کد QR مطلبدریافت صفحه با کد QR

210 جوان پسر و دختر از دارالعلوم اسدیه مزارشریف فارغ التحصیل شدند/ حقجو: دولت هیچ توجهی به نقش علما در جامعه و تأمین صلح ندارد

خبرگزاری صدای افغان(آوا) مزارشریف , 28 قوس 1396 ساعت 18:06


مولوی ذبیح الله حقجو؛ مسئول دارالعلوم اسدیه شهر مزارشریف در پنجاه‌وششمین دور جشن فراغت تحصیلی محصلین این مدرسه گفت که این مدرسه امروز ۲۱۰ جوان به شمول ۱۱۰ نفر از آقایان و ۱۰۰ نفر از بخش بانوان را در مقطع ۱۴ پاس از ولایت های مختلف شمالی، فارغ التحصیل کرده است.

به گزارش خبرگزاری صدای افغان(آوا)، به گفته مولوی حقجو، بیشتر قاضی های ولایت بلخ فارغ التحصیل این دارالعلوم اند، این محصلین با ادامه تحصیل در دانشکده شرعیات دانشگاه بلخ می تواند در بخش های مختلف از جمله در ادارات عدلی و قضایی وظیفه اجرا کنند.
وی خطاب به دولت خاطرنشان کرد که اگر از مجرای دین و علما بر مردم حکومت نکند، ناکام خواهد بود؛ وضعیت فعلی میراث حکومت هایی است که علمای دینی را در دولت سهم ندادند.

این عالم دینی اظهار نمود که علما در مراسم گوناگون مثل نماز جمعه، ذهن و روح مردم را در کنترل دارند؛ نقش علما در تأمین صلح غیر قابل انکار است، ولی دولت توجهی به علما ندارد.

وی در پاسخ به این که جوانان برای فراگیری علوم دینی در خارج افغانستان از جمله عازم کشور پاکستان می شوند و این مسأله مشکل ساز نیست؟ گفت: "اگر دقیق بررسی نماییم، درمی یابیم که بیشتر علمای پاکستان، افغانی است، راه حل، تقویت علمای داخلی و دارالعلوم ها است. علمایی که در خارج از کشور تحت آموزش قرار گرفته اند، بلای جان حکومت شدند و خواهند شد".

همچنان مولوی عبدالرحمن حنیف، استاد دارالعلوم اسدیه در سخنانی گفت: فارغ التحصیلی جوانان از رشته های دینی تأثیرات مثبتی بر جامعه دارد و مشکلات فعلی کشور، از عدم آگاهی دینی است.

وی گفت، سطح دانش در کشور اسلامی چون افغانستان، به طور واژگون جریان دارد و به جای این که رشته های دینی بلندترین نمره کانکور را داشته باشند، پایین ترین نمره را دارند و این روند در آینده بحران آفرین خواهد بود.

مولوی حنیف اضافه کرد که مسئولین باید در مکاتب و دانشگاه ها، به آموزش های دینی اولویت دهند.

وی می گوید، در افغانستان مدارس دینی کافی وجود ندارد و اگر هم باشد، با نظام نادرستی فعالیت می کند، دولت باید بر علما و مدارس دینی توجه و نظارت داشته باشد‌.

در همین حال، خانم کوثر انصاری، بانویی که از این دارالعلوم فارغ التحصیل شده، می گوید که سران حکومت باید در صدد فراهم کردت زمینه دانش در مقطع لیسانس، ماستری و دکتورا به خصوص در رشته های علوم دینی باشد تا با افزایش علم، از مهاجرت جوانان جلوگیری شود.

گفتنی‌ است که دارالعلوم اسدیه در سال ۱۳۱۵ برای آموزش دروس و ارزش های دینی در ولایت بلخ ایجاد گردیده و اکنون نیز حدودی سه هزار طلبه در حال فراگیری دانش دینی در این مدرسه هستند.


کد مطلب: 155054

آدرس مطلب :
https://www.avapress.com/fa/report/155054/210-جوان-پسر-دختر-دارالعلوم-اسدیه-مزارشریف-فارغ-التحصیل-شدند-حقجو-دولت-هیچ-توجهی-نقش-علما-جامعه-تأمین-صلح-ندارد

آوا
  https://www.avapress.com