کد QR مطلبدریافت صفحه با کد QR

مسئول کمیسیون فرهنگی شورای علمای شیعه افغانستان در مراسم تجلیل از قیام سوم حوت:

غربی ها در هر جا که رفته اند در صدد این هستند که ارزش های دینی را خدشه دار نمایند وهمت مردم را شکسته تا اهداف سیاسی خود را به پایه اکمال برسانن

خبرگزاری صدای افغان(آوا) - کابل , 4 حوت 1391 ساعت 8:47

با توجه به گفته رئیس جمهور امریکا مبنی بر اینکه اگر افغانستان مصئونیت قضایی سربازان امریکایی را قبول ننماید، ما کشور را ترک می کنیم، درمی یابیم که شعارهای مبارزه با تروریزم و مواد مخدر و ... دروغ بوده است


سي و سه سال قبل از امروز، يعني در سوم حوت سال ۱۳۵۸ قیام همه جانبه در تمام نقاط شهرکابل به راه انداخته شد و مردم با شعارهای ضد تجاوز روسها همسبتگی و هماهنگی خود را دراین روز به نمایش گذاشتند.
دولت وقت و نظامیان اردوی سرخ به شدت تلاش نمودند که این اعتراضات مردمی را سرکوب نمایند ولی مردم همچنان پرخروش پیش رفته و بر پوسته های امنیتی حمله ور شدند که در نتیجه چند نقطه شهر کابل به تصرف مردم در آمدند و هزاران تن جان های خود را از دست دادند. 

ارتش سرخ شوروی در شش جدی ۱۳۵۸ نیروهایش را به افغانستان فرستاد و بعداز ده سال مقاومت مجاهدین افغان در بیست وشش دلو ۱۳۶۷ مجبور به خروج گردید. 

مرکز فعالیت های فرهنگی احتماعی تبیان به مناسبت سوم حوت، سالروزقیام خونین مردم شهرکابل، مراسمی را با حضور علما، شخصیت های برجسته سیاسی، متنفذین مردمی، دانشجویان و اساتید دانشگاه های کشور در دفتر مرکزی خود در کابل برگزار کرد.

حجت الاسلام والمسلمین سیدمحمدحسین رضوانی بامیانی، رییس بنیاد فرهنگی سینا و مسئول کمسیون فرهنگی شورای علمای شیعه افغانستان، در این مراسم گفت: سال های سال در رابطه با قیام مردم کابل و مراتب جهادهای عظیم کشور صحبت شده است و تردیدی وجود ندارد در اینکه جهاد مردم افغانستان در هر مقطعی و در هر زمانی کاری بی نظیر بوده و همین جهاد توانسته است که تغییرات و تحولاتی بزرگی را بر جای بگذارد، این جهاد حتی جغرافیای سیاسی جهان را تغییر داد.

آقای بامیانی گفت: اساساً در کل، قیام مردم افغانستان از جمله در جریان ۳ حوت، همه به دنبال اهداف و آرمان به خصوصی بودند.
به عنوان مثال در همین کشور همسایه ما ایران، در زمان انقلاب اسلامی شعارهایی از جمله استقلال، آزادی و جمهوری اسلامی شنیده می شد و خود مردم ایران معتقد هستند که به این آرمان خود رسیده اند.

این عالم برجسته دینی افزود: "اما متاسفانه در افغانستان به خاطر خامی قیام و به دلیل عدم تجربه رهبران نهضت، شعار مشخص و روشن نداشتند، تنها چیزی که برای مردم و علما مشخص بود؛ این بود که همه از دین و استقلال صیانت می نمایند."

به گفته آقای رضوانی، استقلال یک امر نهفته شده در ذهن هر کس بود، اما مفهوم واضح و روشنی از استقلال نداشتتند، ولی درک می کردند که روس ها و کمونیست ها به کشور آمده اند تا مساجد و ارزش های اسلامی را از بین ببرند و با همین انگیزه ها قیام نمودند. بنابراین حداقل دو فاکتور مهم "دیانت و صیانت از دین و هم چنین استقلال وطن" انگیزه مردم در حرکت های انقلابی وقیام های آزادیخواهانه بوده است.

اما حال با توجه به شرایط و گفته ها، مخصوصاً گفته های رئیس جمهور که بارها گفته است این کشور به خاطر دخالت خارجی ها در تمام عرصه ها ناکام بوده است. آیا وضعیت ما بهتر از قبل از آغاز جهاد وانقلاب می باشد؟
مسؤل کمسیون فرهنگی شورای علما درپاسخ به سؤال خود می گوید مسلما خیر و به مثال هایی اشاره می کند و می گوید: در عرصه نظامی چندی پیش در کنرها بمباران صورت گرفت و خود شخص رئیس جمهور کشور اعلام داشت که خارجی ها که در آنجا فعالیت داشتند، طبق برنامه و هماهنگی با دولت افغانستان عمل نمی کنند. هم چنین ایشان، در رابطه با فساد اداری دولت گفته است؛ بیش از اینکه ما نقش داشته باشیم خارجی ها هستند که در فساد اداری نقش دارند.

وی اضافه کرد: هم چنین چندی پیش "بی بی سی" به عنوان رسانه ای که از سوی انگلیس تمویل می شود و اهداف سیاسی دارد، با تلاش فراوان توانست یک هم جنس گرای افغانی را پیدا کند که کتابی را هم قصد دارد بنویسد تا به زعم خودش مشکل دیگر هم جنس گراهای افغانی را حل نماید که این خبر را به تمام دنیا نشر کردند که در اینجا در می یابیم که مردم عوام بعد از دیدن این خبر تصور می نمایند حالا که بی بی سی این خبر را نشر کرده، احتمالا این عمل گناهی نداشته و فقط یک بیماری است.

آقای رضوانی بامیانی تصریح کرد: غرب و دشمنان اسلام در کل می خواهند قبح مسئله و زشتی مسئله را از اذهان مردم پاک نمایند و این را به عنوان یک امر طبیعی جلوه دهند. همچنین به تازگی از طریق همین رسانه برنامه ای پخش نموده که خوشحال باشید ملکه خانم های افغانی "شو" یا نمایش لباس که خانم ها عریان یا نیمه عریان ظاهر می شوند، برگزار کرده اند که از تمام کانال های بی بی سی پخش شده است.

رئیس بنیاد فرهنگی اجتماعی سینا افزود: غربی ها در هر جا که رفته اند همین اقدامات را انجام داده اند و در صدد این هستند که ارزش های دینی را خدشه دار نمایند وهمت مردم را شکسته تا اهداف سیاسی خود را به پایه اکمال برسانند.

دولت ما بر اساس قانون اساسی کشور وظیفه داشت که جلو همچنین برنامه ها را بگیرد و آن شخص خبرنگار را موأخذه کند که چگونه و توسط چه کسانی و با چه حقی حرمت دینی یک ملت را خدشه دار می نماید؟ ولی این کار را نکرد. چرا که پشت سر آن خبرنگار، دولت های مقتدر و سرمایه های کلان ایستاده است.

مسئول کمسیون فرهنگی شورای علمای شیعه افغانستان علاوه کرد: متاسفانه در دولت ما به اعتراف خود رئیس جمهور، استقلال کامل وجود ندارد، ما هنوز در آغاز راه هستیم. غربی ها می خواهند ما را امتحان کنند که این مردم تا چه حد در برابر ارزش های اسلامی خود پایبند و حساس هستند.

درگذشته آنها اول می خواستند از راه پارلمان کار خود را پیش ببرند، اما با وجود اینکه نتوانستند کاری بکنند، راهی دیگر را پیش گرفتند که پارلمان را بی خاصیت بسازند و بعد از طریق جرگه عنعنوی اقدام نمودند.

تجربه سیاسی کارکرد غرب در دنیا، همین بوده که اول فرهنگ، شهامت و ارزش های دینی مردم را زیر پا برده و بعد از اینکه آن ها را شستشوی مغزی دادند، آنچه خودمی خواستند را انجام دادند.

وی در رابطه با مصئونیت قضایی عسکران امریکایی گفت: غربی ها و امریکایی ها به بهانه ایجاد دموکراسی، مبارزه با تروریزم و مبارزه با مواد مخدر به کشور آمدند، اما حال می بینیم که علی رغم اینکه این اهداف محقق نشده که درشرایط بدتری قرارداریم.
نتیجه این است که امریکایی ها می گویند ما می مانیم، البته مشروط بر اینکه مصئونیت قضایی داشته باشیم. دقیقا همان چیزی که امام خمینی(ره) مبارزه خود را علیه آن شروع کرد و از همانجا به موفقیت رسید.
معنای واضح اش این است که اگر یک تبعه امریکایی به یک زن افغان، به یک کودک و شخص سالخورده و حتی مسجد اهانت کرد هیچ کس حق تعرض ندارد و فقط خود غربی ها می توانند در غرب، متهم را محاکمه کنند که معلوم هم نخواهد بود محاکمه می کنند یا خیر؟

بنابراین با توجه به گفته رئیس جمهور امریکا مبنی بر اینکه اگر افغانستان مصئونیت را قبول ننماید، ما کشور را ترک می کنیم، درمی یابیم که شعارهای مبارزه با تروریزم و مواد مخدر و ... دروغ بوده است.

با این برنامه، آنها می خواهند تیر خلاص را بر استقلال ما بزنند و هیچ چیزی به معنای استقلال نخواهیم داشت.
در همان جرگه عنعنوی که بعد از قبول نکردن پیمان امریکا توسط پارلمان، برگزار شد آمده است که پیمان امنیتی را قبول می کنیم، اما مصئونیت قضایی را به هیچ عنوان نمی پذیریم و حال که بازهم رئیس جمهور به دنبال برپایی لویه جرگه است، مشخص نیست با کدام منطق و قانون می باشد.

امروز مکلفیت ما در برابر شهدای سه حوت و هر شهید دیگر، نه تنها تکریم و تجلیل از شخصیت آنها است، بلکه حرف مهم و اساسی، پاسداری از آرمان شهدا که حفظ و صیانت از دین و ارزشهای دینی و استقلال است، می باشد. 

گفتنی است؛ اجرای مراسم به عهده سید باقر واعظی و قرائت قرآن کریم به عهده حجت الاسلام والمسلمین پیمان زاده بود و در ابتدای مراسم، سیدحسن حسینی، معاون رسانه ای مرکزتبیان و مسؤل دفترمرکزی خبرگزاری صدای افغان(آوا) درکابل، به ایراد سخن پرداخت. مراسم با حضور جمع کثیری از روحانیون ومبلغین حوزه علمیه کابل وشخصیتهای سیاسی، علمی وفرهنگی دیگر در دفترمرکزی مرکز تبیان درکابل برگزارگردید.


کد مطلب: 59168

آدرس مطلب :
https://www.avapress.com/fa/news/59168/غربی-جا-رفته-اند-صدد-این-هستند-ارزش-های-دینی-خدشه-دار-نمایند-وهمت-مردم-شکسته-اهداف-سیاسی-خود-پایه-اکمال-برسانن

آوا
  https://www.avapress.com