تاریخ انتشار :پنجشنبه ۱ میزان ۱۳۹۵ ساعت ۱۷:۲۷
کد مطلب : 131071
یمن، قربانی جنگهای نیابتی

طبق اخبار قرار است دولت ایالات متحده امریکا به ارزش ۱٫۱۵ میلیارد دالر تجهیزات نظامی را به دولت عربستان سعودی بفروشد. این تصمیم دولت امریکا در حالی گرفته می شود که زمزمه هایی وجود دارد مبنی بر مخالفت سنای این کشور با فروش تسلیحات نظامی مذکور به دولت عربستان.
قرار است در همین روزهای اخیر لایحه تصمیم دولت مبنی بر فروش این حجم عظیم از تجهیزات نظامی به سنای این کشور فرستاده شود و گمانه ها بر این است که این لایحه نتواند موافقت مجلس سنای امریکا را کسب کند که در آن صورت با واکنش تند دولت اوباما رو به رو خواهد شد.
در هر صورت، چه لایحه مذکور از جانب مجلس سنای امریکا پاس شود یا نه؛ یک موضوع واضح است و آن حضور فعال دولت امریکا در قالب جنگهای نیابتی این کشور با رقبای خودساخته خویش در منطقه خاور میانه.
از دید بسیاری از کارشناسان، فروش تسلیحات با این حجم سنگین به دولت سعودی، صرفاً از نقطه نظر سود اقتصادی منظور نظر دولت اوباما نیست و ایالات متحده در پشت این معامله اقتصادی، به اهداف استعماری خویش در قالب دامن زدن به جنگهای نیابتی در منطقه نظر دارد.
به باور آگاهان، دولت سعودی وظیفه دارد تا با بدست آوردن حجم وسیعی از تسلیحات و تجهیزات نظامی و تدارکاتی، به جنگ نیابتی امریکا در یمن بپیوندد و در واقع خود بازیگر فعال این گونه نبرد در یمن و کشورهای دیگر در خاور میانه باشد.
چنانچه می دانیم حدود یک سال و نیم است که عربستان سعودی یمن را مورد هجوم قرار داده و شب و روز زیربناها و مردم ملکی این کشور را بمباران می کند و در این ستم آشکار علیه دولت و ملت یمن، علاوه بر ۹ دولت منطقه-زیر نام ائتلاف-، دولت ایالات متحده امریکا نیز با حضور پهبادهایش در یمن، مردم این کشور را قتل عام می کند و از این طریق موافقت کاخ سفید با تجاوز سعودی ها بر یمن را تائید می کند.
طبق آمار از آغاز تجاوز سعودی ها و همپیمانان منطقه ای و غربی آنها به یمن، حدود ۱۰ هزار از مردم یمن از بین رفته اند و بسیاری از زیرساختهای این کشور در فقر نگهداشته شده با خاک یکسان گشته است؛ به اضافه صدها و هزاران مجروح و معیوبی که در اثر حملات ویرانگر و سنگین هوایی ائتلاف به سرکردگی دولت سعودی، روی دست کشور یمن جا مانده است.
واضح است که در نبردهای نیابتی امریکا علیه دولت و کشورهای منطقه، دولت روسیه به عنوان یگانه رقیب فعال ایالات متحده، دست روی دست نگذاشته و به گونه بسیار جدی وارد عرصه شده و به کمک دولت و ملتهایی مانند یمن و سوریه شتافته است که اگر این دخالتها و کمکهای روسیه به یمن و سوریه نبود، به احتمال نزدیک به یقین در حال حاضر شاهد دولتهای دست نشانده غرب در این دو کشور بودیم.
برخی از آگاهان مانند استفان لندمن، نویسنده و مجری رادیو از شیکاگو بر این باوراند که در صورت پیروزی خانم کلینتون در انتخابات ریاست جمهوری در امریکا که نماینده دموکراتها می باشد، جریان جنگهای نیابتی در منطقه شدید و وخیم تر خواهد شد و کشورهای منطقه در این زودی ها روی امنیت و ثبات را نمی بینند.
اما واضح است که این تحلیل نمی تواند خیلی باری از واقعیت های موجود در سیستم نهادینه شده در بدنه سایست خارجی ایالات متحده را با خود حمل کند؛ چرا که اولاً می دانیم که پالیسی موجود در بدنه سیاست خارجی کاخ سفید، حکم یک فرمول و کتاب مانفیست ایالات متحده را دارد که اصولش ثابت است و با آمدن و رفتن دولتها دستخوش تغییر و تبدیل نمی شود.
دوم اینکه تجربه تاریخی کوتاه مدت به روشنی نشان می دهد که روحیه دخالت و جنگ افروزی در جمهوری خواهان به مراتب شدیدتر از دموکراتها است و حافظه تاریخ به خوبی بیاد میاورد جنگهای مستقیم و نیابتی ای را که جمهوری خواهان در کشورهای منطقه به راه انداختند و همین دموکراتهای کنونی در واقع ادامه دهندگان جنگهایی هستند که برادران جمهوری خواه آنها در سطح جهان و منطقه به راه انداختند.

https://avapress.com/vdca06n6649new1.k5k4.html
ارسال نظر
نام شما
آدرس ايميل شما

مطالب مرتبط