به مردم به ارمغان بیاوریم که اختلافات را کنار گذاشته، راه هماهنگی و وحدت را در پیش بگیریم و دست به دست هم داده به جنگ فساد اداری برویم و با گماشتن مدیران لایق در سمت های مختلف دولتی و غیر آن، دلسوزانه به انجام وظایف خود بپردازیم.

https://avapress.com/vdca06n6y49ne01.k5k4.html
ارسال نظر
نام شما
آدرس ايميل شما