کد QR مطلبدریافت صفحه با کد QR

دیدار دانشجویان افغانستان با سخنگوی ریاست اجراییه در تهران؛

دانشجویان تلاش کنند دیدگاه‌های مشترک فراقومی پیدا کنند

آذرخش حافظی: درهای افغانستان همیشه به روی دانشجویان متخصص باز است

خبرگزاری صدای افغان(آوا) تهران , 18 ثور 1396 ساعت 9:50


دکتور مجیب الرحمن رحیمی، سخنگوی ریاست اجراییه حکومت وحدت ملی که به تهران سفر کرده، عصر روز گذشته، در حضور دکتور نصیراحمد نور، سفیر افغانستان در ایران، با جمعی از دانشجویان در تهران، دیدار و گفت‌وگو کرد. در این دیدار، آذرخش حافظی، رییس روابط بین الملل اتاق تجارت و صنایع افغانستان نیز که در سفری به تهران آمده، حضور داشت.

به گزارش خبرگزاری صدای افغان(آوا)، در این دیدار، سفیر افغانستان در ایران، با اشاره به این که نسل دوم و سوم مردم افغانستان که در ایران بزرگ شده و درس خوانده اند، با یک فقر معرفتی و آشنایی با افغانستان روبه‌رو اند، کشور را ندیده و آنچه درباره آن می دانند، از زبان رسانه هایی است که معمولا به جنبه های منفی تحولات توجه می کنند.

دکتور نور با بیان این مقدمه، گفت که همواره تلاش کرده به دنبال سفر مقام های مختلف حکومتی به تهران، زمینه ملاقات این شخصیت ها را با دانشجویان فراهم نماید تا معلومات دقیق تر و واقعی تر از افغانستان به دست آید.

مجیب الرحمن رحیمی، سخنگوی ریاست اجراییه در گفت‌وگویی با دانشجویان، ابتدا در یک بحث علمی و آکادمیک، به بررسی مشکلات کنونی افغانستان پرداخت که ریشه در تحولات ۴۰ سال گذشته دارد.

او خاطرنشان کرد که در ۱۵ سال اخیر شاهد دگرگونی های جدی فکری، اجتماعی، اقتصادی و فرهنگی در افغانستان بوده‌ایم که زمینه‌ساز شکل‌گیری گفتمان‌های جدید مبتنی بر ارزش های مدرن بوده است. البته به گفته سخنگوی ریاست اجراییه، افغانستان در شرایط کنونی شاهد یک تنازع گفتمانی است.

رحیمی از دانشجویان خواست تا تلاش کنند دیدگاه های مشترک فراقومی پیدا کنند.

او به بیان مشکلات و چالش ها و در عین حال دست آوردهای بزرگ حکومت وحدت ملی در طول نزدیک به سه سال گذشته پرداخت. به گفته او، حکومت وحدت ملی پس از روی کار آمدن، به نوعی سه گذار مهم اقتصادی، امنیتی و سیاسی را پشت سر گذاشته است.

در بخش گذار اقتصادی، سخنگوی ریاست اجراییه گفت که حکومت وحدت ملی در شرایطی قدرت را در اختیار گرفت که افغانستان در یک گذار اقتصادی، از اقتصاد متکی به جنگ و حضور نیروهای خارجی به یک اقتصاد واقعی قرار داشت، اما رحیمی خاطرنشان کرد که با تلاش های مختلف حکومت و همچنین کمک های جهانی، افغانستان در این گذار نجات یافت و شکست نخورد.

در بخش گذار امنیتی، رحیمی خاطرنشان کرد که با آغاز به کار حکومت وحدت ملی، با خروج نیروهای خارجی و انتقال کامل مسئولیت های امنیتی، نیروهای امنیتی افغانستان عملا دفاع مستقلانه و سراسری از کشور را آغاز کردند. به گفته او، وقتی که باراک اوباما، رییس جمهور پیشین امریکا اعلام کرد که تمام نیروهای این کشور را از افغانستان بیرون می کند، طالبان و پاکستان به این فکر بودند که بسیاری از ولایات به خصوص در جنوب را سقوط دهند و رهبری خود را به داخل کشور منتقل کنند، اما نیروهای امنیتی با دادن تلفات بسیار، این برنامه دشمن را خنثی کردند. سخنگوی ریاست اجراییه تأکید کرد که حکومت وحدت ملی توانسته گذار امنیتی را نیز مدیریت کند.

و اما در بخش گذار سیاسی، سخنگوی ریاست اجراییه با پذیرش وجود برخی اختلاف ها میان رهبران حکومت و مشکلات در عملی شدن کامل توافق‌نامه تشکیل حکومت وحدت ملی، پیشرفت هایی در بخش اصلاحات انتخاباتی ، توزیع تذکره های برقی، مبارزه با فساد و... به میان آمده و رهبران حکومت در مسائل بزرگ ملی و منافع ملی کشور اختلاف ندارند.

رحیمی افزود که در بخش مهاجرین نیز به دنبال فشارهای پاکستان، آمادگی های خوبی صورت گرفته و در بخش ایران هم مذاکرات جدی پیرامون مسأله مهاجرین جریان دارد.

در این نشست با دانشجویان و فرهنگیان، آذرخش حافظی، رییس روابط بین الملل اتاق تجارت و صنایع نیز که در سفری برای گفت‌وگو با مقام های اقتصادی وارد تهران شده، یک چشم انداز بسیار مثبت از پیشرفت های اقتصادی افغانستان و ثروت های پنهان کشور ارائه کرد.

به گفته حافظی، ذخایر پولی و ارزی افغانستان از ۱۵۰ میلیون دالر در ۱۶ سال پیش، به بیش از ۷ میلیارد دالر در شرایط کنونی رسیده است. میزان جاده های آسفالت کشور از ۱۸۰۰ کیلومتر، به ۸۲۰۰ کیلومتر رسیده است.

همچنین به گفته وی، تولید ناخالص ملی در طول ۱۶ ساله گذشته، سه برابر و عواید ناخالص ملی ۱۰ برابر بیشتر شده است. در بخش منابع زیرزمینی نیز ذخایر نفتی افغانستان که ۱۲۸ میلیون بشکه تخمین زده می شد، حالا تثبیت شده که تنها در یک بلاک از ۱۲ بلاک حوزه آمودریا، ۷۲۰ میلیون بشکه نفت وجود دارد. همچنین ذخایر گاز افغانستان، بیش از نیمی از کل ذخایر گازی ایران را تشکیل می دهد.

در این بین، به گفته رییس روابط بین الملل اتاق تجارت و صنایع افغانستان، حجم تجارت افغانستان با ایران، از ۱۲۴ میلیون دالر، اکنون به ۲ هزار و ۵۲۴ میلیون دالر رسیده است.

وی به دانشجویان پیشنهاد کرد که با جدیت بسیار علوم جهانی را به خصوص در بخش های فنی و مهندسی فرابگیرند. حافظی خاطرنشان کرد که افغانستان دانش آموخته در بخش های ادبیات یا سیاست اضافه تر از نیاز خود دارد، اما یک مهندس خوب کم دارد؛ بناء دانشجویان تلاش کنند بیشتر در بخش های فن‌آموزی و رشته های مهندسی و مالی تخصص بگیرند. وی تأکید کرد که درهای افغانستان همیشه به روی این متخصصین باز است.

در پایان این نشست، دانشجویان افغانستانی حاضر در برنامه، سوالاتی را پیرامون مسائل مختلف کشور از مجیب الرحمن رحیمی، سخنگوی ریاست اجراییه پرسیدند و او به این سوالات، بیشتر به عنوان یک استاد دانشگاه و پژوهشگر پاسخ داد.


کد مطلب: 142481

آدرس مطلب :
https://www.avapress.com/fa/news/142481/دانشجویان-تلاش-کنند-دیدگاه-های-مشترک-فراقومی-پیدا

آوا
  https://www.avapress.com