کد QR مطلبدریافت صفحه با کد QR

وحدت اقتدار می آورد و مسلمانان با داشتن اقتدار می توانند زندگی عزت مند داشته باشند

خبرگزاری صدای افغان(آوا) مزارشریف , 27 قوس 1395 ساعت 23:19


حجت الاسلام والمسلمین سیدعیسی حسینی مزاری؛ رهبر حزب اسلامی تبیان در همایشی تحت عنوان "حنجره الهی" که با حضور علمای شیعه و سنی زون شمال برگزار شد، گفت: ضرورت وحدت کاملا مشخص است، چون اقتدار می آورد و مسلمانان با داشتن اقتدار می توانند زندگی عزت مند و سعادت مند داشته باشند و صاحب هست و بود خود شوند و مانع سقوط امکانات مسلمان به کام استعمار شوند. دقیقا به همین خاطر است که دشمنان، قصد تشدید اختلاف و سلطه پیدا کردن بر مسلمین را دارند. اینجاست که ضرورت وحدت احساس می شود.
آقای مزاری در این همایش که در حاشیه دومین نمایشگاه بزرگ اخوت در شهر مزارشریف از سوی مرکز فعالیت های فرهنگی اجتماعی تبیان برگزار شد، گفت: ما چه کار کنیم که مانع اختلافات شویم؟ آنچه که در این میان مهم است، این است که ما در مبارزه و مواجهه با دشمنان، این فرصت را پیدا نخواهیم کرد تا آنان را کاملا از میان برداریم.
به گفته این عالم دین، عوامل دشمن هم یکی نیستند که با آنها مبارزه کرد. چون دشمن هر روز دسته ای را با چهره ای دیگر، خواهد آورد. پس چه کار کنیم تا در جبهه مسلمین وحدت داشته و این وحدت هم تا آخر بماند؟ چاره کار این است که مردم را بیدار بسازیم و مردم را با وظیفه شان آشنا بسازیم تا چهره دشمن وعوامل دشمن را بشناسند و توطیه های آنان را درک کنند. تا دشمنان نتوانند از درون به جبهه مسلمانان ضربه بزنند.
به باور وی، آنچه که تا امروز ضربه زننده بوده است عملکرد ناسالم و ناصحیح خود مسلمان ها در جبهه مسلمین بوده است.
به گفته آقای مزاری، وظیفه بیدارسازی و آگاه کردن مردم مهم و جدی به نظر می رسد. لذا باید دراین خصوص کارکرد و حضور جدی در صحنه باید داشت.
آقای مزاری گفت: علما، پیشقراولان بیداری جوامع انسانی هستند، چون وارث انبیا می باشند. اگر علما حضور جدی داشته باشند و مردم بیدار شوند، دشمن نخواهند توانست در بین مردم جای بگیرد. و عواملی را پیدا نخواهد توانست تا از آنها در برابر مسلمانان استفاده کند.
این کارشناس مسایل دینی گفت: ما اگر به دنبال وحدت هستیم، باید در راستای آگاه کردن مردم، ترویج فعالیت های فرهنگی و مذهبی کار بکنیم.
این عالم برجسته دین گفت: اگر علما ورثه انبیا هستند، بدون کسب آمادگی و بدون داشتن شرایط لازم، آیا این توان را دارند که به وظیفه آگاه کردن مردم و ترویج و تعمیق کارهای فرهنگی بپردازند؟
به عقیده وی، علما قبل از حضور در صحنه باید شرایطی را داشته باشند. نخست اینکه خصوصیاتی را که خداوند در قرآن بیان کرده است داشته باشند و اگر برخوردار نیستند باید سعی کنند تا در راستای فراگیری آن عمل کنند و اگر آن را فرانگیرند باید لباس روحانیت را از تن بیرون کنند.
خصوصیات قرآنی
آقای حسینی مزاری، اهل توحید و همردیف فرشتگان بودن، آیات و روایات الهی را درک کردن و به خدا و روز جزا ایمان قلبی داشتن، خداوند را از هر عیبی منزه دانستن، به کتاب های پیامبران گذشته ایمان داشتن، خداترس بودن، دارای خضوع و خشوع بودن، قدرت تشخیص حق از باطل، عمق نگر و درک حقایق، عبرت پذیر و جهان را صحنه عبرت دانستن و... را از خصوصیات علما در قرآن دانست.
به باور وی، اگر این خصوصیت ها در وجود علما باشد، آنگاه علما توانایی هدایت انسان ها را خواهند داشت.

به روز بودن
آقای مزاری به روز بودن، تحلیل از اوضاع روز داشتن، جهت دهی مطالبی که از رسانه های نشر می شود، جهت دهی نخبگان و استفاده از تکنالوژی در جهت تبلیغ و انعکاس اخبار، استفاده از کامپیوتر و اینترنت، فراگیری نرم افزارهای تبلیغی و درسی، تهیه گزارش از سخنرانی های خود علما و انعکاس آنها در صفحات اجتماعی را از دیگر خصوصیات علما اسلام دانست.
به گفته وی، اگر علما سخنرانی های خود را در صفحات اجتماعی به نشر برسانند، بیش از دهها و صدها میلیون تن می توانند سخنرانی وی را ببینند و یا مطالعه کنند. تنها مخاطب ما در شرایط موجود، کسانی که در پیش روی ما در مسجد نشسته اند، نیستند، بلکه مخاطب های جهانی هستند. عالمی که نتواند از فضای مجازی استفاه کند، از تکنالوژی موبایلی استفاده کند، معلوم است که کمیت اش لنگ است و این در شرایط موجود، واقعا ضرر است.

بحث مطالب روز
این کارشناس مسایل دینی گفت: علما باید در مجالس با توجه به شرایط روز، مطالب مورد نیاز و به روز را بحث کنند. درست است که مطالب اسلام و صدر اسلام را بحث می کنیم، اما درکنار آن، مطالبی که حال جامعه وجود دارد و مشکلات جامعه امروزی باید ببرسی کنیم و تا آیات و روایات آن به درد مردم بخورد.
آقای مزاری، مطالب روز را منحصر به سیاست ندانست و گفت، هر چند که علمای ما باید مطالب سیاسی را در نظر داشته باشند، اما کوشش کنند تا در عرصه های اجتماعی، فرهنگی، در رابطه با خانواده و تربیت کودک و نوجوان فعالیت داشته باشند که چرا مشکل ازدواج وجود دارد؟ چرا مخارج ازدواج سنگین است؟ چه موانع اقتصادی، فرهنگی و عنعنات مزخرف اجتماعی بر سر راه ازدواج وجود دارد؟
آقای مزاری گفت: هر چه سن ازدواج برود، طبیعی است که پیامد آن فحشاء خواهد بود.

پاسخگویی به جوانان
رهبر حزب اسلامی تبیان گفت: علما باید در موضوعات و مسایل مختلف باید بحث و تبادل نظر داشته باشند، باید پاسخگوی جوانان ما در مساجد و منابر باشند. اگر علمای ما به مطالب روز آشنا نباشند، طبیعی است که جوانان ما پای منابر و صبحت های آنان نخواهند نشست.

آقای مزاری گفت: ما باید عمل تأثیر گذار داشته باشیم، بحث مهمتر مسأله وحدت در بین علما است. علمای ما اکنون وحدت بین خودشان ندارند، علما از وضعیت همدیگر خبر درست ندارند، از فکرشان، از اندیشه شان، اطلاعت درست ندارند، بعد ما بیایم بحث کنیم از اخوت، تا زمانی که مشکل داشته باشیم، دانشجو، دانش آموز، متنفذ مردمی متوجه می شود که من علیه آن عالم یا مولوی و طلبه صحبت می کنم، می فهمند که ما باور نداریم و از روحانیت زده می شوند و دوری می گزینند.


وحدت بین حوزه و دانشگاه
آقای مزاری گفت: بین حوزه و دانشگاه نه تنها جدایی است، بلکه تضاد وجود دارد. نه تنها همکاری وجود ندارد، بلکه تصادم و اصطکاک است. لذا ما باید پای پیش بگذاریم و دست به سوی اساتید دانشگاهی دراز کنیم. چه اشکال دارد که شورای علما، شورای اخوت از حضور دانشمندان استفاده بکنند.
آقای مزاری تأکید کرد که بحث وحدت حوزه و دانشگاه، باید از سوی علما روی دست گرفته شود. باید با حضور شخصیت های دانشگاهها در شوراهای علما و اخوت، در برابر ضلالت و سودجویی که از وجود مردم سوء استفاده می کنند، ایستادگی کنند.

وقت گذاشتن روی برنامه های مساجد
آقای مزاری گفت: علمای معزز روی مساجد و حسینیه ها وقت بگذارند، مسجد پایگاه فرهنگی، اجتماعی و اقتصادی است، روحانی باید مساجد را پویا بسازد، باید در مسجد کارتخصصی بکند در سطح خانم ها، جوانان، نوجوانان و کودکان.
به گفته وی، درجهت هدایت و سازماندهی جامعه و بخصوص بازار، باید روحانی باید از قالب مسجد بیرون بیاید، با رسانه ارتباط داشته باشد، با بازار ارتباط داشته باشد. امروزه دکان دار ما در بحث کسب و کار، از بحث کسب اسلامی فاصله دارد. باید به آنها گوشزد شود که دادن زکات په جایگاهی دارد، امروز هم رسانه ها و هم بازاریان نیاز به علما دارند.

حل اختلافات قومی
به گفته وی، امروز اختلافات در لایه های مهم اجتماعی بیداد می کند، شما در بین هر قوم بروید و در هر ولایت سفر کنید می بینید که چقدر اختلاف وجود دارد و این خطرناک است برای جامعه افغانستان. از سطح رهبری حکومت افغانستان گرفته تا نهادها، علما و دانشگاهها اختلاف دیده می شود.
آقای مزاری در پایان تأکید کرد که وظایف علما، دانشگاهیان واساتید بزرگوار ایجاب می کند تا با وحدت و همدلی به سوی صلح و پیشرفت برویم.


کد مطلب: 135433

آدرس مطلب :
https://www.avapress.com/fa/report/135433/وحدت-اقتدار-می-آورد-مسلمانان-داشتن-توانند-زندگی-عزت-مند-داشته-باشند

آوا
  https://www.avapress.com