کد QR مطلبدریافت صفحه با کد QR

مسئول انتشارات صبح امید در حاشیه نمایشگاه کتاب تهران عنوان کرد:

هدف ما معرفی فرهنگ و تاریخ پرشکوه افغانستان به جهانیان است

خبرگزاری صدای افغان(آوا) تهران , 15 ثور 1392 ساعت 12:25


مسئول انتشارات صبح امید گفت: یکی از برنامه های ما در نمایشگاه، معرفی و شناساندن تاریخ پرشکوه افغانستان هست که با ارائه کتابهایی در این خصوص، امکان این فراهم می شود که مردم جهان خصوصا ایران و هم مهاجرین با تاریخ و فرهنگ کشورمان آشنا شوند.
به گزارش خبرگزاری آوا، بیست و ششمین نمایشگاه بین المللی کتاب تهران روز چهارشنبه گذشته ۱۱ ثور، در مصلات بزرگ امام خمینی(ره) در تهران افتتاح و تا روز ۲۱ ثور ادامه دارد.
در بیست و ششمین نمایشگاه بین المللی کتاب تهران چندین ناشر از افغانستان نیز به منظور اشتراک فعال و معرفی محصولات فرهنگی خود، حضور دارند.
گفته می شود نزدیک به ۱۰ ناشر به صورت رسمی و غیر رسمی از افغانستان در این نمایشگاه شرکت کرده اند.
انتشارات صبح امید یکی از آن ۱۰ ناشر شرکت کننده در نمایشگاه بیست و ششم هست که حضور فعال و مثمرثمری در این نمایشگاه داشته است.
داکتر سیدموسی حسینی مسئول انتشارات صبح امید در گفتگو با خبرگزاری صدای افغان در تهران افزود: در نمایشگاه بین المللی کتاب چهار انتشارات به صورت رسمی از سوی وزارت اطلاعات و فرهنگ معرفی شده و نزدیک به شش انتشارات دیگر به طور غیر رسمی در این نمایشگاه حضور دارند.
وی هدف از شرکت در این نمایشگاه را معرفی فرهنگ افغانستان عنوان کرد و اظهار داشت: بیشتر کشورها، افغانستان را با جنگ، خون، مواد مخدر و انتحاری می شناسند و این فضاها(نمایشگاه) سبب می شود که جنبه های دیگر زندگی مردم افغانستان معرفی شوند.
وی گفت: یکی دیگر از برنامه های ما در نمایشگاه، معرفی و شناساندن تاریخ پرشکوه افغانستان هست که با ارائه کتابهایی در این خصوص، امکان این فراهم می شود که هم ایرانی ها و هم مهاجرین با تاریخ و فرهنگ کشورمان آشنا شوند.
وی اظهارداشت: وقتی سال گذشته افغانستان بین ۷۷ کشور جهان در نمایشگاه کتاب تهران مقام اول را کسب کرد موجی ایجاد کرد و همگان متوجه شدند که در افغانستان علاوه بر جنگ، فرهنگ کتاب خوانی و دیگر چیزها نیز وجود دارد.
حسینی کتابهای عرضه شده در انتشارات صبح امید را بیشتر کتابهای ادبیات، شعر و تاریخ افغانستان عنوان کرد و گفت: ما در نمایشگاه بیشتر برای معرفی شعر، فرهنگ و تاریخ افغانستان حضور داریم، لذا کتابهای غیر از ادبیات، شعر و تاریخ افغانستان را در نمایشگاه عرضه نکردیم.
وی عدم تبلیغات مناسب و درست در رابطه با جا و مکان نمایشگاه را از عوامل استقبال کم بازدیدکنندگان از بخش بین الملل نمایشگاه عنوان کرد و گفت: با توجه به جدا کردن بخش بین الملل از بدنه اصلی نمایشگاه(مصلی تهران) باعث شده که بازدیدکنندگان به راحتی نتوانند این بخش را پیدا کنند.
مسئول انتشارات صبح امید گفت که سال گذشته بخش بین الملل هم در طبقه دوم صحن اصلی نمایشگاه برگزار شده بود و غرفه افغانستان مانند غرفه های داخلی ایران، با انبوه بازدیدکنندگان خصوصا مهاجرین کشورمان مواجه گردید اما امسال با جدا کردن بخش بین الملل و عدم تبلیغات درست، استقبال خوبی از غرفه افغانستان نشده است.
داکتر حسینی فرهنگ کتابخوانی بین مردم افغانستان را ضعیف بیان کرد و تصریح داشت: اولا جنگ سی ساله باعث شده خیلی از مسائل فراموش شود، اقتصاد مردم ضعیف و مصارفی که مردم دارند، بیشتر کفاف نیازهای اولیه زندگی را دارد و طبق آماری، فعلا ۹۰ درصد درآمد خانوارها صرف نیازهای اولیه می شود و ده درصد باقی مانده را صرف دیگر مسائل می کنند.
وی در تکمیل مطلب فوق افزود: مطلب دیگری که در عدم وجود فرهنگ کتابخوانی در افغانستان نقش بارزی دارد سواد مردم کشورمان است که در افغانستان مسئله بی سوادی بسیار بالا می باشد.
داکتر حسینی گفت که فرهنگ کتابخوانی نیاز به زمان دارد و دولت باید در این خصوص برنامه ریزی بلند مدتی داشته باشد.
مسئول انتشارات صبح امید در ادامه گفتگو با خبرگزاری صدای افغان در تهران با بیان اینکه وزارت اطلاعات و فرهنگ در خصوص گسترش فرهنگ کتابخوانی گامهای اولیه را برداشته است، خاطرنشان ساخت: از دو ماه پیش، وزارت اطلاعات و فرهنگ، ناشران افغانستان را دعوت و از بین آنها، شش نفر را به عنوان کمیسیون ترقی و پیشرفت فرهنگ کتابخوانی انتخاب کرد که از این ۶ نفر دو نفر آنها از انتشارات دولتی و ۴ نفر دیگر از بخش خصوصی می باشد.
وی در ادامه مطلب فوق افزود: کمیسیون فوق چندین جلسه برگزار کرده و تصمیم گرفته شده که سالانه در افغانستان نیز نمایشگاه بین المللی کتاب در کابل دایر شود.
داکتر حسینی گفت: با توجه به اینکه نمایشگاه بین المللی کتاب تهران هر ساله اواسط ماه ثور برگزار می شود، نمایشگاه کتاب کابل هم قرار هست هر ساله، اواخر ماه ثور برگزار شود تا دو نمایشگاه با هم تداخلی نداشته باشند.
گفتنی است انتشارات صبح امید، عازم، امیری، احراری، نومانی، تاک، عرفان و ... در قالب غرفه افغانستان در نمایشگاه اشتراک کرده اند.
علاوه بر انتشارات فوق، مؤسسات و شرکت هایی چون، رو به فردا، فدا، تعاونی ناشران کابل، بنیاد فرهنگی صبح امید، امید میهن و مجمع علما و طلاب جاغوری در قالب غرفه افغانستان در بیست و ششمین نمایشگاه بین المللی کتاب حضور دارند.
گفتنی است بخش بین الملل نمایشگاه کتاب تهران در ضلع جنوبی مصلی تهران، اول خیابان دکتر مفتح، واقع شده است.


کد مطلب: 64389

آدرس مطلب :
https://www.avapress.com/fa/interview/64389/هدف-معرفی-فرهنگ-تاریخ-پرشکوه-افغانستان-جهانیان

آوا
  https://www.avapress.com